Follow:
Persoonlijk, Tag

TAG: The thankful project

thankfulDoor de lieve Dagmar werd ik getagd voor ´The Thankful Project´. Deze tag heeft een aantal vaste categorieën waarin je aangeeft waar je dankbaar voor bent. Soms is het goed om dat op te schrijven en te delen, om stil te staan bij de rijkdom die je hebt. In deze tag kijk ik terug op een aantal belangrijke momenten in mijn leven en laat ik jullie weten waar ik dankbaar voor ben. Kijk je mee?
 
 
 A person
Ik zou niet één persoon kunnen noemen. Ik ben dankbaar voor familie en vrienden die altijd voor me klaar staan. Die vragen hoe het écht met me gaat en bij wie problemen gewoon bespreekbaar zijn. Vooral op slechte dagen kan ik altijd op ze rekenen en dat is fantastisch!
 
 

 A role you’ve played
Waar ik ontzettend dankbaar voor ben, is dat ik een jaar lang voor een kleine meid van één jaar mocht zorgen. Als aupair in Amerika was ik verantwoordelijk voor Emma en was ik haar fulltime nanny. Dat was best lastig soms, maar ook wel heel erg dankbaar. Op die leeftijd zijn ze eigenlijk nog met alles van je afhankelijk en als je dan de glimlach ziet, is dat heel veel waard.
 
 A place
Als ik echt een plek moet noemen waar ik het liefste ben, dan is dat toch Groningen. Ik heb daar op de middelbare school gezeten en heb er mijn mbo-opleiding gedaan. Ik kwam er dus in het verleden al veel en vind dat de stad en heerlijke sfeer heeft. Het compacte stadshart waar je makkelijk doorheen loopt, de gezellige straatjes en de leuke winkels; ik hou er van! En natuurlijk wonen mijn lieve vriendinnen allemaal in Groningen! Toch heb ik nog nooit in de stad gewoond dus dat is eigenlijk wel grappig. Hopelijk kan ik na mijn studie een leuk appartement vinden in Groningen om daar lekker te wonen!
 
 
Thankful Tag

Niagara Falls – Toronto, Canada

 An experience
Mijn hele avontuur in Amerika is mij dierbaar. De moeilijke tijden die ik daar had horen daar uiteraard ook bij, maar ik denk vooral terug aan alle mooie momenten. Zo maakte ik kennis met een nieuw land, nieuwe culturen, andere aupairs en geweldige steden. De hele uitwisseling, want dat is het in theorie, was geweldig en ik had het voor geen goud willen missen. Zelfs de verplichte schoolmomenten vond ik leuk, want nu kon ik naar een echte Amerikaanse college om lessen te volgen. Dat is toch super gaaf? En dan heb ik het nog niet eens over de reizen die ik heb gemaakt. Tripjes naar New York City, Washington D.C., Miami en een heuse roadtrip met vier andere meiden in een gehuurde auto. Ik heb alle dromen laten uitkomen en daar ben ik niet alleen dankbaar voor maar ook trots op. Helemaal nu mijn gezondheid verslechterd. Het is namelijk iets wat ik helemaal zelf heb gedaan, op eigen kracht en doorzettingsvermogen. Ik mag nu dan misschien niet meer zo veel kunnen reizen maar dit was een ervaring die ik nooit zal vergeten. Het heeft mijn leven in zoveel manieren verrijkt, dat ik het iedereen kan aanraden. Je leert heel veel over jezelf en over de wereld en daardoor waardeer je ook de dingen die je thuis al hebt. Familie bijvoorbeeld, of goed onderwijs.
 
 Words
Misschien is het wel leuk om hier een grappig weetje neer te zetten. Wist je namelijk dat ik nog veel in het Engels denk en schrijf? Dat geldt misschien ook wel als categorie ‘Woord’. Sinds ik een lange tijd in een mix van Engels en Nederlands heb gewoond, kan ik heel makkelijk schakelen en hoef ik daar eigenlijk niet over na te denken. Dit komt omdat mijn gastmoeder in Amerika Vlaams sprak, en dat hield in dat ik ook gewoon Nederlands kon praten tegen haar en het kindje waar ik voor zorgde. Ik waardeer het ontzettend dat ik me op dit vlak heb kunnen ontwikkelen. Engels is nu eenmaal een wereldtaal en het is gewoon heel fijn als je de taal goed beheerst. En dat ik nog steeds in het Engels denk? Een handig effect van wonen in het buitenland!
 
 
829537346_5_hlHP

 A memory
Kerst in Miami, dat is toch echt wel iets waar ik nog vaak aan denk. Helemaal alleen stapte ik op het vliegtuig (mijn aupair-vriendinnen moesten gewoon werken) en vloog ik naar Miami.Ik vertrok met een meter sneeuw voor de deur en kwam aan op het strand met 30 graden. Wat een verschil! Het was heel bijzonder om in een hostel te verblijven, dat was namelijk de eerste keer. Daar heb ik ook leuke mensen leren kennen en ik heb gewoon een ontzettende leuke tijd gehad! En met Kerst lag ik in bikini op te strand, omringd met palmbomen die versierd waren met kerstballen en lichtjes. Bizar en geweldig tegelijk!
 
 
Dscf0170B
 A photo
Ik denk dat deze foto welk een gedenkwaardige is. Hier zat ik al co-piloot in een klein vliegtuigje, waar ik later zelf mee mocht vliegen over Doylestown, Pennsylvania. Hoe geweldig is dat! Op het lokale vliegveld kon je een vliegles kopen/kado doen en da ga je dus met een ervaren instructeur zelf een stukje vliegen! Hier moest ik overigens nog lachen maar dat werd onderweg al snel anders! Het was een graad of dertig, wat er niet alleen voor zorgde dat het heet was in het vliegtuig, maar het zorgde ook veel ‘hobbels’ in de lucht. Een hoop turbulentie dus ik was na die tijd aardig misselijk!
 
 A talent you have
Ja, dan moet je dus gaan zeggen wat je talent is, haha! Dat vind ik lastig. Ik zou willen zeggen dat schrijven wel zoiets zou kunnen zijn, maar eigenlijk vind ik het gek om dat van mijzelf te zeggen.
 
 A failure
En dat is no iets lastigs om te benoemen. Alles goed willen doen zit in me maar dat heb ik nu moeten loslaten. Mijn gezondheid gaat altijd voor en daardoor kan ik niet de cijfers halen die ik zou willen, of de dingen doen die nog op mijn lijstje staan. Toch denk ik dat MS ook een hoop relativeert en je bewust maakt van je keuzes. Als ik nu iets onderneem, heb ik dat afgewogen en dan geniet ik er nog meer van!
 
 
S5009104B

Onze zelfgeorganiseerde Graduation Party aan het einde van ons au-pairjaar

 
 An opportunity
Ik ben heel dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om te studeren. Het was een bewuste keuze om weer terug te gaan naar het schoolse leven en om journalistiek te studeren. Ik leef in een land waar goed onderwijs wordt aangeboden, waar ik me kan ontwikkelen en een professional kan worden. Dat mijn gezondheid roet in het eten heeft gegooid kon ik toen natuurlijk niet weten. Zelfs nu het allemaal niet zo lekker loopt en het studeren me zwaar valt, ben ik blij dat ik toch de keuze heb kunnen maken. Dat ik niet in een kledingfabriek aan het werk moet, of iets dergelijks. Soms lijkt het allemaal zo gewoon wat we in de westerse wereld hebben, maar ik denk dat het goed is om af en toe eens stil te staan bij alle mogelijkheden die wij hebben.
 
Dat is al met al een hele hoop om dankbaar voor te zijn. Zoals je kunt zien komen mijn ervaringen van Amerika regelmatig terug, en dat is absoluut bewust. Nu ik chronisch ziek ben en realiseer dat ik niet zo veel meer kan als toen, kan ik het des te meer waarderen. Op dat moment zelf vond ik het lang niet altijd leuk want ik had heimwee en wilde eigenlijk naar huis. Maar nu, jaren later, zie ik het als een geweldige kans die mij ontzettend verrijkt heeft.
 
 
Voel je vrij om deze tag over te nemen en te delen waar jij dankbaar voor bent!
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Dagmar Valerie

  Wauw ik ben er even stil van. Wat heb je dit toch prachtig ingevuld, heel mooi geschreven!

  19 december 2013 at 07:17
 • Reply Suzanne

  Wat een mooie antwoorden meid! Erg mooi om te lezen.

  19 december 2013 at 10:33
 • Reply Anne Solveig - annesolveig.nl

  Hele mooie tag is dit! Wauw!

  19 december 2013 at 20:36
 • Reply Joyce

  Mooie tag!

  20 december 2013 at 13:53
 • Geef een reactie