Follow:
Persoonlijk

Valentines Day Special | Mijn ervaringen op Tinder

tinder
Morgen is het Valentijnsdag en staat bijna alles in het teken van de liefde. En daarom leek het mij leuk om mijn ervaringen van online dating (en met name Tinder) met jullie te delen in de vorm van een Valentines Day Special. Want die wereld van online daten kan soms best een beetje overweldigend zijn. Maar wees vooral niet bang, het kan namelijk ook heel leuk zijn! Lees je mee met mijn avonturen?

 

Apps en websites voor online dating*
Ik heb het afgelopen half jaar op drie verschillende sites/apps gezeten.
Paiq: Vooral voor studenten, heb ik gemerkt. Je moet eerst een tijdje met elkaar kletsen voor je elkaars foto’s kunt zien. Leuk om te zien of er een klik is, maar laten we eerlijk blijven: het oog wil ook wat.
Badoo: Zeer uitgebreid en populair, ook in andere landen. Het grote nadeel is dat Badoo ook gebruikt wordt door mensen die alleen willen chatten of nieuwe vrienden willen maken. Het is dus niet exclusief voor daten. En heb je net een leuke jongen (of vrouw) gezien, dan zie je dat deze alleen wil chatten en al een vaste relatie heeft.
Tinder: Ja, Tinder is tegenwoordig ook een prima app om te daten. Je kunt op deze app zoeken naar een serieuze relatie maar ook voor een fling kun je er terecht. Weet wat je zoekt en gij zult vinden.
* Ik vind Tinder het leukste omdat je lekker kunt swipen. Maar het vreet batterijen omdat het je gsp gebruikt om mensen in de buurt te vinden. Dus zorg dat je je oplader bij de hand hebt.

 

tinder

 

Op dit moment gebruik ik alleen nog Tinder, hoewel mijn profiel op Badoo nog wel online staat. In de afgelopen maanden heb ik echte pareltjes gevonden als het gaat om leuke verhalen, typetjes en gesprekken. Dus ik duik er gewoon direct in!

Eerste indrukken van Tinder
– Veel duckfaces. Ja, van mannen. En spiegel-selfies in de sportschool of badkamer.
– 90 procent van de mannen vermeldt zijn lengte in z’n profiel. Soms is dat zelfs alles wat ze in hun profiel zetten. “1.93 cm.”
– Mannen die slechts één foto uploaden, waarop je hun gezicht niet eens duidelijk kunt zien.
– Mannen die alleen maar foto’s met vrienden uploaden zodat jij als Sherlock Holmes eerst uit moet gaan zoeken wie nou wie is.
– Mannen die vakantiefoto’s uploaden waar je alleen maar bergen, meren en natuur ziet en het stipje in de verte zou je match dan waarschijnlijk moeten zijn.
– Ik kwam er eindelijk achter wat mijne ‘type’ is, want alleen mannen met bruin haar worden geliked. Zo leer je nog eens iets over jezelf!

 

tinder

Awkwarddddd
– Een jongen had een t-shirt aan met daarop de tekst: “Ik heb sperma-light, van mij word je niet dik.”
– Je ex tegenkomen
– Bij het afscheid NA de date een hand krijgen om te schudden in plaats van drie zoenen.
– Tijdens je date, en public, een tong in je oor geduwd krijgen onder het mom van romantiek
– Een man had in zijn profiel duidelijk aangegeven dat hij geen kinderen had (dat kan bij Badoo) maar begon vervolgens doodleuk over ‘zijn kids’ te praten. Een beetje eerlijkheid?
– Een heel leuk en normaal gesprek hebben met iemand en dan vanuit het niets seksuele toespelingen krijgen.
– Iemand per ongeluk liken/swipen terwijl je diegene duidelijk niet leuk vindt. En dat hij dan ook nog een gesprek begint. Of andersom, een leuke man naar de verkeerde kant vegen.

 

tinder

 

Hilarisch
– Ik kwam iemand tegen die precies op Ramsay Bolton uit Game of Thrones leek.
– Als je je telefoonnummer niet direct wil geven, wordt er door sommigen eerst stevig (pushy) op je ingepraat. Alsof ik dan wel opeens mijn nummer aan je ga geven. Bye bye…
– Per ongeluk iemand liken/swipen waar je alleen naar de foto had gekeken. En je de volgende dag ziet dat er iets met BDSM (bondage/sm) in zijn naam/profiel staat. Toch maar niet!
– Dat iemand boos wordt als je wel gematcht wordt maar geen gesprek start. “Hallo, je vond me toch leuk? Praat tegen me! Wat asociaal om me te negeren!”
– “Normaal zitten er alleen maar tokkies en sloeries op Tinder, maar volgens mij ben jij echt een leuk meisje.” Uhm, bedankt?
– Hobby’s worden enkel in emoticons in het profiel weergegeven. Want; lekker digitaal. Maar bij 80 procent van de mannen staat er helemaal niets.
– “Ik zoek een vrouw die voor me kan koken”
– Als je naar hobby’s vraagt, antwoord iedereen: muziek luisteren, films kijken, reizen en chillen.

 

tinder

 

Over online daten in het algemeen
Tegenwoordig is het heel normaal als je iemand leert kennen via een dating app of website. Ikzelf heb een hekel aan ouderwets op stap gaan, dus voor mij is het internet ideaal. Natuurlijk is het wel een stuk anoniemer en dat is ook direct het grote nadeel. Je weet niet of je nu echt met die prachtige jongen aan het kletsen bent, of dat het een oude trol van in de veertig is. MAAR: Met een beetje common sense kom je een heel eind en je moet ook niet iedereen vanaf het eerste moment als cat fish gaan zien. Heb een beetje vertrouwen in de medemens, veel vertrouwen in je eigen instinct en je hebt een geweldige tijd online! Happy Dating!

 

Ik denk dat ik het hier maar bij laat voor deze Valentines Day Special! Ik wens iedereen een geweldige, romantische, liefdevolle Valentijnsdag toe! En heb je net als ik geen relatie, zet dan de film ‘Valentines Day‘ op, pak er een reep chocolade bij en geniet van een relaxte zondag. Of nodig je vriendinnen uit om samen Valentijnsdag door te brengen! Je hebt geen man nodig om je klem te eten in een doos bonbons! You go girl!

 

Wat zijn jouw plannen voor Valentijnsdag?
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Stefanie

    Haha leuk artikel en zo waar, je komt er echt de vreemdste mensen tegen. Voor mij werkt t niet maar net als bij dating sites (en het echte leven) je moet het gewoon toevallig net treffen.
    Er is trouwems nog een nieuwe app mint heet t, niet zoveel ervaringen mee maar werkt een beetje zoals tinder alleen heb ik het gevoel dat er net iets minder vreemde mensen tussen zitten.

    14 februari 2016 at 09:22
  • Geef een reactie