Follow:
Bloggen

Say Cheese | Afstandsbediening Canon 1100D

Canon afstandsbedieningDe afstandsbediening voor een spiegelreflexcamera: ze zijn populair maar soms ook duur. In het verleden bestelde ik al eerder één via Ebay, maar deze bleek niet te werken met een Canon 1100D. Toch stond dat wel in de omschrijving bij de verkoper! Herkenbaar? Ik heb nu een afstandsbediening gevonden die echt werkt voor dit type camera en het kost ook nog eens bijna niets!
 
Wat blijkt het probleem te zijn met de Canon 1100D? De goedkope infrarood-afstandsbediening werkt niet op dit model. Je hebt dus een nodig met een draadje, maar als je die in de Nederlandse winkels koopt ben je al snel €20 kwijt. Dat moet toch anders kunnen zou je denken.
 

Canon afstandsbediening 
Dit is de afstandsbediening die ik kocht bij verkoper Link-delight. Het heeft een snoer van 1 meter en hierdoor kun je er best nog heel wat mee doen. Draadloos is natuurlijk altijd makkelijker, maar dat kan dus niet met deze camera. Toch is dit in mijn ogen een goede koop. Het kost namelijk omgerekend nog geen €3,- inclusief verzending vanuit China! Het duurde ongeveer 3 weken voordat het binnenkwam maar het was het wachten wel waard.
 
Canon afstandsbediening 
Hier gaat het allemaal om, de aansluiting voor je afstandsbediening. Hierdoor werken de draadloze varianten dus niet, omdat deze geen verbinding kan maken met je camera.

Het product is makkelijk in gebruik. Je sluit ‘m aan, je zoomt in naar je gewenste frame en drukt op de ontspanknop. Haarscherpe foto’s zijn het resultaat! Helaas werkt het niet in de filmfunctie, maar dat is makkelijk op te lossen. Als je filmt met een statief, zet je je camera in de gewone fotostand. Je gaat op je plek zitten en stelt scherp. Vervolgens zet je je camera in de filmstand en als het goed is is je lens blijven staan op de focus van zojuist. Als je dus op dezelfde afstand gaat zitten, is je film alsnog scherp.
 
 
De afstandsbediening kun je hier kopen.
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply juliavandooren

  Yes! Dit had ik nodig! Super bedankt voor de tip.

  19 maart 2014 at 10:31
 • Reply Kim Buining

  Thanks voor de tip! Ik heb net deze camera in huis en wil ook graag een afstandsbediening! Als je meer tips hebt, let me know 🙂

  19 maart 2014 at 12:11
 • Geef een reactie