Follow:
Lifestyle, mindfulness

Slow living | doel voor mijn 29e verjaardag

slow living

Slow living is hot, en dat is niet zonder reden. Bij Slow living doe je je dagelijkse activiteiten meer bewust, trek je je terug uit het drukke en hectische leven en word je juist aangemoedigd om lekker op de bank te zitten met een boek in een hand een een kop thee in de andere. En dat is denk ik precies wat ik nodig heb, net zoals zoveel millennials tegenwoordig. Op 6 augustus werd ik 29 jaar en dat lijkt me een mooi moment om mijzelf een nieuw doel te stellen: meer slow living, minder social media en minder tijd op mijn smartphone. Doe jij met me mee?


 

Op Instagram zijn er meerdere leuke accounts te vinden over slow living, maar daaruit blijkt ook dat iedereen er een andere invulling aan geeft. Herken jij je in het beeld dat je alleen maar druk aan het werk bent, een snelle maaltijd naar binnen werkt en vervolgens de hele avond Netlifx kijkt zonder dat je ook echt geïnteresseerd bent in de serie? Slow living probeert daar juist mee af te rekenen.

 
 
slow living 

Slow living houdt in dat je niet alleen de tijd neemt voor een bepaalde activiteit, maar dat je het ook je volle aandacht geeft. Het biedt een levensstijl die veel rustiger is en waar stress zoveel mogelijk vermeden wordt. Nu is dat natuurlijk niet altijd mogelijk in de moderne maatschappij, waar iedereen zo snel mogelijk wil en zo veel mogelijk gedaan moet worden op een dag. In je werk kun je daar waarschijnlijk niet zo veel verandering in brengen. Echter kun je dat in je persoonlijke leven wel.

 

Een van de dingen waar ik graag vanaf wil komen, is mijn verslaving aan mijn smartphone en met name social media. Ik zit zoveel op Instagram! Soms zelfs als ik even een minuutje ergens moet wachten! Want stel je voor dat je die tien nieuwe foto’s die sinds je laatste bezoek aan Instagram moet missen! En ik ga zelfs zo ver dat ik een serie aanzet uit verveling, en dat ik dan tijdens het kijken door Instagram scroll. Dat is toch te belachelijk voor woorden? Dit houdt in dat ik allebei de dingen niet mijn volledige aandacht geef, maar dat ik bovendien mijn vrije tijd vul met onbelangrijke dingen die mij niet eens echt blij maken.

 
 
slow living 

Nadat ik mijn verjaardag heb gevierd, werk ik dan ook aan het doel om langzamer te leven. Om mijn ontbijt niet langer weg te stouwen terwijl ik iets op Youtube kijk, en om het bekijken van social media te beperken tot ongeveer 3 keer per dag. Het feit dat ik mijn nieuwe telefoon moet terugsturen om wat mankementen, gaat me daar vast bij helpen. Een oude smartphone heb ik niet meer liggen, dus waarschijnlijk moet ik keihard afkicken. Of een telefoon lenen die zo oud is dat het veel apps niet meer ondersteunt. Wat een rust zal dat hopelijk brengen!

 
 

Heb jij wel eens van slow living gehoord? Is het iets wat jij zou willen proberen?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle

    Nog gefeliciteerd! 🙂 Ik snap je helemaal, ik probeer er ook steeds meer naar te leven. Mijn mobiel is ook wel een ding ja…

    11 augustus 2018 at 10:10
  • Geef een reactie