Follow:
Beauty, Reviews

Review | Rimmel ScandalEyes Gel Liner

Rimmel ScandalEyes Gel Liner
Een tijdje geleden had ik een vervelende allergische reactie op mijn oude en vertrouwde liquid eyeliner van Rimmel. Deze belandde in de prullenbak en dus was het tijd voor een nieuwe. Maar ik wilde wel eens iets nieuws proberen, bijvoorbeeld een gel liner. Werkt dit nu echt makkelijker zoals sommigen claimen? Ik nam de proef op de som en deel in deze review mijn bevindingen.
 
 
Rimmel ScandalEyes Gel Liner 
Merk: Rimmel London
Naam: Scandaleyes 24 hr Waterproof Gel Eyeliner in 001 Black
Verkrijgbaarheid: Bij de drogisterij
Prijs: € 9,99 per potje

 

Rimmel ScandalEyes Gel Liner
Rimmel ScandalEyes Gel Liner 

Wat belooft het?


“- Tot 24 uur lang een rijke, intense kleur die niet vervaagt, vlekt of bladdert
– Makkelijk aan te brengen en glijdt over de huid
– Professionele kwast voor totale controle over de lijnen die jij wil”


 

Rimmel ScandalEyes Gel Liner
In de verpakking zit ook een klein kwastje. Ik heb de gel liner met zowel dit kwastje als de 317 wing liner van Zoeva aangebracht om het product zo goed mogelijk te reviewen.
 
 

Mijn mening

Na een vervelende allergische reactie op mijn vorige eyeliner van Rimmel London, moest ik op zoek naar een nieuwe. Ik ging deze keer voor een gel liner, iets wat ik nog niet eerder had gebruikt. Van te voren had ik al verwacht dat het wel iets lastiger is met aanbrengen, en dat is dan ook het eerste wat mij opviel toen ik het ging gebruiken. Je moet echt de tijd nemen en een stabiele hand hebben om hier een mooi resultaat mee te behalen. En laat ik alvast verklappen, ik ben er niet zo goed in.
Het aanbrengen met het kwastje dat is meegeleverd, is niet heel eenvoudig. Het is een plat kwastje met korte haren maar toch kan ik er niet zoveel mee. Ik vind het dan ook zeker geen professioneel kwastje, zoals Rimmel claimt. Ik merkte dat ik met de wing liner van Zoeva meer geluk had, en ik ook de wing zelf wat netter kon aanbrengen. De foto waarop je de eyeliner rond mijn oog ziet, is het resultaat met het platte kwastje van Rimmel. En dat is niet echt optimaal.

Een ander probleem wat ik met deze gel liner heb, is de pigmentatie. Niets is vervelender dan eindelijk een strakke lijn zetten, en daar dan opnieuw overheen moeten omdat het niet zwart genoeg is. Eigenlijk had ik verwacht dat dit probleem met een gel liner juist minder zou zijn, maar dat is dus niet het geval. Het is net alsof je de gel met de kwast weer van je huid afschraapt als je het aanbrengt. En als je dan opnieuw over je lijn heen gaat, schiet je natuurlijk uit en wordt het één bende. Een mooie slanke lijn maken is er met dit product niet bij.

Heb ik dan niets positiefs te zeggen over dit product? Jawel, er zijn ook twee pluspunten in mijn ogen. Ten eerste is de gel liner inderdaad waterproof. Onderstaande swatchen hebben de hele dag op mijn hand gezeten en gingen er zelfs niet af als ik mijn handen waste met zeep. Dit is natuurlijk handig als je een regenbui over je heen krijgt, of een traantje wegpinkt tijdens een zielige film. Toch is het wel makkelijk te verwijderen aan het einde van de dag. Ik gebruik de oogmake-upremover van Nivea met olie (die met twee lagen) en daarmee gaat het eenvoudig van mijn ogen af. Toch wegen deze twee punten niet op tegen de lijst met nadelen van de ScandalEyes Gel Liner. Voor mij een dikke tegenvaller dus.

 
 
Rimmel ScandalEyes Gel Liner

Bovenste swatch is met de kwast van Rimmel. De onderste swatch is met de Zoeva 317 Wing liner. Hier lijkt de pigmentatie prima, maar dat is alleen omdat de huid vlak is en je er makkelijker met een kwast bij kunt.

 
 
Rimmel ScandalEyes Gel Liner 
Voordelen
– Makkelijk verkrijgbaar
– Voordelig
– Waterproof dus geschikt voor de Hollandse buien

 

Nadelen
– Kwastje is niet ‘professioneel’ zoals geclaimd wordt
– Pigmentatie kan beter
– Je moet er echt aan wennen om aan te brengen
– Je kunt er (bijna) geen mooie dunne lijnen mee maken

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Bertine (aboutfashion)

  Ik vind m erg mooi, maar het kwastje lijkt mij niet zo handig!

  25 januari 2015 at 15:06
 • Reply Iris

  Mischien moet je de gel liner van catrice of essence proberen. Die bevallen mij erg goed en hebben goede pigmentatie

  16 februari 2015 at 00:27
 • Geef een reactie