Follow:
Recepten, Vegan

Vegan bladerdeeghapjes met champignons

vegan bladerdeeghapjes met champignons

Heb je een feestje te vieren of wil je gewoon eens iets lekkers op tafel zetten? Probeer dan deze vegan bladerdeeghapjes met champignons eens. Ze hebben een heerlijke hartige smaak, zijn eenvoudig te maken en de vulling kun je van te voren al maken. Ideaal voor als je een drukke avond tegemoet gaat tijdens je party!


 
vegan bladerdeeghapjes met champignons 

Ingrediënten voor 10 vegan bladerdeeghapjes met champignons

– 200 gram champignons
– Vijf plakjes Koopmans original bladerdeeg
– Handje walnoten
– 1,5 eetlepel ketjap manis
– Paprikapoeder
– Kerriepoeder
– Knoflookpoeder of verse knoflook
– Peper
 

Hoe maak je vegan bladerdeeghapjes met champignons

Begin met het ontdooien van je bladerdeeg. In dit overzicht van VeganWiki zie je precies welke soorten vegan bladerdeeg op de markt zijn. Terwijl de plakjes aan het ontdooien zijn, maak je de vulling klaar. Hiervoor boen je de champignons schoon met een borsteltje en snijd je ze in kleine stukjes. Dit doe je veel fijner dan wanneer je ze gewoon bakt om te eten, het moet namelijk makkelijk te eten zijn straks.

 
 
vegan bladerdeeghapjes met champignons

Doe een klein beetje water in de pan en wacht tot dit heet wordt. Voeg de champignons toe en bak ze gaar en bruin. Breng de vulling op smaak met de kruiden. Snijd de walnoten in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Zo kunnen ze de lekkere smaak van de kruiden opnemen.

Maak je vulling af door de ketjap manis toe te voegen aan de pan. Zorg er voor dat het water daarvoor helemaal verdampt is, want je wil een mengsel hebben dat relatief droog is. Als je de ketjap er door heen hebt geroerd, haal je de pan van het vuur en is het tijd om de hapjes in elkaar te zetten.

 
vegan bladerdeeghapjes met champignons 

Ik koos er voor om twee hapjes te maken uit één vel bladerdeeg. Snijd het plakje door het midden en leg de vulling aan één kant van het langwerpige stuk dat je nu hebt. De vulling mag wel een beetje dik zijn, maar zorg er voor dat je de zijkanten nog wel dicht kunt krijgen. Met een vork druk je de zijkanten voorzichtig aan. Herhaal totdat je al het mengsel verdeeld hebt over het vegan bladerdeeg.

 
vegan bladerdeeghapjes met champignons

Je vegan bladerdeeghapjes met champignons bak je vervolgens af volgens de instructies op de verpakking. Wil je voorbereidend werk doen, dan kun je de hapjes ook op een bord in de koelkast zetten om later op de dag af te bakken. Zoek je nog een ander lekker recept met vegan bladerdeeg? Probeer dan eens deze vegan pesto hapjes.

 

Geniet van je vegan bladerdeeghapjes met champignons! Wat maak jij het liefste met bladerdeeg?

vegan bladerdeeghapjes met champignons
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle

    Mmmm dit klinkt echt héérlijk! Fijn weekend 🙂

    8 september 2018 at 08:51
  • Geef een reactie