Follow:
Beauty, Persoonlijk

Waarom ik mijn acne laat behandelen

acne behandelen
Acne, het is iets waar nog altijd een beetje een taboe omheen hangt. Je zou jezelf wel niet goed wassen, in je make-up slapen of te veel frietjes eten. Maar acne is zoveel meer en het is iets waar ik al jaren last van heb. Ik heb onlangs besloten om via de dermatoloog te proberen om van dit probleem af te kopen en vandaag vertel ik daar meer over.
 
Zodra we in de puberteit komen, krijgen we bijna allemaal wel eens een puistje. Dat is ook niet zo erg, dat hoort gewoon bij je leeftijd en alle hormonen. Maar als je er op je 25e nog steeds zoveel last van hebt, dan wordt het een ander verhaal. Ik heb er nu dus al ruim tien jaar last van en het begint zijn sporen achter te laten. Ik krijg steeds meer littekens in mijn gezicht en ik moet eigenlijk altijd make-up op als ik de deur uit ga.

Hoewel ik natuurlijk al veel middeltjes geprobeerd heb die je in de drogisterij kunt kopen, hielp dat niet. Zelfs benzoylperoxide (10%) dat ik bij de apotheek kocht, deed niet genoeg en de huisarts kon mij na verschillende lotions ook alleen nog maar antibiotica geven. Ja, dat werkte maar zo’n middel is natuurlijk altijd maar tijdelijk. Lange tijd heb ik me neergelegd bij het feit dat ik acne heb, maar ik vond het nu wel welletjes. Mijn huid is altijd geïrriteerd, rood en pijnlijk. Soms doet het zo’n pijn dat als ik me ‘s nachts omdraai, mijn huid zo pijnlijk is dat ik er wakker van wordt. Slapen gaat op deze manier ook slechter. Ik moet altijd maar make-up op, ook als ik daar helemaal geen zin in heb. En hoe goed ik het ook probeer te camoufleren; je blijft het altijd zien. Daarom ging ik naar huisarts en vroeg ik om doorverwezen te worden naar de afdeling dermatologie in het ziekenhuis.

Toevallig zag mijn huid er op die dag best redelijk uit. Mijn acne was dus ook nog niet ernstig genoeg voor het middel wat ze vaak voorschrijven, maar wat nogal een heftig goedje is. Gelukkig mocht ik eerst wat anders proberen en die twee producten zie je vandaag in dit artikel. Ik ga je niet in detail vertellen wat het doet (ik ben immers geen specialist) maar ik vertel je wel mijn eerste indrukken.
 
acne behandelen
 
De twee gels die ik voorgescrheven kreeg zijn Duac-gel (voor in de ochtend) en Differin voor ‘s avonds. Direct in de eerste week merkte ik dat het wat deed. Ik kreeg minder nieuwe puistjes, maar jeetje wat werd mijn huid droog! Ik heb nooit een droge huid gehad en ik wist dus ook niet wat er gebeurde. Gelukkig mocht ik ook mijn eigen dag- en nachtcrème blijven gebruiken mocht het andere te uitdrogend werken, dus dat is wat ik nu doe.
Ik gebruik twee dagen achter elkaar deze voorgeschreven middelen en de dag daarna gebruik ik mijn oude producten of een serum. Deze combinatie werkt op dit moment aardig, hoewel er nog steeds onzuiverheden te zien zijn. De benzoylperoxide (10%) gebruik ik als extra spot-treatment en breng ik alleen aan op actieve puistjes.

Ik geef nu nog geen foto’s van de voortgang omdat ik het daar nog te vroeg voor vind. En eigenlijk ben ik vergeten om vooraf een foto te maken, dus ik moet nog even kijken hoe ik dat op ga lossen. Maar over een aantal weken heb ik meer nieuws en weet ik of deze behandeling genoeg aanslaat om door te zetten.

Acne is dus niet iets wat je alleen tijdens je tienerjaren hebt, maar het kan ook nog lang daarna een probleem zijn of worden. Het heeft lang niet altijd met hygiëne te maken of met je eetpatroon. Mijn advies is dus om eens met je huisarts te praten als dit voor problemen gaat zorgen en je je er niet langer prettig bij voelt. De huisarts kan zelf een aantal middelen voorschrijven en als dat, zoals bij mij, niet werkt is het ziekenhuis altijd nog een optie. Ik schaam me er niet langer voor om dit met jullie te delen en misschien zit één van jullie wel met hetzelfde. Schroom niet om actie te ondernemen. Want als de littekens eenmaal op je gezicht zitten, gaan ze niet meer weg. Ik probeer ze vanaf nu zoveel mogelijk te voorkomen en hopelijk slaag ik daar met deze middelen in.

Binnenkort meer over dit avontuur!
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Heel veel succes op deze ‘reis’, ik heb zelf een hele lichte vorm en ben daarvoor ook bij de dokter geweest. Ook een hoop rotzooi gekregen van de dokter en dat maakte het alleen maarerger, dokters zoeken niet naar de oorzaak… Ik gebruik nu gezichtsverzorging van Lush en dat werkt erg goed. Kijk maar eens goed welk huidtype je hebt en welke verzorging daar bij past, dat is ook erg belangrijk. Ik droogde mijn puistjes extreem uit, terwijl ik mijn droge huidje gewoon moet verzorgen!

  16 december 2014 at 14:33
 • Reply Annette - Ann Ages Gracefully

  Succes.Ik heb gelukkig nooit geen probleemhuid gehad maar kan me voorstellen dat je jezelf er niet prettig bij voelt Ik hoop dat de producten zullen werken voor je.

  17 december 2014 at 19:11
 • Geef een reactie