Follow:
Reizen

Tien tekenen waardoor je weet dat je aan wanderlust lijdt

wanderlust

De zomer is officieel gestart en dat betekent dat veel mensen zich voorbereiden op hun vakantie voor dit jaar. Maar waarom zou je alleen in de zomer twee weken op vakantie gaan? Heb je ooit gehoord van wanderlust? Iemand die lijdt aan wanderlust kan niet genoeg krijgen van reizen en het ontdekken van de wereld. Misschien ben jij ook wel een wanderer! Dit zijn tien tekenen die zeggen dat je aan wanderlust lijdt.


 

Het hele jaar spaar je geld in verschillende reispotjes

Hoewel een moderne wanderer wellicht gee échte spaarpotten meer gebruikt, ben je in je hoofd altijd bezig met het sparen voor al die mooie reizen die je voor ogen hebt. Je slaat liever een sociaal etentje over wetende dat je met dat geld ook weer wat dichterbij die ene gave reis komt. Sparen is een grote prioriteit in het leven van een wanderer, maar eenmaal op je bestemming beloon je jezelf rijkelijk met leuke dingen in het land waar je bent.

 

Je gaat binnenkort op reis maar je volgende avontuur is al geboekt

Dikke luxe, dat is wat het is. Deze zomer ga je op vakantie, maar op datzelfde moment heb je al één of meerdere reizen geboekt voor over enige tijd. Wie aan wanderlust lijdt, denkt altijd vooruit en zorgt er voor dat er altijd een reis op de planning staat. Dat is niet alleen een leuk vooruitzicht, maar het geeft je ook doelen om naartoe te werken.

 

Je hebt standaard een paar roadtrip music playlist op Spotify of Youtube

Wat is een reis zonder een goede roadtrip playlist? Via Spotify of Youtube luister je het hele jaar door heerlijke mixen om in de stemming te komen. Check bijvoorbeeld eens de Fernweh Playlist of de WanderwegPlaylist van Mystify. Muziek draait natuurlijk om gevoel en emotie en het kan je helemaal in de sfeer van reizen brengen. Plus, bij het horen van roadtrip muziek zie je jezelf al op dat strand liggen in Azië of met je camper door Amerika rijden.

 
 
wanderlust 

Je bekijkt regelmatig de hashtags #wanderlust en #wanderer

Wanderlust is het dromen van reizen en die kriebel om te willen ontdekken. Maar als het een grauwe dag in Nederland is, kan het wel eens lastig zijn om in die avontuurlijke mindset te blijven. Daarom is Instagram jouw ultieme manier om snel weer in de stemming te komen. De hashtags #wanderlust en #wanderer bekijk je minstens iedere week, helemaal in combinatie met de bestemming die je op het oog hebt. Bij het zien van al die andere wanderers kom je weer helemaal tot rust, omdat je weet dat er altijd een nieuw avontuur in aantocht is.

 

Resorts sla je koste wat kost over

Zie je reisaanbiedingen voor een resort in een mooi oord, dan ren je alsnog de andere kant op. Om hutjemutje op elkaar geplakt te zitten op een nieuw resort zonder enige charme, dat is absoluut niet wat jij voor ogen hebt. Het neemt niet weg dat het een heel handige en soms ook voordelige manier van reizen is en dat mensen er oprecht heel blij van worden. Maar een wanderer gaat veel liever op onderzoek uit naar leuke locaties, hotels en restaurants. Bovendien heb je in de buurt van een resort weinig kans om te zien hoe de lokale bevolking echt leeft, en dat is nou precies wat jij te weten wilt komen tijdens je reis.

 

Vakantiegeld is direct op door wanderlust

Vakantiegeld is nog zo’n luxe in Nederland, wat ook niet iedereen in mei krijgt (soms zit het maandelijks bij je loon in). Als jij lijdt aan wanderlust, heb je dat geld in je hoofd al tien keer besteed aan nieuwe reizen. En staat het dan eindelijk op je rekening, dan is het direct weer op omdat je altijd wel iets aan het plannen en boeken bent. Zo’n jaarlijkse uitkering is heel fijn voor als je net niet genoeg hebt gespaard, of wanneer dat ene ticket toch wel iets duurder uitpakt dan je in eerste instantie had gedacht.

 

Pro-skills in het boeken van vluchten en accommodatie

Dat neemt echter niet weg dat jij uitstekende skills hebt wat betreft het boeken van vluchten en accommodaties. Heb je eindelijk je bestemming kunnen kiezen, dan ga je als eerste kijken naar een schattige Airbnb of gezellig hostel. Ook het vinden van een goede vlucht is voor de echte wanderer een (vegan) eitje. Je weet precies wanneer de goedkoopste tickets beschikbaar komen en hoe duur ze zijn vlak voor vertrek. Echter ben je ook eigenwijs genoeg om je op het laatste moment te bedenken of spontaan te willen vertrekken, waardoor je genoegen neemt met een duurder ticket. Want de bekende quote “Travel is the only thing you can buy that makes you richer” is inmiddels je levensmotto. Een dure reis is beter dan geen reis.

 
 
wanderlust 

Persoonlijke doelen draaien om reizen

In de huidige maatschappij draait het allemaal om ambitieus zijn en carrière maken. Maar daar wil jij helemaal niets mee te maken hebben. De doelen van iemand met wanderlust draaien om zoveel mogelijk landen bezichtigen, bestemmingen van je bucketlist afstrepen en ervaringen opdoen. Dat zijn natuurlijk nog steeds doelen, maar niet zoals de meeste millennials die kennen.

 

Je kiest altijd the road less traveled

Grote en populaire steden hebben heus hun charme, maar niets in leuker dan op ontdekking gaan op de minder begane paden. Als je ver reist ontkom je vaak niet aan een paar dagen in een metropool, maar zodra je vlucht er op zit duik je het avontuur in. Van een hutje midden in het oerwoud in Costa Rica tot een ongewone bestemmingen in Europa, zoals Estland. The road less traveled is de weg die jij hoe dan ook kiest.

 

Hele box met kaartjes, tickets en souvenirs

Hoewel je niet veel waarde hecht aan luxeartikelen en mooie kleding, ben je behoorlijk sentimenteel over de kaartjes, tickets en plattegronden die je tijdens je reizen verzamelt. Ze hebben een vaste plek in je huis en zo nu en dan moet je gewoon even door die doos bladeren. Grote kans bestaat dat achter ieder voorwerp in die doos een mooi verhaal schuilt, dat vraagt om verteld te worden. Soms heb je geen sprookjesboeken nodig, maar kun je nog generaties vermaken met jour verhalen over die unieke reizen.

 
 

Heb jij ook last van wanderlust? Wat is jouw volgende bestemming?

 
 

wanderlust
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply The Green Guide

  Ik zit op dit moment in Ibiza, klinkt ZO gek nu ik dit type, maar ZO gaaf <3 Ik ben ook echt een wanderluster 😛

  27 juni 2018 at 16:08
  • Reply Sweet Suzie

   Als ik je Instagram zo zie heb je een geweldige vakantie! Leuk om te horen dat jij ook een wanderer bent 🙂

   3 juli 2018 at 11:41
 • Geef een reactie