Follow:
Bloggen

Verslag | Fotografieworkshop voor bloggers

Fotografieworkshop BloggersAfgelopen vrijdag maakte ik een wereldreis naar Den Bosch om daar de fotografieworkshop bij te wonen die Patty van Pretty Beauty Land en haar vriend Kevin organiseerden. Het is een workshop speciaal voor bloggers, dus ik kon niet wachten om meer te weten te komen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het iedere (beauty)blogger kan aanraden want je leert in een paar eenvoudige stappen hoe je het meeste uit je speigelreflexcamera kunt halen. In dit artikel zie je foto’s van wat we hebben gedaan en de resultaten die we daarmee kregen.
 
Fotografieworkshop Bloggers
Hoewel de workshop begon met wat theorie, ging het er vandaag vooral om om het zelf te proberen en om alles in de praktijk te brengen. Hier legt Patty uit hoe je een wit vel papier als achtergrond kunt gebruiken en hoe je reflecterende producten kunt fotograferen. Heel handig want sommige producten zijn prachtig om te zien, maar bijna onmogelijk om op de foto te zetten zonder dat jezelf of een lichtbron ook op de foto te zien is.
 
Fotografieworkshop Bloggers 

Om ook meer te weten te komen over de invloed van licht op je camera, deden we een grappige demonstratie met een zaklamp in het donker. We moesten onze namen spellen met een zaklamp in de hand, waardoor je deze beweging uiteindelijk kon vastleggen met een lange sluitertijd.
 
Fotografieworkshop Bloggers

Fotografieworkshop Bloggers
Op deze tafel stonden een aantal producten waar je mee kon oefenen. Niet alleen het licht op de juiste manier instellen was aan de orde, ook de mate waarin je focus wil in de foto en welke delen je wazig wil. Ik wist niet dat er zoveel opties in mijn camera zaten! Ik voel me bijna schuldig dat ik zoveel geld heb uitgegeven aan een camera die ik nooit echt gebruikte zoals het bedoeld was.

Een onderdeel waar ik heel nieuwsgierig naar was, is het fotograferen in het donker. We stonden in een donkere gang en moesten vervolgens onze camera zo instellen dat het een lichte foto maakte alsof het daglicht was.
 
Fotografieworkshop Bloggers
Links is hoe donker het ongeveer was, rechts is de uiteindelijke foto met de juiste instelling. Een statief is hiervoor wel essentieel. Je bent zo dus niet langer afhankelijk van helder weer om foto’s te kunnen maken.
 
Fotografieworkshop bloggers
We kregen ook nog een fijne goodiebag mee naar huis. Met deze producten hebben we de hele middag geoefend dus ik was heel blij dat we deze prachtige lipsticks etc. mee mochten nemen. En je raadt het al, deze waren de volgende ochtend de eerste slachtoffers om uitgebreid de nieuwe technieken op te oefenen.

De precieze materie kan ik niet goed uitleggen dus dat zal ik jullie besparen. Ik kan alleen concluderen dat het een gezellige en leerzame middag was waar we volop vragen konden stellen en onze eigen camera beter leerden kennen. Ik schoot op een semi-automatische stand (Diafragma en sluitertijd werden voor mij berekend) en ik ben dit weekend al flink aan het oefenen geweest. Ik ben er natuurlijk nog niet, maar nu ik weet waar ik op moet letten en wat de mogelijkheden zijn, ga ik absoluut manueel schieten in het vervolg.
 
 
Ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar deze workshop die zich specifiek richt op bloggers, neem dan een kijkje op Patty’s website voor meer informatie.
 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Dagmar Valerie

  Wat een heerlijk verslag heb je ervan gemaakt, klinkt super super leuk!

  25 maart 2014 at 08:13
 • Reply Tessa

  Zo’n workshop lijkt me erg leuk! Fijn dat je van alles hebt geleerd! En leuk dat je nog een goodiebag mee kreeg 🙂

  25 maart 2014 at 09:28
 • Reply Danielle Springer

  Volgens mij heb je wel veel geleerd. Ik weet waar het meeste voor is, maar op sommige momenten is dat nog wel lastig toepassen. Denk wel dat het een leuke dag was 🙂

  25 maart 2014 at 12:17
 • Reply Ceetje

  Ik heb deze workshop ook gevolgd. Zo leuk om te zien dat je ook enthousiast bent. Kan echt iedere (beauty) blogger dit aanraden !

  25 maart 2014 at 21:43
 • Reply Kim Buining

  Dat klinkt echt super leerzaam!

  26 maart 2014 at 08:12
 • Reply Nyria Kuijer

  Super leuk.
  Liefs, xxx

  26 maart 2014 at 08:42
 • Geef een reactie