Follow:
Persoonlijk, Uncategorized

Mijn vijf hoogtepunten van 2015

hoogtepunten 2015Het is het einde van 2015 en het was een bewogen jaar voor mij. Daarom leek het me leuk om mijn hoogtepunten van het afgelopen jaar op een rijtje te zetten, om mijn jaar samen te vatten. Want ondanks dat ik wat tegenslagen heb gehad, waren er zeker ook dingen die fantastisch waren! Kijk je mee naar mijn hoogtepunten van 2015?

Londen bezoeken tijdens de kerstperiode
Heel kort geleden was ik met mijn moeder een weekend weg naar Londen. Ik was daar al vaker geweest, maar dat was altijd in de zomer. Daarom wilde ik graag eens in de kerstperiode naar deze prachtige stad om alle lichtjes, sfeer en gezelligheid mee te maken. En hoewel het lichamelijk erg zwaar en vermoeiend was, hebben we het fantastisch gehad! Ik kan het iedereen aanraden!

Vrijwilligerswerk doen
Al langere tijdje had ik op mijn bucketlist staan dat ik graag voor langere periode vrijwilligerswerk zou willen doen. Dus niet éénmalig een dagje meehelpen, maar voor een langere tijd anderen helpen. En dat heb ik dit jaar ook zeker gedaan! In het voorjaar ben ik begonnen bij twee verschillende organisaties, in de ouderenzorg en als vluchtelingencoach. Twee totaal verschillende werkvelden, maar zeker erg leuk. En daarnaast had ik ook wekelijks mijn werkzaamheden, waardoor ik toch het idee had een beetje aan het werk te zijn en iets nuttigs voor de maatschappij te doen.

Een nieuwe baan
Onlangs las je al in mijn Life Lately dat ik een nieuwe baan heb. Want hoewel ik het vrijwilligerswerk leuk vond, bood het me weinig uitdaging en was het bovendien niet in het werkveld waar ik voor opgeleid ben (hbo journalistiek). Hoewel ik bij de nieuwe baan officieel nog in een proefperiode zit, lijkt het me fantastisch om daar vast aan het werk te gaan. Eindelijk heb ik werk waar ik voor geleerd heb, en ik vind het bovendien ook erg leuk. Dit nieuws was dus een mooie afsluiter van 2015.

De komst van Milan
Milan, mijn katje is afgelopen zomer bij mij gekomen als kitten. Mijn vorige poes Luna kon als buitenkat helaas niet wennen aan het leven op een appartement, dus ik heb haar een nieuw thuis gevonden. En zo kwam ik op Milan, mijn ‘nieuwe’ kat die zich prima vermaakt op mijn balkon en ook niets anders kent. Hij is nog steeds druk en gek, maar zeker ook lief! Hij is nog heel jong, dus ik ben benieuwd hoe het volgend jaar allemaal verloopt en wat voor streken hij uithaalt. Afgelopen week heeft hij bijvoorbeeld mijn kerstverlichting doorgebeten, waar gelukkig geen stroom op stond.

Nieuwe medicatie voor MS
Dit hoogtepunt is misschien een gekke, helemaal omdat het eigenlijk voort komt uit een enorm dieptepunt van 2015. In het voorjaar kreeg ik een fikse terugval van MS, waarvoor ik zelfs een prednisolon-kuur moest krijgen in het ziekenhuis. Ik was een tijdje gestopt met medicatie (het injecteren en zware bijwerkingen trok ik niet langer) en door alle nieuwe gebeurtenissen, werd voorgesteld om een nieuw medicijn te gaan gebruiken. Een pil, wat al een enorme verbetering was ten opzichte van het injecteren. En het gaat gelukkig nu weer heel goed met me! Hopelijk werken de medicijnen dusdanig goed dat ik de komende tijd ook geen terugvallen zal krijgen.

Wat waren jouw hoogtepunten van 2015?
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie