Follow:
Recepten, Vegan

Vegan mosterdsoep voor een hartige maaltijd

Vegan mosterdsoep

Tijdens de koudere maanden ben ik dol op soep. Het is voedzaam, makkelijk te maken en als vegan een heel handige manier om in een handomdraai iets lekkers op tafel te zetten. Ik ben dol op mijn moeders mosterdsoep, maar deze kan ik als vegan niet meer eten. Daarom besloot ik om haar recept te veganizen, waardoor deze heerlijke vegan mosterdsoep is ontstaan. Ideaal voor een luie dag, waarop je niet te lang in de keuken wil staan. En door zelf mosterdsoep te maken, houd je de koelmelk en het vlees buiten de deur wat vaak in mosterdsoep van de supermarkt zit. Kijk je mee naar dit makkelijke recept?


 

Ingrediënten voor vegan mosterdsoep

– 750 ml water
– 250 ml plantaardige melk
– 1 blokje groentebouillon
– 25 gram bloem
– 3 eetlepels Franse mosterd
– 3 eetlepels grove mosterd
– 4 takjes verse tijm
– Vegan spekblokjes (optioneel)
– Prei of ui (optioneel)
 
 
Vegan mosterdsoep 

Hoe maak je vegan mosterdsoep

Het maken van deze heerlijke soep is ontzettend makkelijk en je kunt het binnen 15 minuten op tafel hebben staan. Begin met het water verhitten, met daarin het bouillonblokje. Houd de melk nog even apart en meng hier de bloem doorheen. Het is erg belangrijk dat de melk en bloem goed gemengd zijn en dat er geen klontjes in zitten. Dit ga je namelijk terugzien (en proeven!) in je soep. Mijn advies is om het én heel goed te roeren, én het door een zeep in de pan te schenken.

Voeg aan dit mengsel van water, plantaardige melk en het bouillonblokje ook de tijm toe. Houd dit in vier grote takjes, zodat je het er voor het serveren weer uit kunt halen. Mocht je nog zout en peper willen toevoegen, dan kun je dit nu ook doen. Voeg de lepels mosterd toe en roer de soep goed. Als het eventjes op staat, zou het moeten binden door de bloem. Mocht dit niet genoeg gebeuren, kun je nog een beetje bloem toevoegen. Let er wederom goed op dat je geen klontjes maakt. Je kunt bijvoorbeeld een beetje vocht uit de pan halen en dit even in een apart bakje met de extra bloem mengen.

 
 
Vegan mosterdsoep 

Mocht je nog vegan spekblokjes, ui of prei willen toevoegen, dan kun je dit op het einde doen. Bak het in een aparte pan gaar, of glazig in het geval van ui en prei. Haal eerst de takjes tijm uit de soep en voeg dan optionele ingrediënten toe aan je vegan mosterdsoep. Roer het nog even goed door en dan ben je klaar!

Deze vegan mosterdsoep vind ik erg lekker met pitabroodjes, die ik in de soep dip. Ik heb het wel eens als maaltijd an sich gegeten, maar je kunt het ook als voorafje eten. Dit recept is goed voor 3 á 4 kommen soep en je maakt in totaal ongeveer 1 liter soep.

 
 

Wat is jouw favoriete vegan soep om te eten?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Linda

    Ik heb je recept even opgeslagen hoor, ik ben namelijk ook opzoek naar fijne vegan soep recepten en deze klink heel erg lekker <3

    19 februari 2018 at 10:14
  • Geef een reactie