Follow:
Beauty, Reizen, Travel

TRAVEL | Wat ik meeneem op vakantie

Wat neem ik mee op vakantieDe zomer betekent voor veel mensen vakantie. Of je nu ver weggaat of dicht bij huis blijft; het is altijd een tijd om lekker tot rust te komen en niet zo veel te doen. Maar de reis is vaak niet zo ontspannend te noemen, ongeacht waar je naartoe gaat. Ik heb een vast lijstje met dingen die ik bij me moet hebben wanneer ik ga reizen. In dit artikel deel ik mijn essentials met jullie zodat je hopelijk niets te kort komt tijdens je reis en je uitgerust aan je vakantie kunt beginnen.

 

Als ik een lange reis voor me heb, denk ik altijd als eerste aan vermaak, iets om me bezig te houden. Als journalist lees ik graag dus een magazine mag absoluut niet in mijn uitrusting ontbreken. Glamour is op dit moment mijn favoriete tijdschrift, maar neem vooral iets mee waar je je een poos mee kunt vermaken, en wat handzaam is voor in je handbagage als je met het vliegtuig reist. Een goed boek is natuurlijk ook altijd fijn om bij je te hebben want reizen staat vaak in het teken van wachten, wachten en nog meer wachten.
Ook mag een koptelefoon of een set oordopjes in mijn ogen niet ontbreken. Zo kun je lekker naar je favoriete muziek luisteren, of naar een audiobook. Deze nieuwe vorm van vermaak lijkt tegenwoordig steeds populairder te worden, dus misschien is het ook wel iets voor jou! Gebruik je je telefoon om muziek te luisteren, vergeet dan niet een extra accu-oplader mee te nemen. Mijne is van Mr. Handsfree en kocht ik voor ongeveer acht euro bij Kruidvat. Zo kun je je telefoon weer helemaal opladen als je onderweg bent en heb je dus nog langer plezier van je muziek. Of je deelt je eerste vakantiekiekjes alvast via Instagram! Niet vergeten om deze thuis al helemaal op te laden!

Naast vermaak mag een beetje beauty niet missen tijdens mij reis. Daar komt mijn liefde voor make-up en verzorging direct naar boven. Ik zorg er altijd voor dat ik mijn dagcrème in een klein potje bij me heb. Vooral in een vliegtuig is dat fijn want de lucht maakt je huid heel droog. Het is fijn om dan een beetje extra hydratatie aan te kunnen brengen. Op dit moment gebruik ik een dagcrème van Ritzo.
Heb je wel eens nagedacht aan wat je allemaal aanraakt tijdens je reis? Denk aan poortjes aan de gate, een paaltje waar je tegenaan leunt als je wacht bij de douane of en wcdeur bij het tankstation, brr… Ik heb zelf een beetje een issue met dit soort dingen en daarom heb ik altijd een flesje anti-bacteriële handgel bij me. Zo kan ik altijd en overal mijn handen schoonmaken en ruiken ze bovendien ook nog eens erg lekker. Deze is van Bath & Body Works en is in de geur Pink Chiffon. Heerlijk zoet en girly!
Over een lekker geurtje gesproken, heb je er wel eens aan gedacht om parfum met je mee te nemen? Dan ruik je direct weer lekker als je op de plek van bestemming aan komt. Ik neem het liefste een reispompje mee, zoals deze van Ici Paris XL. Hier kun je zelf je eigen parfum in ‘pompen’ zodat je je favoriete geurtje bij je hebt. Dit flesje is licht in gewicht, veilig om mee door de douane te nemen, niet breekbaar en dus handig.
Nog een ander beautyproduct dat ik bij me heb is een hydraterende lipstick. Zo heb je toch een beetje kleur in je gezicht zonder dat je je lippen uitdroogt. Normaal gesproken heb ik altijd een lippenbalsem bij me, maar deze lipsticks van Yves Rocher (Cherry Oil-collectie) zijn zo voedend dat deze net zo fijn zijn als een gewone Labello. En om er voor te zorgen dat ik deze netjes aan kan brengen neem ik ook een spiegeltje mee in mijn tas. Dit exemplaar kocht ik volgens mij jaren geleden bij Kruidvat en heeft naast een spiegel ook een uitklapbare haarborstel. Lekker makkelijk om je manen te temmen tijdens of na de reis, en om ook te checken of je geen etensresten tussen je tanden hebt.

En dan nog een laatste item voordat mijn tas klaar is voor de reis: iets lekkers. Ik zorg er op lange ritten altijd voor dat ik iets lekker meeneem. Dat kunnen snoepjes zijn, of een ontbijtreep etc. In ieder geval geen chocolade, want dan loop je het risico dat het gaat smelten, helemaal als je in de zomer op reis gaat. Zo heb je iets bij de hand wanneer je ‘lekkere trek’ krijgt, ben je niet afhankelijk van het aanbod op het vliegveld/tankstation en heb je ook direct iets om de druk op je oren te verlichten tijdens het opstijgen en landen. Deze bommen van Napoleon zijn mijn favoriet omdat het eerst zoet en dan zuur is. Nomnom!
 
 
En met deze lekkere snoepjes sluit ik mijn lijst af over de dingen die ik meeneem op vakantie. Helaas is het pas aan het einde van september mijn beurt om in het vliegtuig te stappen en te genieten van wat welverdiende zon. Voor iedereen die nu al op reis gaat: ik wens je een fantastische vakantie!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Jeany

  Hihi oordopjes in je ogen 😉

  28 juli 2014 at 10:11
  • Reply Geanne

   Nee, de oordopjes gaan niet in mijn ogen! 😛 In mijn ogen mogen ze niet ontbreken in mijn tas haha!

   28 juli 2014 at 10:40
 • Reply ceuazulnl

  Vooral die beauty producten zijn handig!

  28 juli 2014 at 10:50
 • Reply Anne Solveig

  Wat een mooie en fijne dingetjes neem je mee! Ik wil ook nog zo’n desinfecterende gel van Bath & Body works!

  29 juli 2014 at 19:18
 • Geef een reactie