Follow:
Beauty, Reviews

Review: Yves Saint Laurent Everlong Lengthening Mascara

Een review van het kwaliteitsmerk Yves Saint Laurent. Is deze mascara ook echt zo goed als de naam doet vermoeden?

Facts:

Naam: Everlong Lenghtening Waterproof Mascara
Merk: Yves Saint Laurent
Kleur: Zwart
Prijs: €29,95
Verkrijgbaar bij parfumerieën als Douglas en Ici Paris Xl


Wat vind ik er van?
Goede punten:
Ik was super enthousiast toen ik deze mascara kocht in België. In een kleine parfumerie in de winkelstraat in Gent zag ik deze liggen voor slechts €14,90. Een goede aankoop zou je dus kunnen zeggen!

Nadat mijn oude mascara op was begon ik vol goede moed met deze dure kwaliteitsmascara. Het was echt even omschakelen in het begin omdat het borsteltje net even anders werkt. Het heeft korte en lange ‘haren’ en deze kwamen steeds in mijn ogen terwijl ik probeerde zo dicht mogelijk bij mijn wimperaanzet te komen. Wat ook wennen was is dat het vrij snel veranderd in een echte ‘waterproof’ mascara na het aanbrengen. Kleine foutjes moet je dus direct verwijderen, anders kun je helemaal opnieuw beginnen.

Wat betreft het verlengende effect van deze mascara: Ik denk dat dit zeker werkt. Ik heb in principe aardige wimpers. Lang genoeg, zonder stompe uiteinden en genoeg voor een mooie oogopslag. Hoewel ik in de foto hieronder oogpotlood op heb en dit het nog enigszins kleur geeft, zijn mijn natuurlijke wimpers bijna transparant.
Ik vind dus dat het mijn wimpers heel mooi lang maakt zonder te klonteren. Ik denk alleen wel dat wanneer je afgestompte wimpers hebt omdat je nooit zin hebt om je mascara  eraf te halen, dan is dit geen wondermiddeltje. Je moet dus wel gezonde wimpers hebben om het effect van deze Everlong Lengthening mascara te kunnen zien.

Verbeterpunt:
Wat ik als vervelend heb ervaren is hoe waterproof deze mascara is. Ik heb wel vaker waterproofmascara en deze heb ik altijd kunnen verwijderen met de Nivea olie-vrije oogmake-up remover. Deze mascara bleef echter bijna te perfect zitten. Uiteindelijk heb ik via Youtube de tip gekregen on dit met olijfolie te verwijderen. Wat blijkt? Dit is een geweldig middel. Het is natuurlijk, zacht voor de huid een door de olie lost de mascara uiteindelijk toch goed op.

Wat ik ook jammer vind is dat wanneer je concealer of foundation onder je ogen aanbrengt zonder dit af te poederen, de mascara na een aantal uur flink gaat afgeven. Ik kreeg zwarte mascara-vlekken onder mijn ogen en was een beetje teleurgesteld hierdoor. Nu ik over de concealer een laagje poeder doe, blijft het wel beter zitten.

Voor het aanbrengen van mascara

Na het aanbrengen van de mascara. Lange slanke wimpers volop!

Eindcijfer: 7,5

 

Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Deb

  Het resultaat vind ik erg mooi. Maar het feit dat je ém er bijna niet af krijgt en hij afgeeft wanneer je je concealer niet hebt afgepoeierd vind ik minder. Ik had dat niet verwacht van een YR mascara. Volgens mij bedoel je in deze zin eigenlijk je wimpers: ‘Ik heb in principe aardige wenkbrauwen’ 😉

  10 september 2011 at 17:40
  • Reply Geanne Schutter

   Ja, ik had het ook niet verwacht van zo´n goed merk. Ik ben daarom ook blij dat ik het voor de helft van de prijs heb kunnen kopen in Belgie. Anders was het echt het geld niet waard vind ik zelf.
   Bedankt voor je reactie!

   11 september 2011 at 10:31
 • Reply Deb

  en nu maak ik zelf ook een foutje… YR moet natuurlijk YSL zijn 😉

  10 september 2011 at 17:45
 • Reply Marie Korf

  Hey! Ik heb ook nog een kleine tip! Ik gebruik altijd waterproof mascara, ook vrij heftige… en wat bij mij helpt om te verwijderen is de eyemakeup remover van ICI paris XL. relatief nieuw. Niet duur! (6 euro ofzo voor een flinke fles waar je heel lang mee doet) heel zacht! verwijdert alles perfect (met 1 watje doe je twee ogen..) en niet vet, meteen erna kan je opnieuw opmaken als je wilt. Dus hierbij…. Leuke blog!

  10 september 2011 at 20:51
  • Reply Geanne Schutter

   Bedankt voor je tip Marie! IK zal die waarschijnlijk wel eens gaan uitproberen. Hoewel deze mascara al weer bijna op is, is het altijd leuk om nieuwe producten te proberen!
   Leuk dat je even langs kwam op mijn blog!

   11 september 2011 at 10:32
 • Geef een reactie