Follow:
Beauty

The Eyeliner Battle | Gel liners vs. Liquid liners

liquid vs gel linerEyeliners, er zijn zo veel soorten en maten dat je misschien niet zo goed weet wat je nu eigenlijk moet kopen. Onlangs onderging ik die stress zelf ook, want mijn oude eyeliner gaf een allergische reactie en ik moest een nieuwe uitzoeken. Ik heb zowel een gel liner als een liquid liner geprobeerd en ik kan merken dat ze beide erg verschillend zijn. In dit artikel zie je de voor- en nadelen van ze en licht ik  mijn persoonlijke voorkeur toe.
 
Gel liner of liquid liner, wat is nu eigenlijk beter? Ik denk dat dit natuurlijk afhangt van je eigen voorkeuren, de mate waarin je ervaring hebt met het aanbrengen van eyeliner en of je een vaste hand hebt. Maar toch verschillen de twee nogal van elkaar en dat heb ik de afgelopen weken zeker gemerkt. Ik moet zeggen dat ik met beide varianten wel een beetje knoei en dat er voor mij altijd wat bijgewerkt moet worden, maar dat zullen meer meiden hebben. Maar zelfs in het bijwerken zit verschil! Ik ben er ingedoken en kwam met een aantal voor- en nadelen voor zowel de gel liner als een liquid liner.

In dit artikel ga ik in op de algemene eigenschappen van een liquid en gel eyeliner. Het gaat dus niet zozeer om specifiek deze twee van Rimmel en Mayebelline. Het kan dus zo zijn dat een ander merk een ander resultaat geeft. Toch heb ik mijn best gedaan om zo goed mogelijk weer te geven wat de algemene eigenschappen van beide eyeliners zijn.

 


liquid vs gel liner

 
 

Gel liner (Rimmel London ScandelEyes)

Voordelen
– Droogt niet uit zoals een stift
– Blijft de hele dag goed zitten
– Je kunt gemakkelijk en dicht bij de wimperrand komen zodat je geen huid meer ziet
– Geeft een dramatisch effect
– Er zijn vaak meerdere kleuren van verkrijgbaar

 

Nadelen
– De lijn die je ermee maakt is vaak dik.
– Het is moeilijk te ‘sturen’ en er is meer kans op knoeien
– Het kan lastig zijn om de kleur goed dekkend te krijgen
– Glijdt minder makkelijk over de huid
– Je moet er een apart kwastje bij hebben voor het aanbrengen. Het kwastje wat meegeleverd wordt is helemaal niet geschikt daarvoor
– Lastig bij te werken. Wanneer je met een kwastje opnieuw over de lijn gaat, komt alles los en verdwijnt de complete lijn als het ware.

 
 

liquid vs gel liner

 

Liquid eyeliner (Maybelline Master Precise)

Voordelen
– Werkt heel precies en nauwkeurig
– Droogt snel waardoor je foutjes kunt wegwerken met een nat wattenstaafje
– Ideaal voor een subtiele eyeliner
– Super pigmentatie
– Glijdt makkelijk over de huid en is zacht voor de delicate huid rond je ogen

 

Nadelen
– Is lastiger in gebruik wanneer je weinig ervaring hebt met het aanbrengen van eyeliner
– De stift droogt op een gegeven moment uit
– Is gevoeliger voor vlekken halverwege de dag
 
 

De eyelines op het oog

liquid vs gel liner

Liquid Eyeliner

liquid vs gel liner

Gel liner

 
 
Swatches op mijn hand

liquid vs gel liner

Boven: Liquid liner
Onder: Gel liner

 
 

Zoals je ziet zijn er voor zowel de gel liner als de liquid liner voor- en nadelen te benoemen. Het hangt er vooral van af wat jijzelf het prettigste vindt, of je vaak eyeliner gebruikt en of je een beetje een stabiele hand hebt om het netjes aan te brengen. En misschien vind je ze allebei wel prettig, of juist helemaal niet!
 
Waar ik voor kies
Ik ben blij dat ik de gel liner gekocht heb want het is iets wat ik al lange tijd wilde proberen. Maar ik weet ook dat ik deze niet veel meer zal gebruiken. Ik vind het erg onhandig in gebruik, de lijn wordt niet mooi dun en ik moet best een beetje aan mijn huid trekken om een enigszins rechte lijn te maken. Ik ga dus absoluut voor de liquid liner! Helemaal omdat ik zogenoemde ‘hooded eyes’ heb, waar er dus wat meer huid over je bewegend ooglid hangt. Hierdoor heb ik al niet veel ruimte voor oogschaduw en eyeliner, en als ik een te dikke lijn zet lijkt het net alsof ik a la gothic compleet zwarte oogschaduw draag. En dat is geen look die ik zelf mooi vind.
 
 
Q: Wie wint voor jou de battle? Gel liner of liquid liner?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Amanda

    Liquid liner! Ik gebruik die van Maybelline al een paar jaar en dat is toch wel mijn lievelings 🙂 Heb er al heel wat versleten.

    22 februari 2015 at 22:05
  • Geef een reactie