Follow:
Hippie

Saturn Return | De reden waarom alles op je 28e misgaat

Saturn Return

Veel mensen noemen het een quarter life crisis, maar misschien is er wel een ander reden waarom tussen je 28e en 30e jaar soms alles mis lijkt te gaan. Je verliest je baan, je partner of besluit zelf deze te verlaten, je leven is verre van waar je dacht dat het zou zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zou best eens kunnen komen door je Saturn Return, een term die jou waarschijnlijk nog niets zegt. Tot nu, want jouw leven zou zo maar eens door de planeten beïnvloed kunnen worden. Is dat een hoop gezweef? Wie weet. Maar laat ik je in ieder geval kennis maken met de grote heerser Saturnus.

 

Wie net als ik een hippie is, heeft in deze kringen misschien al wel eens van de term Saturn Return gehoord. Het houdt in dat de planeet Saturnus er ongeveer 28 tot 30 jaar over doet om zich weer op precies dezelfde plaats in het heelal te bevinden als op het moment dat je geboren bent. Het is daarmee een bijzondere trage planeet, als je kijkt naar de tijd die nodig is om weer op dezelfde plek uit te komen.

Maar nu denk je vast, wat heeft een vage planeet op vele lichtjaren hier vandaan nu te maken met mijn leven op dit moment? Nu schijnt het zo te zijn dat Saturnus een planeet is die bekend staat als harde leermeester. Het moment dat deze weer op dezelfde plek in het heelal komt te staan, lijkt niet helemaal uit de lucht te vallen. Het is in deze fase van je leven dat je nieuwe lessen moet leren, die niet altijd makkelijk of leuk zijn. Het is een moment in je leven waarop je reflecteert op wat je bereikt hebt. En het is een belangrijke tijd om je leven bij te sturen om bepaalde idealen en doelen te halen.

 
 
Saturn Return

Het is vaak tussen je 28e en 30e dat je eens goed na gaat denken over je partner, als je die hebt. Gaat alles nog wel goed? Groeien jullie nog wel als persoon of ben je gevangen in een bepaald patroon waar je eigenlijk helemaal niet tevreden mee bent? Misschien krijg je wel te maken met ontslag, of ben jij zelf degene die een andere baan zoekt. Die functie waar je ooit eens als bijbaan mee bent begonnen in je studententijd is toch echt niet wat je als afgestudeerde professional voor ogen hebt. Je Saturn Return gaat vaak over de grote momenten in je leven. De momenten waar je over twintig jaar op terug kijkt als belangrijke mijlpalen.

 

Saturn Return staat los van religie

Het Jodendom kent de bar mitswa, de katholieken vieren hun commune maar je Saturn Return staat los van geloof. Het is een universele gebeurtenis, waar de meeste mensen niet eens weet van hebben. Ben je al ouder dan 30? Kijk dan eens terug naar de jaren tussen je 28e en 30e. Had jij toen ook zo’n allesbepalende ommekeer in je leven? Denk overigens niet dat dit het enige moment is in je leven dat je met de Saturn Return te maken krijgt. Als je eind vijftig bent, komt de planeet namelijk weer op dezelfde plek in het heelal, en wie zo oud mag worden kan zelfs op zijn of haar negentigste nog een Saturn Return meemaken. Iedere keer is het een goed moment om je leven eens goed te bekijken en bij te sturen waar dat nodig is.

 
 
Saturn Return

Niet iedereen ervaart de Saturn Return op dezelfde manier. Soms is het een nare periode, omdat je afstand doet of moet doen van de dingen die je als zo normaal zag. Maar het kan ook een heel leuke tijd zijn vol avontuur. Misschien zeg je je baan wel op om eindelijk de reis te maken waar je al zo lang van droomt, ontmoet je de liefde van je leven of ga je eindelijk eens prioriteit geven aan je eigen ontwikkeling, in plaats van wat de maatschappij graag van jou ziet. Saai is de tijd van je Saturn Return in ieder geval niet. De invloed van Saturnus blijft ongeveer 1,5 tot 2 jaar merkbaar, dus je hebt voldoende tijd om aan jezelf te werken en te ontdekken wat het is dat jij echt graag met je leven wil doen. En over 30 jaar krijg je opnieuw die kans, wanneer je in een heel andere fase in je leven zit.

 

Wanneer start jouw Saturn Return?

Om uit te vinden wanneer jouw Saturn Return exact start, moet je wel even zoeken in lijsten met de posities van planeten. Dat is even een werkje, maar gelukkig vind je op de website van Saturn Return Stories uitleg hoe je dit doet. Wil je een makkelijke variant die iets minder nauwkeurig is, gebruik dan de Saturn Return Calculator. Bovendien kun je je Birth Chart opzoeken om te zien hoe de andere planeten er bij stonden op het moment van je geboorte. Dit is heel interessant voor wie zich niet helemaal thuis voelt in het sterrenbeeld dat je qua geboortedatum bent. Binnenkort lees je daar meer over op Sweet Suzie.

 
 

Heb jij je Saturn Return al gehad of moet ‘ie nog komen? 

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply The Green Guide

    Ik kende dit nog helemaal niet maar wow, vind het best heftig :O Ik heb nog even haha..

    16 juni 2018 at 11:05
  • Geef een reactie