Follow:
DIY, Fashion, Lifestyle

Versier je t-shirts met deze DIY bleach pen!

diy-bleach-pen-fJe bent vast bekend met een nare eigenschap van bleek: het maakt ontzettende vlekken op je kleding als je er per ongeluk mee knoeit. Maar wist je dat je er ook bewust patroontjes op kleding mee kunt maken? In Amerika is de hype van de ‘bleach pen’ al langer bekend, en op Pinterest staan een aantal manieren om het zelf te maken. Ik besloot de proef op de som te nemen en begon fanatiek mijn kleding te versieren met bleek. Kijk je mee?
 

Wat heb je nodig voor een diy bleach pen?

– 1 cup koud water
– 2,5 eetlepel maizena
– 6 eetlepels bleek
– Spuitzak
– Zeef
 
 
Door een papje te maken met het water en de maizena, krijgt de bleek een dikke substantie om vormen mee te maken. Pure bleek is namelijk veel te dun en niet hanteerbaar.

Meng het koude water en maizena in een pannetje en verwarm het. Blijf heel goed roeren want de maizena wordt steeds dikker. Als het van wit naar grijs/doorzichtig kleurt, is het al klaar. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Zorg ervoor dat je het niet te lang verwarmt. Dat krijg je klontjes en werkt je bleach pen niet goed. Laat het mengsel helemaal afkoelen en voeg dan pas de bleek toe. Roer het goed door totdat een soort gel ontstaat. Giet alles door een zeef om te voorkomen dat er klonten in je mengsel komen. Vervolgens doe je een beetje in de spuitzak (kleine beetjes zijn makkelijker om mee te werken), knip het puntje er af en je DIY bleach pen is klaar voor gebruik!
 
 
diy-bleach-pen-e
 

Hoe gebruik je de diy bleach pen?

Het is belangrijk om de kleding die je draagt te beschermen. Draag dus oude kleding of een keukenschort. Leg dik karton tussen de lagen stof zodat de bleek niet doorlekt aan de andere kant. Werk heel nauwkeurig. Ieder drupje dat je knoeit, zie je later terug. Teken je design eerst met een krijtje of potlood op je t-shirt. Vervolgens ga je er met de bleach pen overheen. Het is even wennen hoe je dit moet gebruiken, hoeveel druk je op de zak moet zetten etc. Probeer eventueel eerst wat uit op een stuk karton.

Laat de bleek zo’n 5 tot 10 minuten inwerken en spoel het vervolgens uit onder warm water. Let goed op dat de bleek niet in contact komt met de rest van je kledingstuk, bijvoorbeeld als je het karton er uit haalt. Dit heb ik al meerdere keren gehad, waardoor overal vlekken zaten. Oeps! Vervolgens was je de kleding in een (kort) wasprogramma en dat is alles! Alles van stof kun je versieren op deze manier. T-shirts, leggings, kussenslopen, lakens, theedoeken, you name it.
 
 

diy-bleach-pen-d
 
Ik maakte de fout om mijn bleekmengsel niet te zeven. Hierdoor kwamen er klontjes in en dat zag je heel duidelijk in de designs. Ook werkte het heel onhandig. Ik probeerde dat specifieke t-shirt een 2e keer te behandelen, maar daar werd het echt niet mooier van. Helaas! Gelukkig was het maar een goedkoop t-shirt van Primark! Op de foto hierboven zie je dat de lijnen heel bobbelig zijn en dit werd dus ook niet mooi.
 
 
diy-bleach-pen-b
diy-bleach-pen-f
diy-bleach-pen-c
 
Nog één detail over je kleding versieren met bleek. De kleur van je tekst hangt af van de kleur van je t-shirt. Het is niet zo dat bleek alles wit maakt. Zwarte en blauwe stoffen krijgen bijvoorbeeld een rode gloed na het bleken. De rode kussenslopen kregen een roze tint. Dus denk niet dat alles wit wordt, want dan word je teleurgesteld. Maar het is juist een leuke verrassing als je voor het eerst een nieuwe kleur stof gebruikt!

 
 

Wat zou jij willen versieren met deze diy bleach pen?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie