Follow:
Beauty, Organic, Verantwoord

Natuurlijke dag/nachtcrème van Sukin (vegan)

Sukin MoisturizerZoals ik al meerdere malen op mijn blog heb verteld, probeer ik mijn huidverzorging steeds iets groener en duurzamer te maken. Daarom besloot ik mijn dag- en nachtcrème van Nivea gedag te zeggen en ging ik op zoek naar andere producten. Sukin is een merk waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar toch heb ik gekozen voor een product van dit merk. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe, groene, voordelige en vegan dag/nachtcrème, lees dan verder.
 

Wie is Sukin?

Sukin is een merk dat uit Australië komt. Hun filosofie is dat natuurlijke producten van hoge kwaliteit verkrijgbaar moeten zijn voor iedereen. Hierdoor is hun prijs realistisch en betaalbaar voor iedereen. Daarnaast staat op de verpakking het motto: “Skincare that doesn’t cost the earth.” De verpakkingen zijn allemaal gerecycled, tot aan de metalen veertjes die bijvoorbeeld in de pomp van verpakkingen zit. Er worden geen chemicaliën gebruikt, waardoor bijvoorbeeld het grondwater ook schoner blijft, en zo zijn er nog een hele batterij goede geboden aan het merk te koppelen. Daarnaast zijn alle producten van Sukin vegan en gemaakt op natuurlijke basis. Sukin  heeft producten voor het gezicht, lichaam, haar en producten voor kinderen. Een compleet pakket dus voor iedereen die op zoek is naar verantwoorde verzorgingsproducten.
Dat je nog nooit van Sukin hebt gehoord is niet zo gek. Het merk is namelijk niet in Nederland verkrijgbaar. Maar als je net zoals ik wel eens een bestelling plaatst bij FeelUnique.com, kun je gewoon je producten bestellen. En de prijs (later meer) is ook nog eens voordelig!
 
 

Sukin Moisturizer
 

Sukin Sensitive Facial Moisturizer

Omdat mijn huid vrij gevoelig is voor chemicaliën, koos ik specifiek voor de Sensitive Facial Moisturizer. In principe zou de gewone ook goed moeten zijn hoor, omdat het merk natuurlijk geen gekke ingrediënten gebruikt, maar ik wilde geen risico nemen.

Ik was eigenlijk op zoek naar een nachtcrème. Sukin heeft daar wel een paar van, maar die waren aanzienlijk duurder dan deze pompjes. En omdat je voor een nachtcrème toch geen spf of andere bijzondere ingrediënten nodig hebt, besloot ik dat ik dit product vast voor ‘s avonds kan gebruiken.

Op de verpakking staat nog het volgende lijstje:
– Geen SLS & SLES
– Geen synthetische geurstoffen
– Geen dierlijke toevoegingen
– Geen schadelijke schoonmaakmiddelen
– Geen Propyleen Glycol (helpt huid vocht opnemen)
– Geen kunstmatige kleurstoffen
– Geen Triethanolamine (reguleert ph-waarde)
– Geen minerale oliën
– Geen EDTA (slecht voor milieu)
– Geen parabenen

 
 

Sukin Moisturizer

Sukin Moisturizer

Zoals je ziet is de ingrediëntenlijst lekker duidelijk. In dikgedrukte letters zie je precies wat de latijnse namen eigenlijk inhouden, en daar word ik blij van. Je ziet veel voedende en verzachte ingrediënten zoals shea boter, avocado, aloe vera en jojoba olie. Er staan ook een paar ‘alcoholen’ op het lijstje. Cetearyl alcohol en cetyl alcohol zijn de vettige variant die je niet hoeft te mijden. Benzyl alcohol werkt ontsmettend op de huid, maar omdat deze helemaal onderaan de lijst staat, is het niet heel slecht voor de huid. Het is namelijk minder dan 1%.

 
 

Sukin Moisturizer

 

Wat vind ik van deze Sukin Facial Moisturizer?

Hoewel ik dit product een beetje op de gok kocht omdat ik niet bekend was met het merk, ben ik ontzettend blij met deze crème. Zoals ik eerder al aangaf gebruik ik het alleen als nachtcrème, omdat het geen spf bevat. Het is een prima allrounder, die doet wat ‘ie moet doen. Het hydrateert mijn huid, maakt het lekker zacht en bovenal irriteert het mijn gevoelige huid niet.

De crème is een beetje dik, maar smeert wel makkelijk uit. Met het pompje is het gelukkig heel makkelijk doseren en aanbrengen, dus dat vind ik persoonlijk heel handig. Ook trekt het snel in de huid en het laat geen vettig laagje achter. Deze crème heeft de lichtzoete geur van vanille, iets wat ik persoonlijk erg lekker vind. En deze geur komt uit natuurlijke ingrediënten, dus geen chemische geurstoffen die je huid weer verder irriteren.

Ik gebruik deze crème nu ongeveer drie weken en ik ben echt heel tevreden. Het verzorgt mijn huid goed en is een verantwoord product. Naar meer was ik ook niet op zoek!

 
 

Sukin Moisturizer

 

Even over de prijs

Nu denk je vast dat deze Sukin Sensitive Facial Moisturizer heel duur was? Niets is minder waar! Deze verpakking bevat namelijk maar liefst 125 ml, en dat terwijl mijn oude nachtcrème van Nivea maar 50 ml bevat. Als je de prijs van beide vergelijkt, zie je dat deze van Sukin zelfs goedkoper is! Nivea Sensitive dagcreme kost €7,99 voor 50 ml. Sukin Facial Moisturizer kost €11,10 voor 125 ml. Een goede deal, als je het mij vraagt! Het enige nadeel is dat je dit product dus niet in de Nederlandse winkels kunt kopen. Maar als je regelmatig bij Feelunique.com winkelt, kun je ‘m eenvoudig bestellen. En bestellingen vanaf €15 worden gratis verzonden!

 

Na een lang artikel kan ik eigenlijk kort zijn over dit product. Het is alles wat ik nodig heb voor een fijne nachtcrème en ik blijf deze zeker gebruiken in de toekomst!

 
 

Zou jij overwegen om je oude verzorgingsproducten in te ruilen voor meer verantwoorde alternatieven?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle M.

    Ik kende dit nog helemaal niet, maar het klinkt echt super goed. ik ga dit onthouden!

    17 oktober 2015 at 10:43
  • Geef een reactie