Follow:
Beauty

The Ordinary review van eerlijke vegan skincare

The Ordinary

Even geleden besloot ik om een serieuze poging te doen om van mijn ‘adult acne’ af te komen. Want puistjes horen bij de puberteit, maar zijn niet zo leuk meer als je achter in de twintig bent. Mijn oog viel op het merk The Ordinary, dat niet doet aan harde marketing met onbewezen claims, maar vooral goede producten op de markt wil brengen. En wist je al dat de producten vegan zijn? Het assortiment van The Ordinary is enorm en daarom lees je deze gecombineerde review van het merk en de vier producten die ik zelf heb gekocht (#nospon). Kijk je mee?


 

The Ordinary visie op skincare

Grote kans dat je nog nooit van het merk gehoord hebt. Sinds een tijdje hoor je er vooral veel over in de beauty community, maar aangezien je het niet in de drogisterij kunt kopen is het nog niet zo bekend onder het grote publiek. Erg jammer, want het is namelijk een heel fijn merk met een goede visie. Wie namelijk in de winkel voor het schap staat met gezichtsverzorging, ziet allemaal claims voorbij vliegen. Hierdoor is het heel moeilijk om te kiezen voor wat nou echt werkt. The Ordinary gebruikt alleen de stofnaam op de verpakking, en onderbouwt met wetenschap wat dit ingrediënt doet voor je huid. Bovendien zien de verpakkingen er uit alsof het om ouderwetse producten uit de apotheek gaat. Gewoon strak en zonder poespas, daar houd ik wel van! Hun motto “Clinical formulations with integrity” is dan ook mooi gekozen. Het duurste product kost €18,- maar de prijs voor de meeste artikelen ligt rond de €8-. Het is dus ook zeker betaalbaar.

Het enige nadeel is dat je het online moet bestellen en daarna ongeveer een week geduld moet hebben voordat je het in huis hebt. Gratis verzending heb je vanaf €25-.

 

Doolhof aan producten en functies

Omdat The Ordinary zoveel waarde hecht aan het beestje bij zijn naam noemen, kan het een beetje intimiderend zijn om voor het eerst door het assortiment te bladeren. Er zijn zo veel opties en ieder product doet weer iets anders. Daarom is het slim om eerst eens in de Regimen Guide te kijken. Daarin staan alle producten op een rijtje, waarbij je direct ziet wat het doet. Ook staat er bij of je het in de ochtend of avond moet gebruiken en of het een reactie geeft met een ander product en je ze daarom niet moet mixen. Het is haast alsof je iets bij de apotheek koopt en daar uitleg krijgt.

 
 
The Ordinary 

AHA 30% BHA 2% Peeling Solution

Laten we deze gecombineerde review beginnen met het meest populaire product van het merk: de felrode peeling met AHA en BHA (alpha and beta hydroxy acids). Deze twee zuren geven je huid een chemische peeling en verwijderen daarmee dode huidcellen, vechten tegen acne en verminderen fijne lijntjes bij regelmatig gebruik. Daarnaast zorgt het voor een egale en gladde huid. Dat is best een claim, werkt het wel zo goed?
Na het een tijd gebruikt te hebben, kan ik zeker concluderen dat het doet wat het zegt dat het doet. Ik merk dat mijn huid er frisser uit ziet, ondanks dat ik nog steeds wel wat pukkeltjes hier en daar krijg. Het geeft geen dramatisch effect zoals sommige peelings doen, maar het is waarschijnlijk ook beter voor je huid als het op niet te grove wijze gebeurd.

Het masker is zoals gezegd felrood en een beetje stroperig. Je neemt een beetje van de peel en smeert dit over je droge gezicht. Je mag dit absoluut niet langer dan 10 minuten laten zitten (bij andere maskers is tijd vaak minder belangrijk) want als de peel te lang blijft zitten is dat niet goed voor je huid. Heb je een wondje op je huid dan prikt het een beetje, maar mijn gevoelige huidje kan prima tegen dit fijne product.

AHA 30% BHA 2% Peeling Solution kost €7,20.

 
 
The Ordinary 

Hyaluronic Acid 2% +B5

Hyaluronic Acid is een zuur dat van nature al in de huid voorkomt. Het kan tot duizend keer zijn eigen gewicht in vocht aantrekken en is daarom een uitstekend middel voor hydratatie. Je zult hyaluronic acid in veel meer gezichtsverzorging aantreffen, maar niet alle vormen zijn effectief. Vaak zijn de moleculen te groot om in de huid door te dringen, waardoor het alleen water naar het oppervlakte van de huid drijft, maar niet er in. Dit middel van The Ordinary maakt gebruik van meerdere ‘maten’ van moleculen en zou daarom veel beter werken. Vitamine B5 is toegevoegd voor extra hydratatie aan de oppervlakte.

Eerlijk gezegd vind ik het resultaat van dit product zeer minimaal. Ik smeer het braaf op voor mijn dagcrème, maar ik krijg niet het gevoel dat het extra hydrateert. Na gebruik is mijn huid soms nog steeds trekkerig. Ik zal niet zeggen dat het product als geheel niet werkt, maar in mijn specifieke geval zie ik niet veel verbetering in mijn huid door gebruik van dit middel.

Hyaluronic Acid 2% + B5 kost €6,80.

 
 
The Ordinary 

Granactive Retinoid 2% in Sqaulane

Van retinoïde wordt gezegd dat het het enige ingrediënt is waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het huidveroudering tegen gaat. In dit product van The Ordinary zit 2% retinoïde, je hebt ook een versie met 5%. Retinoïde is afgeleid van vitamine A en wordt in de geneeskunde ingezet om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals acne en huidveroudering. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor de oudere sneller loslaten en van de huid vallen.Wel kan het stofje voor huidirritatie zorgen, dus het is verstandig om op een lage dosering te starten. Bovendien wordt je huid veel gevoeliger voor de zon door de nieuwe huidcellen. Daarom moet je het alleen ‘s avonds gebruiken en de volgende dag spf op je gezicht dragen.

Met dit product ben ik voorzichtig geweest in het gebruik en daarom zie ik wellicht nog niet zoveel resultaat als gehoopt. Ik dacht dat ik het ook maar twee keer per week mocht gebruiken, maar dat bleek niet zo te zijn. Wel kan ik zeggen dat het oppervlakte van mijn huid er beter uit ziet. Puistjes zijn vaker oppervlakkig en gaan daarom snel weer weg. Sowieso is het fijn dat het de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert, want dat helpt bij allerlei ‘kwaaltjes’ van de huid. Ik ga deze retinoïde nu dagelijks gebruiken en hopelijk zie ik dan meer resultaat.

Granactive Retinoid 2% in Sqaulane kost €9,60.

 
 
The Ordinary 

100% L-Ascorbic Acid Powder

Wie aan skincare denkt, ziet daarbij niet zo snel een poeder een rol spelen. Toch is dat wat dit middel is. L-Ascorbic acid is vitamine C en waarschijnlijk weet je al wel dat dit je huid opfrist en een egale teint geeft. Het poeder is heel handig is gebruik, omdat je met het schepje een klein beetje toevoegt aan je favoriete crème of serum. Het poeder kan wel een beetje prikken na het aanbrengen.

Zelf vind ik dit echt een geniaal product. Het maakt mijn huid stralender en frisser. Ook heb ik het idee dat het littekens van acne vermindert. Het aanbrengen is de eerste paar keer even wennen maar daarna is het heel makkelijk in je routine voor gezichtsverzorging op te nemen.

100% L-Ascorbic Acid Powder kost 5,80.

 
 
The Ordinary 

Eindoordeel over The Ordinary

Al met al kan ik zeggen dat ik positief ben over het merk en de producten. Misschien moet ik wat meer lef hebben en de producten gewoon dagelijks gebruiken, maar ik wilde mijn huid niet in één keer overladen met sterke concentraties van de werkbare stoffen. Hopelijk heb ik dus binnenkort nog veel meer resultaat!
Ik kan je zeker aanraden om eens een kijkje te nemen in het assortiment van The Ordinary. Voor ieder huidprobleem vind je wel een passend product en dat is waar het om gaat: iedereen de kans geven de producten te kopen die juist voor dié huid het beste werken.
 
 

Wat is jouw favoriete merk voor vegan verzorgingsproducten?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply The Green Guide

  Ik snap zeker dat je niet ineens volle bak bent gegaan met alle producten haha 😉 Maar het klinkt wel erg goed!

  2 mei 2018 at 06:52
  • Reply Geanne

   Ik zie het zeker als een stap in de goede richting. Omdat ik natuurlijk alles tegelijk ben gaan gebruiken kan ik niet helemaal zeggen welk product nu de doorslag geeft, maar het zijn sowieso fijne producten 🙂

   4 mei 2018 at 14:24
 • Geef een reactie