Follow:
mindfulness

Self care routine voor de herfst en winter

self care routine voor de herfst

Hoera, de herfst is aangebroken en dat houdt in dat je weer heerlijk op de bank kunt kruipen met een dampende mok thee en een goed boek. Of met Netflix en een glaasje wijn, ieder zijn ding. Self care en slow living zijn fijne manieren om even weer tot jezelf te komen en aandacht te geven aan wat echt belangrijk is: JIJ! In de herfst ziet mijn self care er iets anders uit in de zomer, waarbij ik vooral aandacht besteed aan mijzelf lekker warm houden. Kijk je mee naar mijn self care routine voor de herfst?


 

Warme chocolademelk

Wie houdt er niet van warme chocolademelk tijdens de gure herfst- en winterdagen? Als vegan kun je dat ook gewoon lekker blijven drinken. Zelf ben ik gek op de chocolademelk van Alpro Soja, wat in de winkel bij de houdbare zuivel staat. Een volle en romige chocoladesmaak, en helemaal vegan uiteraard! Dit warm ik op in een pannetje op het fornuis. Het is echt een moment om even met mijn volle aandacht bij dit drankje te zijn. Aanbranden gaat snel door de suikers in de vegan chocolademelk, dus op zo’n moment kun je niet anders dan mindful in de pan roeren en wachten tot het klaar is. Ik doe als laatste stap vaak nog even een melkopschuimer in de pan, zodat er een heerlijke laag schuim ontstaat.

 

Affirmaties

Even geleden kon je al lezen hoe affirmaties jou kunnen helpen om je dromen te verwezelijken en welk profijt ik er zelf van heb gehad. Daarom zijn affirmations iets wat ik door blijf zetten en daarom verdient het een plek in mijn self care routine voor de herfst. Met een paar nieuwe doelen zodat ik altijd in beweging blijf om mijzelf te ontwikkelen. Het gebruik van affirmaties is heel handig, dat kun je in dit artikel ‘De kracht van affirmaties‘.

 
 
self care routine voor de herfst 

De regen vergeten

Ookal heeft de herfst mooie elementen zoals de bomen die van kleur veranderen en het knusse gevoel, er komt natuurlijk ook de nodige regen voorbij tijdens deze periode. Lezen is sowieso een fijne hobby om te hebben, maar als je dan toch leest kun je net zo goed een boek kiezen dat zich afspeelt in de zomer. Zo kun je je even helemaal verliezen in het verhaal waarbij personages in de zon liggen en feestjes op het strand houden. Ik ben gek op mijn Kobo Aura e-reader, die veel leesgemak biedt. Bovendien is een e-reader veel duurzamer omdat er nog geen vel papier voor nodig is.

 
 
self care routine voor de herfst

Tarot leggen

Mocht ik geen zin hebben in het lezen van een boek, dan pak ik mijn tarotkaarten erbij en start ik met een legging. Nee, niet zo’n kledingstuk maar een manier van het interpreteren van tarotkaarten. Nu weet ik dat dat niet iedereen zijn ding is, maar het is een heel fijn hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Mijn favoriete tarotdecks zijn Rider Waite van Edward Waite en het iets simpelere Osho Zen deck van Osho. Het helpt mij altijd heel erg om richting te geven aan waar ik op dat moment aan werk of tegenaan loop. Wie weet kan het voor jou hetzelfde doen.

 

Gezichtsmasker

Als je dan toch de tijd voor jezelf neemt, waarom gebruik je dan niet een gezichtsmasker. Je bent thuis, helemaal aan het ontspannen, dus wat maakt het dan uit dat je er als een smurf uit ziet? Overigens gebruik ik geen blauwe maskers zoals uit de zakjes van de drogist, ik maak mijn eigen gezichtsmasker. Daarvoor mix ik bentoniet klei met warm water en een beetje etherische lavendelolie. Makkelijk, vegan en natuurlijk. Het droogt vanzelf helemaal op en daarna kun je het weer van je gezicht wassen. Mocht je dit ook willen maken, gebruik dan nooit metalen gereedschap (lepel of bakje) met bentoniet klei. Dat deactiveert de werking van de klei.

 
 

Wat doe jij als self care routine deze herfst en winter?

self care routine voor de herfst
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle

    Hele bekende punten voor mij 🙂 Ik lees me steeds meer in op tarot, ik vind het mega interessant!

    10 oktober 2018 at 08:11
  • Geef een reactie