Follow:
Lifestyle, Reizen

Vijf tips om het meeste uit je staycation te halen

staycation

We zitten midden in de vakantieperiode, maar wellicht ga jij dit jaar helemaal niet op vakantie. Je bent bijvoorbeeld aan het sparen voor je volgende grote reis (check hier of jij aan wanderlust lijdt) of hebt andere grote plannen in het vooruitzicht die prioriteit heeft. Maar ook een staycation kan hartstikke leuk zijn, mits je het goed aanpakt. Hierbij vijf tips om het meeste uit je staycation te halen.

 

Plan uitjes tijdens je staycatyion

Tijdens je staycation wil je natuurlijk lekker tot rust komen en even helemaal niets doen, maar het gevaar is dat de vakantie zo voorbij vliegt zonder dat je echt iets hebt gedaan. Alsof het een heel lang weekend was, waar verder niets bijzonders in gebeurde. Zorg dat je minstens twee leuke uitjes plant, of meer als je voor meerdere weken vrij bent. Zo heb je vooraf iets om naar uit te kijken, en heb je na je vakantie iets om aan terug te denken of met vrienden en collega’s te delen. Het hoeven geen grote en dure uitjes te zijn, wees creatief!

 

Verken een nieuwe omgeving in Nederland

Dat je op staycation bent, hoeft niet te zeggen dat je ook daadwerkelijk moet blijven waar je bent. Nederland kent veel mooie regio’s en het is leuk om dat te ontdekken tijdens een dagje weg. Ga bijvoorbeeld naar de Veluwe als je van wandelen houdt, of bezoek een stad die al een tijdje op je lijstje staat. De kust is ook mooi, maar waarschijnlijk wel druk als het op dat moment mooi weer is.

 
 
staycation 

Scoor een voordelige activiteit via het interenet

Op internet kun je de leukste deals vinden voor activiteiten waar je normaal veel geld voor zou moeten betalen. Websites zoals Groupon en De Leukste Deal (#nospon) zijn goede plekken om te starten. Boek bijvoorbeeld eens een boot om je eigen stad vanaf het water te bekijken, ga een dagje naar de sauna of ga naar een attractiepark. De meeste aanbiedingen hebben een forse korting op de originele prijs en dat is natuurlijk altijd fijn!

 

Spreek af met vriendinnen of familie tijdens je staycation

In je drukke leven kom je wellicht niet voldoende toe aan het zien van al je vrienden en familie. Plan daarom concrete afspraken met de mensen met wie je graag wil bijkletsen. Heeft de ander ook een druk leven, plan je afspraak dan ver voor je vakantie, zodat je weet dat je allebei kunt genieten van jullie tijd samen. Ga lekker op een terras mensen kijken, ga uit eten of maak een picknickmand en ga in de zon in het park liggen. Van sociale contacten krijg je echt een boost en zo investeer je tijd in jullie vriendschap. En maak gelijk een leuke foto als herinnering aan je leuke zomer!

 
 
staycation 

Wie staycation inlast, gaat in die tijd vaak klussen of andere dingen in huis doen. daar is tijdens de werkweek immers niet genoeg tijd voor. Maar pas op dat je niet je hele vakantie aalleen maar aan het klussen bent. Dit put je niet alleen uit maar zorgt ook voor spanningen omdat je met mooi weer veel liever buiten bent dan de stoffige zolder staan te verven. Kies een of twee kleinere klusjes die je in een halve of hele dag kunt afronden. Zo kun je toch iets afstrepen wat al lang op je to-do-list staat, maar blijft er ook genoeg tijd over om te genieten van je vakantie en het mooie weer.

 
 

Heb jij deze zomer een staycation? Hoe besteed jij het liefste je vrije tijd?

 
 

staycation

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle

    Helemaal eens 🙂 Ik heb wel een vakantie gehad, maar die is helaas al voorbij. In september komt er gelukkig nog een, maar in the middle probeer ik zoveel mogelijk leuke (gratis) festivals mee te pakken en leuke dingen te doen met dit geweldige zomer weer <3

    21 juli 2018 at 11:07
  • Geef een reactie