Follow:
Recepten, Vegan

Vegan truffels voor een verantwoorde chocolade-kick

Vegan truffels

Vegan truffelsDenk je dat er voor vegans niets meer te snoepen valt? Think again want naast mijn recept voor vegan fudge heb ik nu nog een heerlijk recept met chocolade voor je, namelijk vegan truffels. Deze variant is helemaal plantaardig, zonder in te leveren op die heerlijke rijke chocoladesmaak. Deze vegan truffels zijn heerlijk voor op een party, verjaardag, een regenachtige dag en ja, eigenlijk voor op ieder moment. Kijk je mee?

 

Ingredi├źnten voor vegan truffels


– 200 gram pure chocolade (de meeste zijn vegan)
– 90 ml kokosmelk
– 1 dopje vanilleextract
– snufje zout
– cacaopoeder

Andere opties: aroma van sinaasappel, pepermunt, amandel etc. Je kunt de truffels ook rollen in pecannoten, andere zaden en noten, hagelslag en kokos.
 
 
Vegan truffels 

Hoe maak je vegan truffels

Hoewel het maken van vegan truffels enorm eenvoudig is, moet je er zeker een aantal uren de tijd voor hebben. Het heeft namelijk zeker een uur of 5 nodig om goed uit te harden voordat je het kunt serveren.

Je begint met het au bain marie smelten van de chocolade, wat het snelste gaat als je het al in kleine stukjes snijdt. In een ander pannetje verwarm je de kokosmelk, maar het moet niet aan de kook komen. Als de chocolade gesmolten is, voeg je daar de kokosmelk aan toe en roer je tot alles een glad geheel is. Nu is het tijd om je aroma naar keuze toe te voegen. Ik koos voor vanille voor een neutrale smaak, maar je kunt bijvoorbeeld ook pepermunt- of sinaasappelextract gebruiken voor een verrassende smaak. Ik gebruikte daarvoor het dopje van de verpakking als maat. Vergeet ook niet een snufje zout toe te voegen.

Zet de kom vervolgens een paar uur in de koelkast om helemaal op te stijven. Als je er met een mes in prikt, moet deze er zo goed als schoon uitkomen. Anders is je mengsel nog te zacht om balletjes van te rollen. Hoewel ik het ook lang in de koelkast had staan, werd het heel snel zacht met rollen. Ik heb dus eerst grove balletjes gemaakt, dit weer in de koelkast gedaan en voordat ik er uiteindelijk mooie balletjes van heb gemaakt, heb ik het nog 10 minuten in de vriezer gezet.
 
 
Vegan truffels 

De balletjes maken is ook gelijk het leukste van alles. Het doel is om alle balletjes ongeveer even groot te maken. Qua toppings kun je helemaal los gaan en heb je zelfs als vegan genoeg keuze. Ik koos voor traditionele cacaopoeder, waar ik de balletjes even doorheen rolde. Je kunt ook kiezen voor stukjes noten, geraspte kokos, (vegan) hagelslag en chiazaadjes. Leef je uit!

Daarna heb ik ze nog even weer in de koelkast gezet omdat ze snel zacht worden. Zie je het thema hier? Het is belangrijk om met koude handen en kommen te werken. Eenmaal goed uitgehard kun je ze serveren. Op kamertemperatuur zijn ze het lekkerste, maar zo vanuit de koelkast kan natuurlijk ook.

 
 

Wat is jouw favoriete guilty pleasure op het gebied van eten en snacks?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie