Follow:
Beauty, DIY

Veilig in de zon

We kunnen allemaal genieten van een lang weekend met prachtig weer. Of je nu lekker in de zon zit, een buitenactiviteit doet of buiten aan het werk bent, je ontkomt niet aan de zon. En dat is ook helemaal niet zo erg, als je je maar goed beschermt.
In deze post vertel ik jullie hoe ik mij bescherm in de zon en geef ik jullie een paar tips om te genieten van de zon zonder rode schouders en neuzen op te lopen.

 De tijdschriften staan er vol mee en toch deed ik vroeger zelf ook niets met de informatie. Want ja, veilig zonnen klinkt zo oubollig en saai. Maar het is wel belangrijk om aan je gezondheid te denken wanneer je weer eens een dag naar het strand gaat en ‘per ongeluk’ vergeet je zonnebrandcrème mee te nemen.

De onderstaande tips pas ik zelf allemaal toe en ik vind het een routine die prima vol te houden is. Daarnaast draag ik vaak een zonnebril om mijn ogen te beschermen.

Tip 1:
Draag altijd zonnebrandcrème als je buiten bent.  Ga je winkelen, boodschappen doen, even een potje voetballen of iets anders dat buiten is, begin met smeren. Je hebt tegenwoordig handige tas-formaat crèmes zodat je het altijd met je mee kan nemen.
Het excuus ‘Maar dan wordt je niet bruin” horen we vaak om ons heen. Hoewel je inderdaad iets  minder snel bruin wordt is het wel veel beter voor je huid. Je voorkomt pigmentvlekken, rimpels en je verlaagt je kans op huidkanker.
Als je kiest voor een spray is de substantie iets dunner en beter uit te smeren.
Waan je trouwens niet compleet veilig in de schaduw. De straling van de zon gaat vaak gewoon door de parasol heen.

Tip 2:
Vaak vergeet je om je handen in te smeren. Omdat je je handen vaker wast en ze dus sneller onbeschermd zijn is het belangrijk niet te vergeten om deze ook in te smeren. Nu kan ik me voorstellen dat pure zonnebrandcreme op je handen niet altijd even fijn is (lees vettig) maar daar is een oplossing voor. Dit is een handcrème van Vaseline. Het is niet alleen goed voor je handen, het beschermt ook nog eens. Hierin zit SPF15 en doordat het een handcrème is trekt het heerlijk is en voelt het niet vet aan. Bescherm je huid en voorkom dat je later ook handen hebt waarbij de huid super dun en rimpelig is van zonschade.

Tip 3:
Draag een floppy hat. Ook deze zomer zijn ze super hip en overal verkrijgbaar. Met deze grote hoed houd je de zon uit je gezicht, houd je je hoofd koeler en heb je minder schade van de zon.  Wil je het wat unieker maken, bind dan eens eens sjaaltje om je hoed.
Tip 4: Bescherm je lippen! Je bent niet de eerste niet de volgende dag wakker wordt met blaren op haar lippen. Je kunt in de drogisterij verschillende soorten lippenbalsem kopen waarin SPF zit. Voor zover ik weet blijft er geen witte laag achter op je lippen dus je kunt lekker smeren. Ikzelf gebruik de lippenbalsem van Hannah  met spf15.


Tip 5: Probeer tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon te blijven. Op dit moment van de dag is de zon het felst en loop je dus ook het meeste kans op verbranding. Probeer als het even kan in de ochtend of aan het eind van de middag te genieten van het weer, dan is de straling minder sterk.

Geniet van de zon, maar doe het wel verstandig. Smeer je in, bescherm je huid en neem van tijd tot tijd een pauze en zoek verkoeling.
Mocht je geinteresseerd zijn in hoe je de beste factor voor jouw huidtype kunt berekenen, klik dan hier.

Hebben jullie nog tips om veilig van de zon te genieten?

Bron foto’s: Weheartit.com

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie