Follow:
Beauty, Reviews

Review: Sebo Specific creme van Yves Rocher

In september kocht ik bij de webshop van Yves Roches een crème speciaal voor de onzuivere huid. Samen met een facewash uit dezelfde lijn dacht ik  mijn huid eens flink te kunnen ‘zuiveren’. Ik heb het product ongeveer 1,5 maand gebruikt.

Wil je weten waarom het daarna alweer in de kast verdween?

Allereerst even een beschrijving van wat het product zou moeten doen. Dit staat op de website van Yves Rocher:

“Wilt u korte metten maken met verwijde poriën en kleine oneffenheden? Vertrouw uw huid dan ‘s nachts toe aan de Intensieve verzorging voor een zuivere huid.
Uw huid wordt gladder, oneffenheden verdwijnen en uw teint is gematteerd en net zo mooi als in uw dromen.
+punt: De ultra-lichte, niet vette samenstelling laat uw huid weer fluweelzacht aanvoelen.”

Deze crème kocht ik niet zomaar, het werd mij namelijk aangeraden in de winkel. Het zou heel goed zijn voor mijn huid.

In het begin moest ik heel erg aan dit product wennen, maar ik gaf het zeker een kans. Het was wel erg jammer dat ik door medicijnen een heel hoofd vol puistjes en blaasjes kreeg. Daar kon deze crème natuurlijk niet mee afrekenen, en daar hield ik echt wel rekening mee.

Maar ook na die tijd bleef ik blaasjes krijgen van dit product. Achteraf kwam ik er achter dat een vriendin van me ook allergisch reageerde hierop. Uiteindelijk heb ik besloten om de crème niet meer te gebruiken en ben ik overgestapt op een crème voor de gevoelige huid.

Allereerst de pluspunten:
– Het voelt absoluut niet vet aan op de huid.
– Het zit in een compact glazen potje.
– Het is voor zowel de dag als de nacht.
– Er zijn meer producten van deze lijn. Je kunt dus verschillende producten tegelijk gebruiken om je huid sneller te verbeteren.

De nadelen:

– Het ruikt niet heel lekker. Het ruikt heel erg plantaardig en niet zo aangenaam.
– Ik heb het gevoel dat het in plaats van vocht aan mijn huid toevoegen, juist het vocht eruit haalt. Het is altijd fijn wanneer een crème niet vettig is, maar dit is het tegenovergestelde. Ik vond mijn huid juist droger na het gebruik.
– Het is niet heel voordelig. Een potje van 50 ml kost normaal €14,50 .
– Er zit een bestanddeel in  waar ik allergisch op reageer.

De ingredienten:
Aqua, Alcohol Denat., Butylene Glycol, Propylene Glycol, Zea Mays Starch, Glycerin, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Ethylhexyl Cocoate, Stearic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, PVM/MA Decadiene Crosspolymer, Salicylic Acid, Ceteareth-2 Phophate, Behenoxy Dimethicone, Sodium Hydroxide, Parfum, Limonene, Zinc Gluconate, Xanthan Gum, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Scutellaria Balcalensis Extract, Linalool, Tetrasodium Edta, Butylphenyl Methylpropional, Camellia Sinesis Extract, CI 42090

Eindoordeel: 5

Ik lees op de website van Yves Rocher wel veel positieve reacties (anders had ik het zelf ook niet gekocht) maar voor mij is het product niet geschikt. Dat wil nog niet zeggen dat het valse beloften doet. Misschien dat andere mensen er wel goed op reageren.

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie