Follow:
Persoonlijk

Waarom ik niet meer zonder mijn smartphone kan

Why I love my smartphoneOm mij heen hoor ik steeds vaker dat wij ‘jongeren’ alleen nog maar op onze telefoon kijken en geen gewone gesprekken meer voeren. Dat is waarschijnlijk wel een beetje waar, maar ik voer ook zéker zinvolle gesprekken op mijn telefoon. En naast de vertrouwde Whatsapp is er natuurlijk nog veel meer waarom ik niet meer zonder smartphone zou willen. Ik deel mijn favoriete aspecten van m’n smartphone!
 
 
Newsjunkie
Als journalist is een smartphone echt onmisbaar. Binnen een paar minuten ben je helemaal up to date met alle nieuwsfeitjes en bijzondere gebeurtenissen in de wereld. Ik moet met schaamte toegeven dat ik niet vaak meer het journaal kijk, maar ik vind het heerlijk om te snacken via Nu.nl en buitenlandse kanalen. En ben je op zoek naar iets lichters, dan staat Buzzfeed vol leuke artikelen voor urenlang vermaak.

 
Lachen om viral videos
Op de trein wachten? Pauze? Even niets te doen? Op Facebook delen je vrienden vaak de leukste filmpjes die je hele dag kunnen opvrolijken. Of dat nu een video is van de zanger die op Pinkpop dat biertje uit de lucht ving, of van schattige huisdieren die gekke dingen doen; het maakt mij altijd aan het lachen. Instant happiness!
 
Social media is heus sociaal
Hoe vaak hebben we niet gehoord dat Twitter en Instagram helemaal niet ‘sociaal’ zijn en dat alles ten koste gaat van persoonlijk contact? Dat is voor een deel wel waar, maar op deze manier blijf ik wel in contact met mijn internationale vriendinnen die ik gewoonweg niet kán zien! Het is heerlijk om via Facebook en Instagram op de hoogte te blijven van elkaars leven, dus ik blijf gewoon lekker doorgaan!
 
Leuke accessoires
Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en dus is het niet alleen leuk om telefoonhoesjes te kiezen, maar ook noodzakelijk. Je wil immers niet met de telefoon van iemand anders thuiskomen! Ik ben vrij trouw aan mijn hoesjes en heb geen collectie van tientallen exemplaren, maar ik kies ze altijd wel met zorg uit. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel keuze en kan ik eigenlijk altijd wel iets vinden wat bij mij past. En het maakt ook niet meer uit wat voor telefoon je hebt want voor alle merken zijn leuke hoesjes te vinden, zoals Apple iPhone 6 hoesjes.  Ik heb nu een roze exemplaar met uitgesneden roosjes. Lekker girly én handig voor het beschermen van mijn geliefde smartphone.
 
Het gemak van de apps
Wat ik ontzettend handig vind aan mijn smartphone is het gemak van apps. Natuurlijk kun je Facebook ook via de computer bekijken, maar het wordt al lastiger om daar ter plekke een leuke foto mee te maken en deze te bewerken. Ik vind het ideaal dat ik met mijn telefoon snel een foto kan maken, en vervolgens de keuze heb uit tal van te gekke apps om de foto mee te bewerken. VSCO Cam en PicsArt zijn mijn favorieten op dit moment. En vind je een app niet leuk, dan kun je ‘m ook zo weer verwijderen en een andere proberen. Vooral het aanbod van gratis apps is geweldig, helemaal in vergelijking tot alle pc-programma’s waar je vaak grof geld voor moet betalen.
 
 

Wat is jouw favoriete aspect van een smartphone?

 
 

Deze content is gesponsord door GSMpunt.nl

 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Ik kan ook niet zonder me iphone, alleen dan om instagram en whatsapp aha en natuurlijk leuke videootjes kijken

    25 juni 2015 at 12:27
  • Geef een reactie