Follow:
Recepten, Vegan

Vegan kaneelbroodjes die binnen 30 min op tafel staan

vegan kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes of cinnamon buns zijn over komen waaien uit andere landen en dat is niet zo gek want ze zijn écht heerlijk! Gelukkig hoef je als vegan geen concessies te doen en kun je gewoon blijven genieten van deze lekkere vegan kaneelbroodjes. Door gebruik te maken van vegan croissantdeeg van de supermarkt heb je deze lekkere broodjes ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staan en hoef je zelf niet aan de slag met zakjes gist en een lange rijstijd. In dit artikel deel ik het super eenvoudige recept voor deze overheerlijke vegan kaneelbroodjes die helemaal plantaardig en cruelty free zijn.
 
 

Wat heb je nodig voor vegan kaneelbroodjes?

– 1 verpakking vegan croissantdeeg van de supermarkt *
– Ongeveer 50 gram suiker
– 2 eetlepels kaneel
 
Voor de glaze:
– 1 eetlepel plantaardige melk
– klein scheutje vanille-extract
– poedersuiker
 
* Een aantal soorten vers croissantdeeg van de supermarkt is vegan. Bekijk het overzicht van Wiki Veganisme voor de meest actuele informatie
 
 

Hoe maak je vegan kaneelbroodjes

Het maken van deze heerlijke vegan kaneelbroodjes is absoluut niet moeilijk. Je opent de verpakking en rolt het deeg uit. Je ziet dat er drie grote rechthoeken zijn, die een streep in het midden hebben. Die streep druk je dicht met je vingers want je wil geen driehoeken gebruiken (voor croissants) maar juist de rechthoekige vorm.

Snijd ze los van elkaar en bestrooi de eerste rechthoek met het suiker waar je de kaneel doorheen hebt gemengd. Bestrijk het hele oppervlakte met de suiker en rol het vervolgens in de lengte op. Herhaal het bestrooien van een nieuwe rechthoek en plaats aan de bovenkant het al opgerolde deeg van de vorige stap. Je rolt het vervolgens samen opnieuw op, waardoor de rol met deeg steeds dikker wordt met laagjes heerlijk croissantdeeg. Ook de laatste rechthoek bestrijk je met suiker en rol je op om de twee vorige lagen.

 
 
vegan kaneelbroodjes
vegan kaneelbroodjes 

Dan is het tijd om het deeg te gaan snijden. Je hebt nu namelijk een dikke rol met deeg, die je als eerst door de helft gaat snijden. Deze snijd je ook weer door de helft, waardoor je vier gelijke stukken krijgt. Van ieder stuk snijd je 3 broodjes van ongeveer 2 cm dikte. Leg je broodjes in een ronde bakvorm (ongeveer 24 cm doorsnede) die bekleed is met bakpapier. Met dit recept haal je 12 broodjes uit één bus vegan croissantdeeg. Laat wat ruimte tussen de broodjes, ze gaan namelijk uitzetten in de oven.

 
 
vegan kaneelbroodjes 

Bak de broodjes volgens de instructies op de verpakking. Blijf een oogje in het zeil want je werkt met suiker. Dat kan snel verbranden in de oven.

 
 
vegan kaneelbroodjes 

Na ongeveer 15 minuten waren mijn vegan kaneelbroodjes klaar en rook het huis ontzettend lekker. Ze zijn goudkleurig van buiten en gaar van binnen. Haal ze vooral niet té vroeg uit de oven, want in sommige gevallen is het deeg nog niet helemaal goed gegaard.

 
 
vegan kaneelbroodjes 

De vegan kaneelbroodjes, of vegan cinnamon buns, zijn al heerlijk om zo uit de oven te eten. Je kunt er ook voor kiezen om er nog een vegan glaze overheen te druppelen. Hiervoor meng je een flinke hoeveelheid poedersuiker met een beetje plantaardige melk en vanille extract. Laat dit langzaam over de broodjes druppelen met een lepel. Hierdoor worden de broodjes nog zoeter en plakkeriger.

 
 
vegan kaneelbroodjes 

Zo makkelijk is het om vegan kaneelbroodjes te maken. Al eerder stond er op Sweet Suzie een vergelijkbaar recept, maar die is helaas tijdens een backup verloren gegaan. Nu ik voornamelijk veganistisch probeer te eten, dacht ik dat ik dit recept niet langer kon maken en dat ik de broodjes helemaal zelf met gist en daardoor met een lange rijstijd moest maken. Gelukkig kun je ze alsnog binnen een half uur op tafel hebben met het kant en klare deeg van verschillende supermarkten.

 
 

Wat is jouw favoriete (vegan) ontbijt?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Janna

    Wow dat ziet er echt heerlijk uit, en zo simpel. Perfect voor een luie zondag 🙂

    9 december 2017 at 15:26
  • Geef een reactie