Follow:
Persoonlijk

Wat ik leerde van het boek ‘You Are A Badass’

You Are A BadassSoms heb je van die momenten dat je echt even een schop onder je kont nodig hebt. Op zo’n moment bevond ik me ook de afgelopen maanden. Hoewel ik heel content ben met het leven dat ik leid, vond ik dat ik meer kon werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Self help-boeken zijn leuk, maar vaak ook stoffig en saai. Gelukkig kwam ik het boek You Are A Badass tegen van Jen Sincero; een no-nonsense boek vol tips en humor. Een echte aanrader als je het mij vraagt, dat je anders laat kijken naar veel verschillende aspecten in je leven. Dit is wat ik leerde van You Are A Badass.


 
You Are A Badass 

Manifesteren van je dromen

Het boek You Are A Badass begint met een pleidooi voor het durven vragen om je dromen werkelijkheid te zien worden. In het boek noemt ze een aantal benamingen voor aan ‘WIE’ je dit vraagt: the Universe, Source Energy, God. Je kunt gebruiken wat je wil en wat bij jou visie aansluit, maar het gaat er om dat je durft te geloven in een grotere levensbron om ons heen. Als je niet zo spiritueel bent ingesteld dat is dit misschien even een dingetje waar je doorheen moet werken. Ik ben als beoefenaar van yoga al bekend met het principe van manifestatie, wat er eigenlijk op neer komt dat je concreet zegt (tegen die levensbron) wat je wil ontvangen en op welke manier. Dit was voor mij dus niet zo’n gek iets, maar ik had me verder nog niet zo verdiept in hoe dit invloed kan hebben op veel aspecten in je leven. Sincero stelt dat de meeste mensen in ‘The Big Snooze’ leven. Je hebt een matige baan, weinig leuke dingen in het leven en matige relaties met jezelf en anderen. Tijd om wakker te worden dus! En dat kun je doen door te manifesteren. Echter moet je daarvoor wel weten wat je moet doen, en wat ook niet. Je moet omhoog klimmen in je mindset, dingen al voor je zien voordat ze plaatsvinden en communiceren dat je klaar bent om dit te ontvangen. Het klinkt misschien een beetje hippie-achtig, maar dit is eigenlijk de hele kern van het boek. Ik verdien de dingen die ik wil, ook al lijken ze nu onmogelijk, en dus moet ik me inzetten om die dingen ook echt te krijgen. Het mega-populaire boek The Secret werkt op dezelfde manier.

 
 
You Are A Badass 

Stoppen met piekeren en knopen doorhakken

Iedereen heeft zo zijn eigen zorgen en de dingen waarover je piekert. Soms is het heel gezond om dingen goed af te wegen en tot een goede keuze te komen. Maar als je alleen maar piekert en je zorgen maakt, is dat niet goed voor je lichaam en je geest. Jen Sincero schrijft er heel duidelijk over en geeft je tips om hier een positieve draai aan te geven. En bovenstaande quote van Mark Twain beschrijft heel goed wat je in het boek ook leest. Besteed er niet te veel tijd aan want de dingen waar jij je zorgen over maakt, lopen vaak toch anders. Vooral voor de dingen waar ik zelf geen invloed op kan uitoefenen, zijn het piekeren en de slapeloze nachten niet waard.

 
You Are A Badass 

Ieder hoofdstuk eindigt met hetzelfde laatste punt: LOVE YOURSELF. Iedere keer staat er weer een ander zinnetje onder, als aanmoediging om door te blijven lezen en jezelf verder te ontwikkelen. Jezelf liefhebben is de gouden regel van dit boek.

 
 
You Are A Badass 

Doorzettingsvermogen

De generatie van de millennials, waar ik zelf ook onder val, staat bekend als Sjaak-Afhaak. We beginnen impulsief aan een nieuw project of nieuwe hobby. We kopen alles wat we nodig hebben maar als het nieuwe eraf is, verliezen we onze interesse. En datzelfde geldt voor de doelen die we onszelf stellen, die we eigenlijk nooit bereiken omdat we niet bereid blijken te zijn om er hard voor te werken. Jen Sincero spoorde mij aan om me daar juist overheen te zetten en om door te blijven gaan tot ik mijn doel heb gehaald. Stop niet op het moment dat het moeilijk wordt, maar je moet doorgaan tot je je doel haalt en je daar weer te vruchten van plukt.

 
 
You Are A Badass 

Dankbaarheid uiten

You Are A Badass draait niet alleen om het manifesteren van wat je graag wil hebben of bereiken, maar ook om dankbaar zijn voor wat je al hebt. Nu zullen sommige mensen zeggen dat dit best een beetje suf is, maar ik zie het juist als een mooie aansluiting op elkaar. Want als je alleen maar meer wil, kun je niet altijd meer blij zijn met wat je al hebt. Daarom maak ik iedere avond een lijstje in mijn hoofd van de dingen waar ik dankbaar voor ben. Dit doe ik al een tijdje en het werkt echt geweldig. Sommige dagen is het iets kleins, een andere dag iets significants. Volgens Sincero geeft het ook de boodschap af dat je blij bent met deze dingen en dat je er dus nog graag meer van wil ontvangen.
Ook het onderwerp vergeving haalt ze hierbij even aan. Want hoewel iedereen wel eens blijft hangen in de dingen die jij (en een ander) niet goed hebt gedaan, zou je het ook kunnen zien als leermoment. Door jezelf of de ander te vergeven richt je je aandacht niet meer op het negatieve verleden, maar kun je er van leren en weer met een positieve blik vooruit kijken.

 

Als je open staat voor persoonlijke ontwikkeling dan is dit boek echt iets voor jou. Het is geschreven voor de jonge(re) vrouw en staat vol humor en nuchtere opmerking om alles een beetje context te geven. Jen Sincero begrijpt de vrouwelijke millennial en weet precies tegen welke dingen wij aanlopen in ons leven. Naast de bovenstaande onderwerpen gaat You Are A Badass ook in op zaken zoals relaties en financiën. Je krijgt dus op allerlei vlakken advies om een echte badass te worden!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie