Follow:
Bohemian, Lifestyle, Organic

Top 5 documentaires die jij gezien moet hebben!

top 5 documentairesDocumentaires, voor velen klinkt het als een saaie versie van een slechte B-film. Maar documentaires zijn tegenwoordig niet alleen erg goed, ze zijn ook een heel goede manier om je te verdiepen in de wereld (en bijbehorende) problemen om je heen. Ik vertel je in dit artikel welke top 5 documentaires ik iedereen aan kan raden en die zeker niet saai zijn! Want hoewel we vast in ons achterhoofd wel weten dat we bepaalde dingen in het Westen niet goed aanpakken, zijn deze top 5 documentaires echte eye-openers!
 
 
top 5 documentaires
The True Cost
In deze documentaire zie je de effecten van ons koopzieke gedrag in de westerse wereld. We kopen een t-shirt van €3, en gooien ‘m na drie weken weer weg omdat we ‘m toch niet leuk vinden, of het al kapot is. Deze manier van consumeren, ‘fast fashion’, is enorm schadelijk voor iedereen die in de kledingindustrie werkt. Van de jongeren die de kleding maken, tot de katoenboeren die allemaal ziek worden van het gif dat ze over de planten spuiten. Deze documentaire is een echte eye-opener en maakt je veel bewuster van je laatste shoptripje. En je hoeft niet direct met een grote boog om de goedkopere winkels heen te lopen, maar het is goed om te weten welke invloed jij hebt.

Bekijk de trailer
 
 
top 5 documentaires
Cowspiracy
Cowspiracy gaat over de invloed van vleesconsumptie op het milieu en dierenwelzijn. De koe speelt een van de grootste rollen in de opwarming van de aarde, terwijl je waarschijnlijk alleen aan vliegtuigen en industrie denkt als grote vervuilers. Het is wel erg pro-plantaardig eten, maar het is zeker interessant om te zien wat je dagelijkse stukje vlees teweeg brengt.

Bekijk de trailer
 
 
top 5 documentaires
Fed Up
Heb je je ooit afgevraagd waarom aan zoveel producten suiker is toegevoegd? Deze documentaire zoekt uit waarom overgewicht zo’n groot probleem is en waarom niemand ingrijpt. De zaak wordt vergeleken met de sigaretten-industrie, waarbij de grootste spelers ronduit ontkennen dat hun product schadelijk is voor de gezondheid. Het is een politiek spel, zo blijkt wel uit deze docu. Daarom hoort Fed Up ook in deze top 5 documentaires om gezien te hebben.

Bekijk de trailer
 
 

top 5 documentaires

The Human Experiment
Hoewel deze documentaire zich richt op Amerika en wij in Europa gelukkig andere regels kennen, is het wel beangstigend om te zien waar we in ons dagelijkse leven allemaal mee in aanraking komen. Dit was een van de eye-openers waardoor ik enkel nog natuurlijke en biologische verzorgingsproducten gebruik. Want in Amerika geldt: Je mag chemicaliën verkopen en toevoegen totdat bewezen is dat deze schadelijk zijn. Na The Human Experiment ga je vast even kritisch in je kast kijken en andere keuzes maken!

Bekijk de trailer
 
 
top 5 documentaires
How To Change The World
Greenpeace begon op een schip met een paar mensen die het verschil wilden maken. En wat eerst een eenmalig protest was tegen atoomproeven, is uitgemond tot een van de grootste milieubewegingen ter wereld. In deze documentaire is veel aandacht voor de walvissen, die tot op de dag van vandaag ernstig bedreigd worden. Je ziet indrukwekkende beelden van vroegere tijden waarbij Greenpeace-leden hun leven op het spel zetten om de jacht op de walvissen te stoppen. Waarschuwing; de beelden van deze stroperij zijn schokkend.

Bekijk de trailer
 
 

Welke documentaire vind jij dat iedereen gezien moet hebben?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mathilde Van Heereveld

    Goeie ljst, ik heb ze nog niet allemaal gezien…! Zelf vind ik Bowling for columbine heel goed, ookal is hij al 10 jaar oud ofzo. Over een high school shooting in America en hoe mensen daar denken over hun wapens – erg relevant nog dus. The Anti-Social network kan ik je ook aanraden en staat gewoon op youtube – over de gevolgen van cyber bullying. Die is vrij nieuw.. maar goed die docus hebben niks te maken met beauty natuurlijk. Maar zeker de moeite waard!!

    Fijn weekend!!

    25 juni 2016 at 11:16
  • Geef een reactie