Follow:
Bohemian, Persoonlijk, Reizen, Travel

Travel Wishlist voor op de lange termijn

travel wishlistDe één noemt het reizen, de ander wanderlust. Je gaat op reis omdat je meer van de wereld wil zien, omdat het kriebelt of omdat je niet kunt wachten om Nederland weer te verlaten. Inmiddels heb ik al best wat landen en steden bezocht en ik ben nog lang niet klaar met reizen! In deze travel wishlist zie je de locaties die ik zeker nog een keer wil bezoeken en die ik de komende jaren van mijn lijstje probeer te strepen. Kijk je mee naar mijn travel wishlist?
 

Mijn travel wishlist


 
India
Dit kleurrijke land intrigeert me al vanaf dat ik een tiener was. Iets met die cultuur, het land en de mensen trekt me. Ja, ik denk dat ik alsnog een cultuurshock krijg wanneer ik er eenmaal ben, maar dat neem ik voor lief. Vooral Goa is onder backpackers erg geliefd en dat is dan ook een gebied (aan zee, met prachtige stranden) die ik graag zou bezoeken.
 
Ierland
Met mijn liefde voor Ierse- en folkmuziek staat Ierland dan ook hoog in deze travel wishlist. De rijke geschiedenis, de prachtige ruïnes, de muziek en doedelzakken; ik zou alles graag zelf willen ervaren. Gewoon een pub binnenlopen en de hele avond genieten van live-muziek. Ik bezoek al veel festivals met Ierse muziek en de sfeer is altijd zo ontzettend fijn! En bovendien Ierland een ideale locatie voor een korte stedentrip.
 
Denemarken
Zweden en Finland heb ik al bezocht, en dus is het de beurt aan Denemarken. De schattige, kleurrijke huisjes aan de haven die mijn Instagram-feed vullen, zorgen er voor dat ik in de zeer nabije toekomst naar Denemarken wil. Vanaf vliegveld Eelde (15 minuten van mijn huis) kun je er al heen vliegen, dus ik ga zeker eens mijn opties bekijken. Kopenhagen is dan het hoofddoel. De indruk die ik van het land heb is gezellig, gastvrij en kneuterig. Ik kan niet wachten om te testen of dit inderdaad klopt.
 
Thailand
Net als India staat ook Thailand al lange tijd op de lijst van landen die ik nog eens wil bezoeken. Dit heeft voor een groot deel te maken met het boeddhisme, wat ik heel interessant vind. De natuur in het land is prachtig en ongerept, en het lijkt me geweldig om zo’n opvangpark voor olifanten te bezoeken. Want een ritje op die prachtige dieren maken, dat zou ik nooit van mijn leven doen! Ze lijden onder die toeristenindustrie, dus ga ik veel liever naar een plek waar deze dieren worden opgevangen. Ik heb geen specifieke gebieden in mijn hoofd voor een bezoek aan Thailand, maar Bangkok en een klein idyllisch eilandje mogen niet ontbreken tijdens mijn reis.
 
Amerikaanse Westkust
De Verenigde Staten hebben een bijzonder plekje in mijn hart. Het voelt voor mij als tweede thuis, omdat ik er gewoond heb. En ik heb er vele avonturen beleefd en veel steden bezocht, maar ik bleef altijd aan de Oostkust. New York City, Washington D.C., Philadelphia, Miami en zelfs Toronto, Canada, bezocht ik. Maar ik zou zo graag meer willen zien van dat enorme land en dan met name de Westkust. California, de Grand Canyon en misschien zelfs een stukje Texas (officieel Midwest) spreken me ontzettend aan. Amerika is geen goedkope vakantiebestemming, dus die plannen moet ik waarschijnlijk nog even op de plank laten liggen.

 
 

Welke landen zou jij graag nog eens bezoeken?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie