Follow:
Recepten, Vegan

Vegan recepten die ik dit najaar wil proberen

vegan receptenIn het najaar krijg ik altijd zin om nieuwe recepten te testen. Ik weet niet waarom, maar het is net alsof ik dan meer tijd heb voor nieuwe dingen en het ontdekken van nieuwe smaken. Omdat ik tegenwoordig ook steeds meer plantaardig eet, wilde ik eigenlijk vooral vegan recepten gaan proberen. Want als ik dan toch al een nieuw recept test, waarom zou ik dat niet kiezen voor een plantaardige maaltijd? Ik heb op Pinterest een aantal heerlijke vegan recepten gevonden die ik wil uittesten, kijk je mee?

 
vegan recepten 

Vegan Chicken Pot Pie

Chicken Pot Pie is naar mijn mening echt een typische Amerikaans recept. Ik heb er nog nooit iemand over gehoord in Nederland, maar het heeft me altijd heel erg lekker geleken. Echter blijkt het ook vrij eenvoudig te maken als vegan recept. Het verse bladerdeeg van Albert Heijn is vegan, dus dat lijkt me lekker als topping, maar je kunt het deeg natuurlijk ook helemaal zelf maken. Het fijne van zo’n pie is dat je natuurlijk kunt variëren met de groenten die je er in doet. Dus dit zou ook een heel goed recept zijn voor als je nog wat restjes groentje over hebt die je nog wil gebruiken.

Bron van het originele recept: Holy Cow Vegan
 
 
vegan recepten 

Vegan pizza met vegan chorizo

Onlangs kwam ik het Youtube-kanaal tegen van Avant Garde Vegan en jongens wat lijkt me dat eten allemaal lekker! Pizzadeeg maak je normaal gesproken met ei, waardoor het niet past in een lijstje met vegan recepten. Ik eet niet zo vaak pizza maar wil toch wel eens proberen om ‘m zelf te maken, zonder ei en andere dierlijke ingrdiënten. Gaz Oakley heeft veel recepten voor vleesvervangers op basis van tarwegluten die je kunt gebruiken als topping voor je vegan pizza. Want zijn vegan chorizo is lekker door andere gerechten maar kan ook prima in plakjes gebruikt worden in plaats van salami of ander vlees. Ook ben ik heel nieuwsgierig naar de zelfgemaakte vegan mozzarella. Kaas is nog wel iets wat ik moeilijk te vervangen vind want wat is kaas toch lekker. Hopelijk is deze pizza met mozzarella net zo lekker als een niet-vegan variant.

Bron van het originele recept: Avant Garde Vegan
 
 
vegan recepten 

Vegan champignonsoep

Ik ben echt dol op champignons, maar heb nog nooit geprobeerd om hier zelf een gebonden soep van te maken. Als ik de instructies lees kan het toch niet zo moeilijk zijn. De room wordt vervangen met kokosmelk, waardoor je geen dierlijke zuivel meer hoeft te gebruiken. Ik ben erg nieuwsgierig naar deze soep, wat me een heerlijk maaltje lijkt voor op een druiligere winterdag. Ik hou er van om brood in de soep te dippen en er zijn een aantal vegan stokbroden verkrijgbaar bij de gewone supermarkt. Dus de volgende keer dat er een grauw weekend in aantocht is, ga ik zeker een poging wagen om vegan champignonsoep te maken.

Bron van het originele recept: The Lazy Broccoli
 
 
vegan recepten 

Vegan mushroom Wellington

Waarschijnlijk heb je wel eens van Beef Wellington gehoord, maar daar zit een behoorlijke hoeveelheid rundvlees in. Het leek me in eerste instantie een lekker recept maar het kan ook met plantaardige ingrediënten, volgens dit recept. Door gebruik te maken van grote portobello champignons krijg je een dikke en smaakvolle vulling voor deze mushroom Wellington. Vooral het laagje bladerdeeg aan de buitenkant, in combinatie met de smaakvolle vulling van champignons, lijkt me erg lekker. Hiervoor kun je wederom het vegan bladerdeeg (de verse variant) van de Albert Heijn gebruiken. En wat ziet het er gaaf uit, je zou dit ook prima tijdens de feestdagen kunnen serveren aan je (niet vegan) familie. Zoals opd e website ok staat, zou ik dit serveren met gekruide aardappels uit de oven.

Bron van het originele recept: Delicious Everyday
 
 
vegan recepten 

Vegan spaghetti and meatballs

Wat is de wereld zonder een lekker pastarecept? Ik kan echt niet zonder een heerlijk Italiaanse pasta en gelukkig zijn er allemaal vegan en vegetarische opties. Deze spaghetti met gehaktballetjes lijkt me heerlijk, ook omdat je toch het idee van een echte gehaktbal hebt. En mochten deze balletjes zo lekker smaken als ze er uit zien, kun je ze natuurlijk ook in andere recepten gebruiken. Heel veelzijdig dus! Veel vegan recepten vervangen kaas met edelgistvlokken (nutritional yeast) die wat naar kaas schijnen te smaken, dus dan kan ik dat ook direct testen. Ik kreeg eerder al de vraag over ei in pasta: veel soorten gedroogde pasta bevatten geen ei, maar check altijd de verpakking om dit te controleren.

Bron van het originele recept: Pasta-based
 

Je kunt me ook volgen op Pinterest, waar ik nog veel meer lekkere vegan recepten deel. Of klik eens op het kopje Vegan op Sweet Suzie voor meer vegan recepten en vegan beautyproducten.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie