Follow:
Reizen

Vegan op vakantie, dit mag niet ontbreken in je survivalkit

vegan op vakantie

Wie als vegan op vakantie gaat, weet dat het niet altijd makkelijk is om vegan restaurants te vinden. Maar veganisme gaat veel verder dan alleen het eten, want de zonnebrandcrème die je deze zomer vast nog veel zal smeren zou zo maar eens niet vegan kunnen zijn! Sweet Suzie geeft jou een survivalkit voor een vegan vakantie zonder zorgen. Want als je eenmaal op de plaats van bestemming bent, is er niets fijner dan even niet hoeven nadenken en gewoon kunnen genieten van je omgeving. Met deze tips gaat dat zeker lukken!


 

Voorverpakte snacks

Hoewel voorverpakte snacks zoals een Cliff bar of Snelle Jelle niet zo gezond zijn, kunnen ze behoorlijk handig van pas komen. Vooral op de dag van reizen of tijdens een excursie is het handig om één of twee in je tas mee te nemen. Je weet nooit waar je gedurende de dag vegan eten kunt kopen en dan is het wel fijn als je je honger een beetje kunt stillen. Omdat je niet weet wat er bij de lokale supermarkten verkrijgbaar is, doe je er goed aan om genoeg voorraad mee te nemen.

 

Vegan zonnebrandcrème

Wie op vakantie gaat deze zomer, neemt wellicht één flesje zonnebrandcrème mee, maar daar heb je waarschijnlijk niet genoeg aan. Wist je dat de meeste Nederlanders te weinig zonnebrandcrème smeren om echt beschermd te zijn? Je doet er goed aan om je voldoende in te smeren. Als je als vegan op vakantie gaat, is het slim om voldoende mee te nemen. Niet-vegans kunnen dit natuurlijk op locatie kopen, maar het is behoorlijk lastig om te achterhalen welke vegan zonnebrandcrème verkrijgbaar is. Je kunt het dus beter zelf meenemen. Voor een actueel aanbod voor zonnebrandcrème kun je kijken op VeganWiki.

 

Happy Cow App

Waarschijnlijk is iedere vegetariër en veganist bekend met de app en website Happy Cow. Hiermee kun je overal ter wereld zien in welke restaurants er iets te eten is voor jou. Check vooraf alvast of er iets in de stad is waar jij heen gaat. En houd daarbij ook rekening met de afstand. Zitten alle vegan restaurants in één deel van de stad, boek je accommodatie dan ook in dat gebied. Zo hoef je nooit ver te reizen voor een lekkere vegan maaltijd.

 

Lijst met woorden in de lokale taal

Hoewel Engels in de meeste landen gebruikt kan worden om te communiceren, zijn er ook landen of meer afgelegen plekjes waar het handig is als je de lokale taal een beetje spreekt. Zoek voor vertrek op hoe je een aantal woorden in de taal van je vakantieland schrijft of zegt. Natuurlijk gaat het om het woord vegan, maar zelfs in Nederland is niet iedereen op de hoogte van de betekenis hiervan. Zet ook op je lijstje:

– Geen dierlijke producten
– Geen ei
– Geen melk/zuivel
– Geen kaas
– Geen honing
– Geen vissaus (vooral in Aziatische landen en restaurants)
 
 
vegan op vakantie

Ervaring van andere vegans

Wees je er van bewust dat niet alle informatie klopt of actueel is. Daarom kun je heel goed andere vegans vragen voor aanbevelingen. Misschien is dat ene leuke eettentje in Berlijn wel verhuist naar een andere locatie, is is ‘ie helaas opgeheven. Het is zonde als je daar een half uur met het openbaar vervoer voor hebt afgelegd en bij aankomst blijkt dat er geen vegan restaurant is. Doe vooraf dus goed je research en neem dit met je mee. Blogs over vegan reizen zijn bijzonder behulpzaam, maar kijk wel altijd naar de datum waarop de blogger in de betreffende stad was. Zelfs in het bestek van een paar maanden kan er van alles veranderen. Zorg dus dat je niet voor verrassingen komt te staan door ook op de naam van het restaurant + stadsnaam te googelen.

 

Je favoriete kruiden

Steeds meer mensen kiezen op vakantie voor accommodatie waar je beschikking hebt over een keuken(tje). Vooral voor vegans is dit een slimme keuze, omdat je zo lekker kunt koken en je zeker weet dat je een vegan maaltijd krijgt. Neem daarom je favoriete kruiden mee van huis en zo heb je ook op reis een lekkere maaltijd! Vind je de glazen potjes te groot of te zwaar in je bagage? Je kunt het ook meenemen in een koffiefilter, die je met een nietje dichtmaakt. Check echter voor vertrek altijd de douaneregels als je met het vliegtuig gaat, om te zien wat je aan etenswaar mag invoeren. Mijn persoonlijke ervaring is: ‘zelf niet over beginnen, is zonder problemen binnen’.

 

Lijst met winkels op je bestemming

Ben je in een vreemd land, dan is het altijd heel leuk om eens te kijken hoe de supermarkt er uit ziet. Kijk daarom thuis alvast naar supermarkten en markten in de buurt van jouw verblijfplaats. Zo weet je direct bij aankomst waar je heen kunt om wat basisproducten te kopen zoals groente en fruit en sojamelk.

 
 

Hoe ga jij als vegan op vakantie? Wat zijn de dingen waar jij op let?

 
 

vegan op vakantie
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle

    Heel goed lijstje inderdaad, zo kom je de vakantie wel door 🙂

    7 juli 2018 at 09:37
  • Geef een reactie