Follow:
Beauty, Organic

Urtekram deodorant zonder aluminium | Review

urtekram deodorantMijn zoektocht naar de perfecte natuurlijke deodorant was nog niet ten einde. Want hoewel ik op vakantie mijn eerste deodorant crystal kocht, bleef ik zoeken naar het perfecte natuurlijke product. In mijn zoektocht kwam ik deze Urtekram deodorant tegen van het Deense merk. In deze review vertel ik meer over dit vegan product, of het werkt en of ik deze natuurlijke deodorant kan aanbevelen. Lees je mee?

 
 

Merk: Urtekram
Naam: Deodorant crystal roller in rozengeur
Verkrijgbaarheid: bij  Ekoplaza en andere gezondheidswinkels
Prijs: €6,69 voor 50 ml
 
 
urtekram deodorant 

WAT BELOOFT URTEKRAM DEODORANT CRYSTAL?

“De verzorgingsproducten van het Deense Urtekram zijn van hoge kwaliteit en bevatten uitsluitend natuurlijke, organisch gewonnen ingredienten. De Urtekram Deoroller Roos bevat de heerlijke en magische geur van duizenden rozen. Deze deodorant beschermt op natuurlijke wijze en zorgt langdurig voor een fris gevoel. Daarnaast helpt onder meer citroengrasolie de huid verzorgen.”

Deze natuurlijke Urtekram deodorant is vegan, vrij van aluminium, parabenen, siliconen, weekmakers en alcohol.
 
 
urtekram deodorant 

WAT VIND IK VAN URTEKRAM DEODORANT CRYSTAL?

Net zoals andere natuurlijke deodorants, stopt dit product je niet van zweten. Maar dat is ook goed, want door te zweten raak je de afvalstoffen van je lichaam kwijt. Maar veel mensen denken dat een deodorant je droog houdt, een eigenschap die alleen bij een anti-transpirant hoort. Dus als ik naar mijn werk fiets, zal ik misschien een beetje zweten. Maar het stinkt niet! Deze Urtekram deodorant doet precies wat het moet doen. Het laat je lichaam ademen maar voorkomt dat de bacteriën in zweet dat vieze lichtje gaan verspreiden.

Ik ben heel tevreden over dit product. Want naast het feit dat je niet stinkt, hoef ik me niet druk te maken over nare ingrediënten die ik onder mijn oksel smeer. Urtekram deodorant (alle varianten) bevatten geen aluminium, parabenen, alcohol, siliconen en weekmakers. Het product is 100 procent natuurlijk en 10 procent van de ingrediënten is biologisch.

Mijn vorige deodorant, de Crystal Deodorant stick, had helemaal geen geur en dat miste ik toch een beetje. Omdat ik die wilde vervangen (het soort zoutmineraal dat gebruikt was, is synthetisch dus ik zocht een alternatief) wilde ik dus een product die natuurlijk was, maar wél een lekker geurtje had. Ik koos voor rozen, maar er zijn nog meer soorten. Mijn lokale Ekoplaza had niet alle varianten. Ik zou bijvoorbeeld ook nog graag die met kokosnoot willen proberen want die geur lijkt me heerlijk. Wil je helemaal geen geur, dan heb je ook een parfumvrije Urtekram deodorant.

Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor deze Urtekram deodorant. Een natuurlijke deodorant is belangrijk voor mij. Want hoewel wetenschappers nog niet hebben bevestigd dat aluminium in deodorant (borst)kanker kan veroorzaken, hebben ze al wel vastgesteld dat muizen tumoren krijgen als dit in de okselklieren wordt gespoten. Je kunt daarom misschien wel begrijpen dat ik met een grote boog om de traditionele deodoranten en anti-transpiranten van de drogist heen loop. Als je een natuurlijke deodorant zoekt, is deze roller van Urtekram een goed alternatief!
 
 
urtekram deodorant 
Voordelen 
– Makkelijk in gebruik door de roller
– Ruikt lekker bloemig
– Bevat de juiste soort zoutmineraal (potassium alum)
– Bevat alleen natuurlijke ingrediënten
– Vlekt niet in kleding
– Vegan
 
Nadelen
– Niet bij alle winkels verkrijgbaar
– Werkt niet als anti-transpirant

 
 

Wat is jouw favoriete (natuurlijke) deodorant op dit moment?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Manon Boerakker

  Klinkt wel goed, alleen ik hou niet ban rollers.

  14 december 2016 at 17:03
 • Reply MevrouwMiauw

  Ah! Dit klinkt als een hele fijne deo. Ik gebruik er momenteel eentje van JĀSÖN, omdat ik ook graag een natuurlijke(re) deo wil zonder al die schadelijke troep. Een prima deo maar qua geur niet zo lekker.

  14 december 2016 at 22:29
  • Reply Geanne

   Deze heeft in ieder geval een lekkere geur! En houd je niet van rozen, dan misschien wel van één van de andere varianten 🙂

   17 december 2016 at 13:15
 • Geef een reactie