Follow:
Lifestyle

Self care musthaves voor een heerlijke avond voor jezelf

self care essentials

Self care is hot and happening, en dat is goed nieuws voor iedereen. Grote kans dat jij inmiddels ook al eens hebt gehoord van het fenomeen waarbij je tijd aan jezelf besteed zonder afleiding en verwachtingen. Gewoon lekker je ding doen en lief zijn voor jezelf. Laatst kon je op Sweet Suzie al mijn self care routine voor de herfst en winter lezen en nu geef ik je ook een aantal producten die daarbij goed van pas kunnen komen. Deze self care musthaves mogen dus niet ontbreken tijdens de volgende keer dat je aan self care doet.

 
 

Etherische olie

Waarschijnlijk ken je etherische olie al wel want steeds meer mensen gebruiken ze in hun dagelijkse leven. Het is olie gemaakt van puur plantenextract. Dit houdt in dat als je etherische olie van lavendel koopt, deze niet alleen heerlijk ruikt maar ook de eigenschappen van lavendel heeft. Doe bijvoorbeeld een drupje (eventueel verdund met wat amandelolie) op je polsen en het relaxen kan echt beginnen. Lavendel brengt je namelijk tot rust en is een ideale olie voor het slapen gaan. Doe je self care in de ochtend, dan kan een etherische olie zoals sinaasappel juist fijn werken om je wakker te maken.

 

Bruisballen

Een ligbad hebben we niet allemaal, maar toch kun jij ook genieten van het ontspannen gevoel van een bruisbal. Je hebt namelijk de grote varianten die je in het bad doet, maar ze zijn er ook voor in een voetenbad. Dus pak die afwasteil op de kast, vul ‘m met warm water en laat je voeten genieten van wat extra TLC. Zo heb je twee vliegen in één klap: frisse, zachte voeten en een heerlijk momentje voor jezelf. Dan moet je er wel voor zorgen dat je je telefoon niet in de buurt hebt liggen, want anders is je aandacht al weer weg bij je self care routine.

 
 
self care essentials 

Fijne yogamat

Meditatie of yoga is een veelgenoemde activiteit als het om self care gaat. Een fijne en mooie yogamat is dan wel handig. Of je daar nu in je pyjama rustig op stretcht of dat je echt een zweterig yoga-uurtje doet, dat maakt niet uit. Voor meditatie is het ook handig om te hebben, helemaal in combinatie met een meditatiekussen. Leg het kussen op een dubbelgevouwen mat voor extra comfort rondom je voeten en enkels. Een dikkere yogamat is met name prettig als je het meer gebruikt voor wellness dan voor work-outs. Het geeft net een beetje extra comfort en houdt je ook warmer op een koude vloer. Dat is wel handig nu we de koude maanden in gaan.

 
 
self care essentials 

Een knusse outfit

Over warmte gesproken: een knusse outfit mag niet ontbreken als het gaat om self care essentials. Je neemt echt een moment voor jezelf, doet rustig aan en dan wil je natuurlijk niet te koud worden. ‘Fluffy’ sokken mogen sowieso niet ontbreken. Check wel even of ze niet van wol zijn, want dat is natuurlijk niet vegan. Je kunt ook kiezen voor zo’n heerlijke zachte badjas waar je je lekker in kunt verstoppen. Wil je extra extra lief zijn voor jezelf? Leg deze dan even over de verwarming voor je ‘m aan trekt zodat ‘ie warm is! Houd je wel van humor of wil je iemand iets geven voor hun self care routine, dan is een onesie ook een leuk idee. Deze pakken zijn er in allerlei leuke uitvoeringen en printjes en ze zitten ook nog eens heel comfortabel.

 

Telefoon op stil

En dat is ook gelijk de laatste tip voor self care essentials. Die telefoon waar iedereen aan verslaafd is, zet je het liefst uit of op stil. Zo wordt je tijdens je self care routine niet gestoord door twintig berichtjes in de Whatsapp-groep met je vriendinnen. En wanneer je niet steeds op het scherm ziet dat er berichten binnen komen, ben je ook minder geneigd om zelf je telefoon te pakken en doelloos te scrollen. Self care gaat om dingen doen waar jij blij van wordt en waar je jezelf een dienst mee doet. Een half uur door Instagram scrollen heeft vaak niet dat effect. Dus leg ‘m lekker weg en kom helemaal tot rust met deze self care essentials.

 
 

Welke self care essentials mogen volgens jou echt niet ontbreken tijdens een avondje self care?
 
 

* Dit artikel bevat gesponsorde content. Mijn complete disclaimer kun je hier lezen.

self care essentials

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply jeany

  Grappig,
  In de nachtdienst at ik altijd sinasappels omdat ik dacht dat ik daar wakkerder van bleef. Maar dat is dus echt een ding.
  Overigens vind ik dat selfcare ook best voor niet vegans kan :p dus wollen sokken zijn in mijn beleving best wel een geaccepteerd onderdeel van een chill outfit.

  3 november 2018 at 09:32
  • Reply Geanne

   Dat klopt dus, van de sinaasappels. En warme sokken horen zeker bij een chill-outfit ja. Wol of niet is natuurlijk eigen keuze 🙂

   5 november 2018 at 17:13
 • Geef een reactie