Follow:
Beauty, Fashion, Persoonlijk, Reizen, Travel

7 tips voor vliegen met alleen handbagage

vliegen handbagageZoals je misschien wel in dit artikel hebt gelezen, vlieg ik deze zomer naar Estland om daar vakantie te vieren. Maar het is voor het eerst dat ik ga vliegen met alleen handbagage en dus moet ik behoorlijk downsizen op het gebied van mijn bagage. Want hoe doe je dat eigenlijk, vliegen met alleen handbagage? In dit artikel deel ik zeven tips voor wie op reis gaat met een klein koffertje.
 
 
1. Check altijd de regels bij de vliegmaatschappij
Hoewel er internationale regels zijn over het formaat van de koffer (maximaal 50x40x20), mag iedere luchtvaartmaatschappij zelf bepalen hoeveel kilo je handbagage mag wegen. Ik vlieg met Air Baltic en mag één koffer en één tas meenemen die samen 8 kilo wegen. Dat is niet zo veel, want bij de meeste maatschappijen mag je 10 kilo mee, en soms zelfs zoveel je wil! Als je dus alleen op de afmeting let, moet je mogelijk op het vliegveld bijbetalen of je koffer laten inchecken in het ruim. En dat is duur!

2. Draag je zwaarste kleding tijdens de vlucht
Het is slim om je meest zware items gewoon te dragen tijdens de reis naar en van je bestemming. Dus draag je zwaarste schoenen, een dik vest of zelfs een spijkerbroek. Vaak koelt het ‘s avonds op je bestemming af en dan is het wel fijn om iets warmers mee te hebben. En door het te dragen, telt het niet mee met je kilo’s bij het inchecken. En tijdens de vlucht stop je dat dikke vest (als er nog ruimte is) in de bagageruimte boven je hoofd.

3. Mix en match met je kleding
Vlieg je alleen met handbagage, maak dan slimme keuzes. Je kunt bepaalde kledingitems best vaker dragen. Heb je één korte broek mee, dan zou je die twee of drie keer kunnen dragen met een ander t-shirt. Zorg dat alle kleding die je meeneemt bij elkaar past, zodat je altijd makkelijk een outfit kunt combineren. Jurkjes zijn ook erg handig om mee te nemen, omdat je die niet hoeft te matchen en ze relatief weinig ruimte in beslag nemen.

4. Ruil boeken in voor een e-reader
Ik weet het, als boekenliefhebber is er niets fijner dan een daadwerkelijk boek vasthouden, maar een boek weegt best wat! Verruil daarom een zwaar boek met een e-reader. Neem je favoriete boeken, tijdschriften en muziek mee en je hebt maar één keer het gewicht van de e-reader. En je kunt er ook kopieën van je paspoort, verzekeringspapieren en tickets op opslaan, in het geval je je documenten kwijt raakt.
 
 
vliegen handbagage
 
5. Minimaliseer je beauty-routine
Als je op vakantie gaat, kun je het beste je vaste producten blijven gebruiken. Van alle kleine testers die je dan voor het eerst gebruikt, gaat je huid waarschijnlijk alleen maar opstandig worden. Koop daarom kleine potjes, bijvoorbeeld deze via Ebay, om daar jouw favoriete producten in mee te nemen. Je kunt ook een lenzendoosje gebruiken. Kies een beetje dagcrème (deze kan ook als nachtcrème dienen als er geen SPF in zit), foundation en je favoriete shampoo en conditioner. Sleep geen 12 verschillende lipsticks mee, maar beperkt je tot 1 item per categorie. En denk er aan: alle vloeistoffen moeten in een 1 Liter-zak passen en de flesjes mogen per stuk niet meer dan 100 ml bevatten.

6. Neem oude items mee
Heb je nog tandpasta liggen die bijna op is, of heb je een jurkje die eigenlijk aan vervanging toe is? Neem het mee op vakantie, zodat je het daar kunt laten wanneer het op/af is. Ik neem mijn Tangle Teezer mee, die steeds uit elkaar valt. Maar één week moet nog wel lukken, dus dan kan ik ‘m na de vakantie daar weggooien. Heb je schoenen die zo lekker lopen maar die eigenlijk kapot zijn? Neem ze mee en gebruik ze als excuus om daar een nieuw paar te shoppen!

7. Koop dagelijkse producten op je vakantiebestemming
Sommige producten heb je iedere dag nodig en zijn onhandig en zwaar om mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrandcrème en shampoo. Soms is het makkelijker om bij aankomst op je bestemming daar een product te kopen. Want tenzij je naar een hutje in Timboektoe reist, is er vast van alles verkrijgbaar op jouw vakantiebestemming. Deze tip is ook handig als je met anderen reist. Dan hoeft niet iedereen apart shampoo mee te nemen en koop je daar ter plekke gewoon één grote fles.

 
 

Wat zijn jouw tips voor het reizen met enkel handbagage?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Super handig artikel! Ik ben hier zelf ook altijd heel erg mee bezig dus ik ken je tips, maar wel heel goed om te zo op een rij te zetten 😀

  15 juni 2016 at 13:27
 • Reply Valerie den ridder

  O, hele fijne tips! Ik vind het altijd een hele opgave om alleen maar handbagage mee te nemen, maar tegelijkertijd is het veel makkelijker!

  15 juni 2016 at 15:32
 • Geef een reactie