Follow:
Bloggen, DIY

‘Uitklapbaar’ scherm voor je camera voor maar €1!

diy uitklapbaar scherm dslrSoms heb je als (startende) blogger niet het budget om direct een dure camera te kopen. Net zoals vele anderen gebruik ik de Canon 1100D II camera. Dat werkt opzich prima, maar er is één ding die ik echt mis; een uitklapbaar scherm. Gelukkig kwam ik een super makkkelijke en goedkope DIY tegen waarmee jij binnen een handomdraai een extra scherm hebt om mee te fotograferen! 
 
Als ik normale productfoto’s maak, dan wil het nog wel zonder extra scherm. Je kunt dan immers nog wel zien wat je doet, of het in focus is en of de compositie naar wens is. Maar als ik voor een review foto’s maak van mijn gezicht, is het merendeel niet scherp, slechts half in beeld of slecht belicht. Het dan wel erg vermoeiend om foto’s te blijven maken. En ook voor het maken van filmpjes zou een extra scherm ontzettend handig zijn! Dus laten we maar snel kijken hoe je zelf zo’n extra scherm opzet.
 
Het telefoonhoesje op de foto moet mijn smartphone voorstellen. Ik had namelijk geen extra camera om foto’s te maken 😉
 
diy uitklapbaar scherm dslr
 
Wat heb je nodig:
– Je smartphone
– DslrDashboard App (gratis voor Android)
– Kabeltje van je camera
– Micro-usb adapter (via Ebay)
 

Het komt eigenlijk allemaal neer op een kabeltje en een app. Dat is alles! De micro-usb adapter kun je vaak voor nog geen euro (inclusief verzending) van Ebay kopen en dan moet je alleen even wachten tot het binnenkomt. De adapter is wel wat anders dan een gewone usb-kabel. Er moet namelijk een speciaal uiteinde aanzitten waar je een grote usb-kabel in kunt doen, vergelijkbaar met een pc waar je je usb-stick in doet.

 

Hoe werkt het precies?
– Zet je camera aan en schakel de live-modus in zodat je via het scherm aan de achterkant kunt kijken.
– Doe het kabeltje in de zijkant van je camera en doe de adapter in de telefoon. De twee koppel je aan elkaar door middel van de adapter.
– Start de app op je telefoon en verbind met je camera.
– Je kunt je camera nu vanaf je telefoon besturen (als een afstandsbediening) en je ziet de live-modus ook op je telefoon. Je kunt de instellingen van je camera ook op je telefoon aanpassen zoals het diafragma en de witbalans.
 
 
diy uitklapbaar scherm dslr

Dit scherm zie je in de app vanaf je smartphone 

 
Wil je een foto van je make-up maken of een video opnemen? Zet je camera da op een statief, ga er recht voor zitten en via je telefoon zie je precies of alles goed in beeld is. Zo simpel is het!

 
Ik kwam deze DIY tegen op Youtube en heb direct een usb-adapter gekocht op Ebay. Hoewel je wel even moet wennen hoe je de camera aanstuurt vanuit de app, is het een prima oplossing voor wie af en toe wel een uitklapbaar scherm kan gebruiken, maar daar geen dure camera voor wil aanschaffen.
 
 
Bekijk hier de (Engelstalige) video

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Dat is handig!!!

    12 mei 2015 at 12:56
  • Geef een reactie