Follow:
Recepten, Vegan

Vegan carrot cake muffins om van te smullen

vegan carrot cakeDe herfst vraagt om carrot cake, het heerlijk geurende gebak die zoet is maar ook hartig tegelijk. En omdat ik tegenwoordig probeer vegan alternatieven te zoeken voor mijn favoriete recepten, vond ik een heerlijk vegan carrot cake recept in de vorm van muffins! Ik testte het recept van Oh My Veggies om te zien of de veganistische variant van deze cake net zo lekker is als die van de reguliere bakker of keukenprinses. Dus, kijk je mee naar deze vegan carrot cake muffins?

 

Ingrediënten voor vegan carrot cake muffins

– 1 eetlepel lijnzaadmeel *
– 2 eetlepels water
– 1/2 cup havermoutmeel *
– 1 cup meel (ik gebruikte gewone en volkoren meel)
– 1 cup geraspte wortel
– 6 walnoten (optioneel)
– 1/2 cup plantaardige melk
– 1/4 cup kokosolie (gesmolten)
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel gedroogde gember
– 1/3 cup bruine suiker
– 1 theelepel vanille extract
– snufje zout
– poedersuiker en water voor frosting
 
* Van lijnzaad en havermout kun je een heel fijn meel maken door het in je blender of foodprocessor te doen.
 
 
vegan carrot cake

 

Hoe maak je vegan carrot cake muffins

Belangrijk is om als eerste je ‘flax egg’ te maken, wat een gewoon ei vervangt in veel vegan recepten voor bakken. Meng het lijnzaadmeel en water in een bakje en laat dit even staan.

Neem een grote kom en meng daarin alle droge ingrediënten. Mix het goed door elkaar en zorg ervoor dat er geen klontjes in de suiker en het meel zitten. Heb je geen volkoren meel, dan kun je ook gewone meel gebruiken. De wortel en walnoten kun je ook alvast in de kom doen.

In een andere kom meng je de natte ingrediënten, dus de plantaardige melk, de gesmolten kokosolie en de vanille. Mix dit ook goed door elkaar en giet het vervolgens langzaam door je droge ingrediënten. Je kunt nu al ruiken hoe heerlijk kruidig je vegan carrot cake muffins gaan worden.

Verdeel je mengsel over 12 cupcake papiertjes en plaats in de oven op 190 graden Celsius. Bak je muffins voor ongeveer 13 tot 18 minuten. Check regelmatig of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Als er geen beslag meer aan kleeft, zijn ze klaar. Laat ze vervolgens op een taartrooster afkoelen.

Je kunt er voor kiezen om er een vegan frosting op te maken. Ik had helaas geen succes met een mengsel van plantaardige boter en poedersuiker, maar water met poedersuiker werkte prima.

 
 
vegan carrot cake
vegan carrot cake 

Laat je niet intimideren door de lange lijst met ingrediënten. Deze vegan carrot cake muffins zijn makkelijk te maken en zijn ook nog eens heel erg lekker! Je zou er ook gewoon één taart van kunnen maken, maar dan moet je wellicht het recept verdubbelen (zoals het oorspronkelijke recept) om genoeg beslag te hebben voor een grote taart. Het voordeel van de muffins is dat je ze per stuk kunt invriezen zodat je altijd een heerlijke vegan snack in huis hebt. Eet smakelijk!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie