Follow:
Beauty, Persoonlijk, Reizen, Travel

Shoplog Tallinn (Estland) en Helsinki

Shoplog TallinnWie mij op Instagram volgt, weet dat ik afgelopen week in Tallinn, Estland op vakantie was. Daar heb ik uiteraard erg genoten van de mooie stad, maar ik heb ook een beetje geshopt. Echter was de oude binnenstad niet echt de plek voor moderne winkels, dus de schade is beperkt gebleven. Ook zijn wij één dag met de veerboot naar Helsinki in Finland geweest, waar ik ook een paar dingen heb gekocht. In deze shoplog Tallinn en Helsinki zie je wat ik allemaal heb gekocht tijdens mijn reis. Kijk je mee?
 
 
Shoplog Tallinn

Sheet masks van It’s Skin – €1,90 per stuk

Bij het grote warenhuis Kaubamaja in Tallinn vond ik deze sheet masks. Ik heb nog nooit zo’n type masker gebruikt, dus ik was uiteraard erg nieuwsgierig! Er waren heel veel soorten van dit merk, maar ik koos voor Granaatappel, Tea Tree en Honing. Ik heb die Tea Tree al gebruikt en kan zeggen dat het echt een grappig gevoel is om met zo’n lap stof over je hoofd te lopen.
 
 
Shoplog Tallinn

Houten oorbellen – €12,- | Gevlochten armband – €5,- |  Mala armband – €3,50

Bij een klein winkeltje in de hipster-wijk kocht ik twee armbanden. De middelste in een brede, gevlochten armband met gouden kraaltjes. Deze heb ik de afgelopen dagen al veel gedragen en is makkelijk te combineren met veel outfits. De rechter armband is gemaakt van Rudraksha-zaden uit India. Dit type armband heet ook wel een mala, en je kunt het ook gebruiken voor meditatie. Ik weet niet of ik dat veel ga doen, maar ik vond het er mooi uitzien. De houten oorbellen kocht ik in Helsinki op een markt bij de haven en ze zijn gemaakt door de verkoopster, die nog veel meer gave houten sieraden verkocht.
 
 
Shoplog Tallinn

Deo steen – €2,80 | Nagelvijl – € 3,45 | Himalaya Handcrème – € 2,50 | Haarelastieken – €2,95

Bij het grote warenhuis Kaubamaja kocht ik nog een paar andere beauty-producten. Allereerst was ik heel benieuwd naar zo’n zoutkristal als deodorant, dus daarvan kocht ik een klein exemplaar om te proberen. Ook had ik een nieuwe glazen nagelvijl nodig omdat de mijne (van Action) niet meer goed werkt. Deze kreeg ik gelukkig veilig door de douane in mijn handbagage. Ik kocht ook nog een handcrème van een fijn merk, wat overigens daar bijna niets kostte. Bij het kleine winkeltje Ninja in een winkelcentrum in Helsinki kocht ik ook nog doorzichtige kleine elastiekjes, voor bijvoorbeeld vlechtjes. Deze kan ik in Nederland niet vinden in een lichte kleur, dus dat kwam goed uit.

 
 

Shoplog Tallinn

Baltic Amber ketting – €7 | Glitter Oorbellen – €17,90

Tijdens mijn vakantie kocht ik nog meer sieraden, waaronder deze ketting van Baltisch Amber. Wanneer het langere tijd op de huid gedragen wordt, wordt er een stofje opgenomen dat je lichaam ondersteunt. Ik kocht deze ketting voor een leuk prijsje op de markt in Tallinn. De oorbellen kocht ik tijdens ons dagtripje naar Helsinki. Bij een leuk winkeltje Glitter, wat lijkt op onze Six, kocht ik deze bijzondere oorbellen. Ze noemen het ‘Crawlers’ en je draagt ze horizontaal wat het een speels effect geeft. Ze zijn ook nog eens van echt zilver, dus dat geeft geen irritaties.
 
 
Shoplog Tallinn

Sleutelhanger met kat – €3

Zonder souvenir kun je natuurlijk niet thuiskomen. Dus bij een van de kleinste winkeltjes inde stad, in de oude toren, kocht ik een sleutelhanger als aandenken. Het is een houten schijf met een kat, dus dat spreekt mij als crazy cat lady  natuurlijk direct aan.
 
 
Dat is alles wat ik heb gekocht tijdens mijn vakantie in Tallinn, Estland, en onze dagtrip naar Helsinki in Finland.

 
 

Neem jij ook altijd souvenirs mee als je op vakantie gaat?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Ilse

  Die maskertjes lijken me heerlijk. En die oorbellen: heel mooi!

  27 augustus 2016 at 12:52
 • Reply Tamara

  Doorzichtige elastiekjes koop je voor ongeveer 50 cent bij de action.

  27 augustus 2016 at 18:17
 • Geef een reactie