Follow:
Beauty, Reviews

Review Rimmel ScandalEyes Show Off Mascara

Rimmel scandaleyes show off mascaraSoms zie je in de drogisterij een product dat precies lijkt op een dure variant die al lang op je wishlist staat. Dit was het geval toen ik de ScandalEyes Show Off mascara van Rimmel zag, die qua borstel erg lijkt op Benefit They’re Real. In deze review vertel ik je wat ik van dit product vind en of het een goede dupe is voor de geliefde mascara van Benefit.
 
Rimmel scandaleyes show off mascara
Merk: Rimmel London
Naam: Scandaleyes Show Off Mascara
Verkrijgbaarheid: Bij de drogisterij
Prijs: € 11,99
 
 
Rimmel scandaleyes show off mascara
 

Wat belooft het?

“Schandalig gedefinieerde wimpers, volume, lift en lengte. De platte borstel maakt je wimpers voller, de unieke bal lift je wimpers en definieert de haartjes. Show je wimpers zonder klontjes!”
 
 
Rimmel scandaleyes show off mascara
 

Mijn mening

Laat ik beginnen met de formule van deze mascara en wat het voor mijn ogen doet. Hoewel het belooft om volume en lengte te geven zonder klontjes, is dat voor mij juist het grote probleem met deze mascara: het klont ontzettend! Het product is erg droog (iets wat ik normaal wel prettig vind) en ik vind het erg lastig om mee te werken. Het is bijna alsof het kruimelt op je wimpers. Dat is natuurlijk een look die je niet wil.
Mede omdat het zo droog is, vind ik het lastig om deze mascara aan te brengen. Ik doe mijn best om de klontjes weer uit mijn wimpers te kammen, maar hierdoor knoei ik wel mascara op mijn oogleden. Als je net een mooie look hebt gemaakt, word je daar niet heel blij van. Als het dan nog veel volume, lift en lengte zou geven, zou ik dit het product misschien kunnen vergeven. Maar veel doet het niet. Een hoop beweringen die dus niet worden waargemaakt.
Waar ik deze mascara vooral om kocht, was het feit dat de borstel erg lijkt op die van Benefit They’re Real mascara. Die vind ik erg fijn, dus ik hoopte een fijne dupe te hebben gevonden. Ook als de formulatie hetzelfde was geweest als die van Benefit, was er één groot verschil. Bij Benefit loopt de ‘bal’ op de top van de borstel geleidelijk door naar de rest van de borstel, maar bij van Rimmel zijn het bijna twee losse onderdelen omdat ze zo ver van elkaar af zitten. Het is dus lastig om één gedeelte te gebruiken en met de andere kant niet in je oog of wang te prikken. Het enige handige deel aan de bal is dat je wat nauwkeuriger je onderste wimpers kunt voorzien van mascara.

Ik had hoge verwachtingen van dit product, maar zoals je leest kan Rimmel London dit dus voor mij niet waar maken. Deze mascara kan ik niet aanraden.
 
 

Rimmel scandaleyes show off mascaraZonder mascara

 
Rimmel scandaleyes show off mascara
Met één laagje Scandaleyes Show Off Mascara en geknoeide mascara

 
 
Voordelen:
– Balvorm maakt het makkelijk om onderste wimpers te bereiken
– Makkelijk verkrijgbaar bij de drogisterij
– Zit qua prijs in het midden voor een drogisterij-merk
 
Nadelen:
– Klont bij mij ontzettend
– De formule is heel droog en werkt niet makkelijk
– Knoeit erg omdat je de klonter uit je wimpers probeert te krijgen
– De twee losse delen van de borstel (de bal en het platte stuk) werken niet makkelijk samen
– Is niet waterproof
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Julie Quadflieg

  Wat jammer dat deze zo tegenvalt! 🙁

  5 februari 2015 at 18:07
 • Reply Manon

  Ah jammer dat die zo tegenvalt

  5 februari 2015 at 18:18
 • Geef een reactie