Follow:
Beauty, Reviews

Collectieve review The Body Shop Vitamin E serie

The Body Shop Vitamine E

Soms ben je zo nieuwsgierig naar een bepaalde collectie van een merk, dat je besluit om gewoon een aantal producten te kopen en te testen. Dat deed ik met de Vitamin E-collectie van The Body Shop. Ik koop tegenwoordig vaker bij deze winkel, omdat ik me kan vinden in de visie van het bedrijf. Aandacht voor mens, dier en milieu; dat is waar ik tegenwoordig ook rekening mee houd als ik nieuwe verzorgingsproducten ga kopen. Inmiddels heb ik ruim de tijd gehad om alle aankopen te testen en vandaag deel ik mijn gezamenlijke review van vier producten uit de Vitamin E- collectie van The Body Shop.

 
 
The Body Shop Vitamine E

Vitamin E Eye Cream – €15

Ik ben vast niet de enige die al jong begonnen is met het gebruik van oogcrème. Je kunt nooit te vroeg beginnen toch? Omdat het op mijn leeftijd (26) wel meevalt met de fijne lijntjes, zoek ik vooral hydratatie in een oogcrème. Deze van The Body Shop geeft dat zeker. De crème is precies goed qua consistentie. Niet te licht, maar ook zeker niet te romig. Het brengt makkelijk aan, je hoeft niet hard te wrijven en het wordt snel opgenomen in de huid. Of het ook helpt om je donkere cirkels en fijne lijntjes kan ik niet zo goed beoordelen, omdat ik daar weinig last van heb. Ik zie deze Vitamin E Eye Cream echt als een all rounder die geschikt is voor ieder huidtype. Gewoon een fijne oogcrème, zonder te veel poespas. Van mij had er nog wel spf in gemogen, maar dat zit in bijna geen enkele oogcrème op de Nederlandse markt.

 
 
The Body Shop Vitamine E

Vitamin E Cream Exfoliator – €12,50

Op advies van één van de verkoopsters (die altijd goed advies geven!) kocht ik deze Cream Exfoliator. Ik had aangegeven op zoek te zijn naar een scrub voor mijn gevoelige huid, die snel geïrriteerd is. En wat ben ik blij met dit product! Tijdens mijn behandeling voor acne had ik veel last van droge velletjes en losse, dode huidcellen op mijn gezicht. Deze scrub verwijdert dat op een zeer milde manier en laat mijn huid super zacht achter. De scrubdeeltjes zijn heel klein, en de crème zorgt ervoor dat het een stuk minder grof aanvoelt op de huid. Ik gebruikte ‘m zelfs twee keer per week op een gegeven moment, maar mijn huid was nooit geïrriteerd. Ik kan deze scrub echt aanraden voor iedereen met een gevoelige of droge huid, het is echt een uitkomst!

 
 
The Body Shop Vitamine E

Vitamin E Facial Wash – €12
Een face wash is vaak niet zo spannend, maar het is zeker belangrijk om een goede te vinden die bij je huid past. Ik slaap al sinds mijn 18e niet meer met mijn make-up op, en ik verwijder het netjes iedere avond. Een goede zeep om de laatste restjes weg te halen is dan erg belangrijk. Deze Vitamin E Facial Wash is heel zacht en romig van structuur, en het is wederom erg mild voor de huid. Ik heb het gevoel dat ik mijn huid goed schoonmaak, zonder dat ‘squeaky clean’ gevoel. Mijn gezicht voelt dus absoluut niet trekkerig aan, maar is juist zacht, soepel en schoon. Het belooft je huid silky soft achter te laten en het doet precies dat. Verder schuimt het goed en het ruikt lekker ook nog eens erg lekker.
 
 
The Body Shop Vitamine E

Vitamin E Sink In Moisture Mask – €2,50 (niet meer verkrijgbaar)

Maskers eindigen altijd in mijn winkelmandje, vooral in deze handige kleine maat. Ik heb er zelfs twee keer mee kunnen doen, dus je hebt ook echt niet veel nodig. Het masker voelde prettig aan op mijn huid, irriteerde mijn gevoelige gezicht niet en gaf inderdaad een prettige hydratatie. De eerste keer merkte ik (dacht ik) geen verschil, en toen bedacht ik me dat mijn huid gewoon goed verzorgd en gehydrateerd was. En dat is toch wat je eigenlijk voor je huid wil? Ik hoef geen grote beloftes en magische veranderingen. Ik wil gewoon goed voor mijn huid zorgen met producten die mijn droge en gevoelige huid niet irriteren. Het is erg jammer dat deze kleine sachets onlangs uit het assortiment gehaald zijn, want voor zo’n klein prijsje was dit zeker een aanrader voor de Vitamin E- collectie.
 
Uit dezelfde collectie heb ik ook nog de serum-in-oil op mijn kaptafel staan. Ook dit serum kan ik je aanraden en ik gebruik het zeker één of twee keer per week. Je moet wel van een serum op oliebasis houden, maar het doet echt wonderen voor je huid.
 
 

Mijn mening over The Body Shop Vitamin E

Ik ben echt blij verrast na het testen van bovenstaande producten. Natuurlijk bevat de Vitamin E-collectie nog veel meer producten, maar dit zijn de dagelijkse dingen die ik gebruik. De producten zijn allemaal heel mild, ze irriteren mijn gevoelige huid niet en na afloop voelt mijn huid lekker zacht en verzorgd aan. Ik heb jaren moeite gehad met het vinden van de juiste producten, vooral ook omdat ik acne had. Het ene product werkte te uitdrogend, de andere zorgde alleen maar een vette laag. Het is waarschijnlijk een bekend probleem. Gelukkig heb ik nu keuze uit een aantal prachtige producten. En ik ben er zo dol op, dat ik tijdens een recente aanbieding al een voorraad heb ingeslagen van de Facial Wash en Cream Exfoliator. Ik ben om en ik kan je deze serie dan ook met volle overtuiging aanraden.
 
 

Koop jij wel eens producten van The Body Shop? Wat is jouw lievelingsproduct?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Julie Quadflieg

    Ik vind de Vitamine E lijn best wel fijn! Ik heb er ook al dagcrème uit gehad en het maskertje ligt hier klaar om te testen! 🙂

    9 september 2015 at 10:14
  • Geef een reactie