Follow:
Bloggen, Tag

TAG | Another blogging tag

Bloggen TAGOnlangs werd ik door Kirsten van Itruelyme.nl getagd voor deze leuke TAG over bloggen. Hierin geef ik mijn mening over een aantal dingen, zoals verbeteringen die ik wil doorvoeren op Sweet Suzie maar ook nadelen van het bloggen en of ik ooit zou stoppen. Benieuwd naar mijn antwoorden, lees dan verder.
 
 
Fotografieworkshop Bloggers
Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Na de fotografieworkshop die ik onlangs heb gevolgd wil ik echt de kwaliteit van mijn foto’s verbeteren. Ik weet nu beter wat allemaal mogelijk is met mijn camera en daar wil ik het meeste uithalen. Daarnaast wil ik in de toekomst wel vaker gaan bloggen en meer inhoudelijke artikelen schrijven, bijvoorbeeld over ingrediënten. Als beautyblogger heb ik waarschijnlijk een van de weinigen die geen looks plaatst. Dat zou ik in de toekomst ook graag willen gaan doen.


Doe je alles voor je blog alleen?
Op dit moment doe ik inderdaad alles alleen. Dit maakt het ook wel lastig, omdat alle verantwoordelijkheid bij mij ligt wat betreft teksten, foto’s, social media, ideeën bedenken etc. Soms is dat wel lastig, helemaal in de combinatie met afstuderen. Een tijdje geleden plaatste ik een oproep voor een gastblogger, dus binnenkort krijg ik versterking. Wanneer het zo ver is, zul je dat natuurlijk hier lezen.


Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Een 7. Er is nog veel te verbeteren waar ik nu tijdens het afstuderen geen tijd voor heb. Toch ben ik wel blij met wat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd en is mijn blog helemaal ‘mij’. Dat vind ik namelijk wel belangrijk als blogger; je moet dicht bij jezelf blijven.
 

Verdienen met bloggen
 
Verdien je geld met bloggen?
Ja, hoewel het niet veel is. Je hebt vast wel eens de advertenties op mijn blog gezien die via mijn mediabureau Hot Pink Media worden geregeld. Daarnaast heb je natuurlijk advertorials waar voor betaald wordt. Ik zie het als een leuk zakcentje om bijvoorbeeld goede hosting van te betalen en andere leuke dingen van te doen.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Ik vind het jammer dat er soms zoveel druk wordt gelegd op het dagelijks publiceren van artikelen. Als je artikelen leest waarin tips worden gegeven voor het bloggen, staat er 8 van de 10 keer dat je dagelijks MOET bloggen. Ik vind dat nogal overtrokken als je hobbymatig bezig bent met je blog. Niemand kan jou vertellen hoe jij iets moet doen. Het gaat erom dat jij je prettig voelt bij wat je doet, ongeacht de kwantiteit daarvan. Natuurlijk is regelmatig bloggen goed voor je lezers, maar anderen regels opleggen van hoe het hoort, dat vind ik wel een nadeel van de blogcommunity.
 
Stats
 
Hoe vaak wordt je blog dagelijks bekeken?
Er is geen dag hetzelfde en dat zie ik ook terug in mijn statistieken. Soms komen er veel mensen, soms ook niet zo veel. Het hangt af van veel factoren zoals het artikel die online is gekomen, het weer (in de zomer zijn veel mensen buiten en niet achter hun computer) en zo kan ik nog wel een paar dingen opnoemen. Maar ik ben blij met iedereen die een bezoekje brengt!


Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik ben heel gevoelig voor vormgeving. Dat houdt niet alleen in de lay-out van een website, maar ook of er mooie foto’s worden gebruikt. Op kleine en onduidelijke foto’s knap ik snel af. Ook de leesbaarheid van een blog speelt bij mij in grote mate mee. Foutloze spelling, maar ook een lettertype- en formaat dat makkelijk te lezen is.

Beautygloss Party 2013
Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Ja, ik prijs me gelukkig dat ik veel lieve meiden heb leren kennen door het bloggen. Ik ga ze niet allemaal opnoemen (ik zou maar iemand vergeten) maar jullie weten wie je zijn. Vooral door meetings heb ik steeds meer bloggers ontmoet en het is altijd leuk om te kletsen met meiden die dezelfde passie hebben: bloggen.

Privacy 

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Ik vind een persoonlijk artikel leuk om te lezen, maar niet iedere week. Zelf ben ik er een beetje zuinig mee, omdat ik mij voornamelijk wil richten op beauty. Daarnaast let ik er ook goed op wat ik allemaal deel. Ik ben chronisch ziek en daar zou ik veel over kunnen schrijven, maar sommige dingen hou ik gewoon liever bij mijzelf. Ook probeer ik voorzichtig te zijn met adressen  en gps-tags in foto’s. Privacy kan nooit kwaad.
 
Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Ik hoop nog heel lang door te kunnen gaan. Over drie maanden ben ik afgestudeerd en dan hoop ik veel meer te kunnen bloggen en ook meer tijd te kunnen besteden aan goede foto’s en leuke nieuwe ideeën. Ik zou denk ik alleen stoppen wanneer ik echt niet meer kan typen want als journalist is schrijven echt mijn passie.
 
Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Nee, wat zou ik dan moeten doen? Ik beleef zo veel plezier aan het bloggen en ik wil dit nog zo lang mogelijk blijven doen. Zoals ik al zei is schrijven mijn ding en dit is waar ik veel plezier mee heb. 50.000 euro klinkt heerlijk maar onrealistisch. Voorlopig blijf ik dus gewoon doorgaan met Sweet Suzie.
 
Welke dingen gebruik jij om te bloggen? (Denk aan: welke laptop, gebruik je een schriftje/app op je planning bij te houden, welke programma’s gebruik je om je foto’s te editen en te schrijven?)
Ik gebruik verschillende producten voor het bloggen, waarschijnlijk de standaard dingen die vele anderen ook gebruiken. Hier volgt een lijstje:
Laptop – Samsung
Spiegelreflexcamera – Canon 1100 D
Statief – Bilora Pro Line 22
Site + Hosting – WordPress en Antogonist
Photoshop – Adobe Photoshop CS6
Video Edit – Adobe Premiere Pro CS6
Planning – WordPress Editorial Calendar Plugin
Notepad voor ideeën – Paperblank en Action
 
 
Vind je het leuk om deze tag ook in te vullen, neem het gerust over! Ik tag in ieder geval 3 andere bloggers, namelijk Kelly, Milou en Dagmar.
 
Bron foto’s: Weheartit.com
 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Danai Vorgia

  Suuuuperleuke tag!

  6 april 2014 at 19:11
 • Reply Vanesa

  Goed artikel! Ik ben zelf sinds 8 maanden aan het bloggen. En wat jij zei die druk van je moet dagelijks posten. Dat ‘doel’ kon ik destijds helaas niet behalen. Ik heb zelfs een aantal maanden niks gepost. En alsnog bezoekers gekregen wat ik zeer op prijs stel! Nu ik wat meer tijd heb, kan ik weer inspiratie ideetjes krijgen. Ik heb genoeg fun met bloggen. Dat is toch het belangrijkste?

  Groetjes!

  Vanesa
  http://www.fashioncosmopolitan.com

  6 april 2014 at 19:14
 • Reply Saranda Walgaard

  Wat een leuk artikel! Ik wil deze ook wel een keertje over gaan nemen (in het Engels dan wel voor mijn blogje).

  xxxx Saranda

  6 april 2014 at 19:47
 • Reply Jessica

  Leuk om te lezen! Ik herken wel een aantal dingen bij mijzelf. Vooral de combinatie met afstuderen, ik ben al vanaf september bezig. In het begin ging het wel, maar inmiddels is het bijna niet meer te combineren!

  7 april 2014 at 05:51
 • Reply Mira Ennen

  Wat heb je mooie antwoorden gegeven zeg, echt n superwoman ben je, respect!

  7 april 2014 at 12:50
 • Reply wendy

  Leuk artikel! Altijd leuk om te lezen. Ik zelf post wel elke dag iets, maar zoals je zelf zegt je moet er zelf ook achter staan en het is zeker niet verplicht om elke dag iets te bloggen. Het is zwaar dat kan ik je wel vertellen, maar ik hou ervan dus dan is het helemaal niet erg 🙂

  Doe je al mee met mijn giveaway? Je maak
  kans op schoenen naar keuze van de webshop Intreza. J

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com
  http://www.facebook.nl/fabulousstylews

  7 april 2014 at 20:48
 • Geef een reactie