Follow:
Vegan

Waarom je als vegan gelukkiger bent #1

vegan gelukkiger

Het besluit om vegan te zijn kan voor de buitenwereld als een grote schok komen, maar van binnen voelt dat vaak anders. Je kiest bewust voor een leven zonder dierlijke producten en dat kan er zo maar eens voor zorgen dat jij opeens veel gelukkiger bent. Als je ‘s avonds in slaap valt en denkt aan de dingen die jij vandaag voor de mensheid hebt betekend, dan kun je niet anders dan voldaan in slaap vallen. Dit zijn de redenen (deel 1) waarom je als vegan gelukkiger bent. Kijk je mee?


 

Kinderen hebben geen honger voor jou

Omdat je als veganist geen dierlijke ingrediënten eet, draag je ook niet bij aan de wereldhonger die direct veroorzaakt wordt door de bio-industrie. Het graan dat in armere werelddelen van de bevolking wordt weggekaapt om vervolgens te voeren aan koeien en varkens die wij in het Westen eten, is een groot maatschappelijk probleem. Een plantaardig dieet draagt hier niet aan bij. Dat geeft je toch een gelukkig gevoel?
 

Gedwongen creativiteit

Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met vegan (vlees)alternatieven, maar wat is er nou leuker dan nieuwe recepten en producten ontdekken? Als vegan ontdek je waarschijnlijk meer nieuwe recepten, bijvoorbeeld omdat een mede-vegan je iets heerlijks heeft voorgeschoteld. Omdat bepaalde gerechten die je vroeger at niet langer mogelijk zijn, moet je óf iets helemaal nieuws bedenken, of het recept aanpassen. Hier kun je al je creativiteit in kwijt.
 
 
vegan gelukkiger 

Meer compassie voor de mens en wereld

Veganisme gaat niet alleen over plantaardig eten. De levensstijl gaat veel dieper en vraagt om compassie. Door medeleven te tonen aan anderen, krijg je opeens veel meer waardering voor je eigen leven en de dingen waar je dankbaar voor bent. En compassie gaat niet alleen over mensen, maar ook over dieren. Compassie maakt de wereld een stukje liefdevoller en dat maakt je als vegan gelukkiger.

 

Nieuwe sociale contacten

Wie wordt er niet gelukkig van het leren kennen van andere mensen met dezelfde overtuigingen? Als vegan kan het soms lastig zijn om binnen je eigen netwerk over veganisme te praten. Gelukkig is het heel makkelijk om nieuwe vrienden te maken, bijvoorbeeld door lid te worden van een Facebook-groep voor jouw regio. Dat is niet alleen handig om tips uit te wisselen (waar kun je product A of B vinden) maar daar worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Ik was afgelopen weekend aanwezig bij een vegan potluck in Groningen, wat erg leuk was!

 
 

Waar word jij als vegan gelukkiger van?

 
 

vegan gelukkiger
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply The Green Guide

    Ik ben het echt zo met je eens <3 Ik voel me er véél beter door!

    18 april 2018 at 18:52
  • Geef een reactie