Follow:
Lifestyle

Vijf tips om de winterdip te lijf te gaan

tips winterdip
Het is hartje winter, de zomer lijkt nog mijlenver weg en die bekende winterdip maakt langzaam zijn intrede. Grijze luchten, koud weer en vertragingen op het spoor zijn slechts een paar van de dingen waar men gedeprimeerd van wordt in deze tijd van het jaar. Ik geef je vijf tips om de winterdip te lijf te gaan zodat je in februari met een goed humeur de deur uit stapt!
 
 
tips winterdip
Vakantie boeken voor de zomer
De winter is de perfecte tijd om je vakantie voor de zomer te boeken. Je hebt veel keuze uit hotels, appartementen en vluchten omdat de meeste mensen pas veel later boeken. Dus is er genoeg keuze voor jou. Daarnaast hanteren veel reisorganisaties een vroegboekkorting als je al vroeg in het seizoen je vakantie boekt. Het geld dat je hiermee uitspaart, kun je natuurlijk gebruiken om iets leuks van te doen als je eenmaal op je bestemming bent! En het is natuurlijk leuk om allerlei zonnige bestemmingen te bekijken, te boeken en je vervolgens alvast op je zomervakantie te verheugen!
 
Shoppen voor winterkleding of killer-bikini!
Zullen we maar eerlijk toegeven dat winkelen altijd leuk is en dat je er niet speciaal een reden voor hoeft te hebben? Maar in de winter is het wél extra leuk omdat de winterkleding in de opruiming gaat, en in februari de bikini’s alweer tevoorschijn komen bij verschillende winkels. Zo kun je dus nog even een leuke warme trui scoren voor nu, en een mooie bikini voor die vakantie die je net geboekt hebt.
 
 
tips winterdip
Dagje wellness met een vriendin
Ben je dat koude weer en dikke lagen kleding helemaal beu? Ga dan een dagje naar de sauna met een vriendin. Binnen is het heerlijk warm, je kunt er zwemmen, zonnen, relaxen en in de heerlijke warme sauna vertoeven. En natuurlijk zijn er allerlei fijne behandelingen te boeken zoals massages, facials of een behandeling in de hammam. Het is een dag om tot jezelf te komen, jezelf op te laden, te genieten van alle weldaad en gezellig bij te kletsen met je vriendin (of moeder, vriendje etc.).

 

Kies een nieuwe hobby en maak tijd voor jezelf
Zit je de hele dag binnen en is het buiten slecht weer? Neem dan lekker de tijd voor jezelf en doe iets ontspannends zoals lezen, naar muziek luisteren, bakken etc. Of pak een nieuwe hobby op die je altijd al eens wilde proberen. Er zijn nog genoeg winterse dagen op komst om te oefenen in breien, haken, fotografie, mandala’s kleuren, koken etc. Zodra het weer warmer wordt ben jij waarschijnlijk weer buiten te vinden, dus maak gebruik van de tijd die je noodgedwongen binnenshuis doorbrengt.
 
 
tips winterdip
Naar buiten voor frisse lucht en zonlicht
Terwijl je wacht op het warme weer, kun je best naar buiten gaan. Zo koud is onze winter dit jaar zelfs niet eens, dus zolang je je goed inpakt is er niets aan de hand. In de winter ben je geneigd om de hele dag binnen te blijven, maar uit onderzoekt blijkt dat het heel gezond is om een frisse neus te halen. Ook in de winter wanneer het koud is. Dus even doorzetten en naar buiten! Kies als het even kan een dag waarop de zon ook schijnt. Niet alleen is het lekker om de zonnestralen in je gezicht te krijgen, maar je hebt ook direct je vitamine D weer binnen voor die dag. Kun je niet naar buiten (i.v.m. werk, school etc.) zet dan eens een raampje in huis open. Dat hoeft geen uren achter elkaar, maar lang genoeg zodat er frisse lucht naar binnen komt. Ook dit werkt erg verfrissend.
 
 
Q: Hoe kom jij de winter door? Heb jij nog tips die je met ons wil delen?

 
 

Bron foto’s: www.freeimages.com/sxc.hu

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Hele fijne tips!

    3 februari 2015 at 18:55
  • Geef een reactie