Follow:
Fashion

Winkeltips voor Primark en wat te laten hangen

Primark winkeltips
Het is officieel kerstvakantie en dat betekent even geen school en juist leuke dingen doen. De kans is dan ook groot dat je in deze weken een bezoek brengt aan Primark samen met je vriendinnen. Persoonlijk vind ik Primark een ontzettende leuke winkel, maar het heeft wel een gebruiksaanwijzing. Vandaag deel ik mijn tips en vertel ik je ook welke producten ik juist niet zal kopen bij de Ierse modeketen.
 
 

Vergroot het winkelplezier

– Draag een hemdje/t-shirt zodat je buiten de kleedkamers vestjes en truien kunt passen.

– Neem geen zware handtas mee. Je moet het mandje vol kleding al tillen en een zware tas zit je dan alleen maar in de weg.

– Check altijd de maat in het kledingstuk en niet op de hanger. Zo voorkom je dat je met verkeerde maten in de kleedkamer staat.

– Hangt je maat er niet bij, kom later nog eens terug. Anderen hangen ook weer dingen terug of het wordt aangevuld vanuit de kleedkamers. Misschien zit je maat er dan wel tussen!

– Ga eerst alleen kleding bekijken en passen. Zo heb je geen kleding in je mandje die je uiteindelijk toch niet gaat kopen en wordt het mandje niet zo zwaar. Als je daarna de accessoires en home-afdeling gaat bekijken, heb je alleen de kleding in je mandje die je ook echt gaat kopen. Die vijf spijkerbroeken die je uiteindelijk toch niet koopt zijn namelijk behoorlijk zwaar om eerst door de hele winkel te sjouwen.
 
 
Primark Winkeltips
 
 

Controleer de kwaliteit

En hoewel ik Primark een ontzettende leuke winkel vind, heb ik ook een aantal dingen die ik niet (meer) zal kopen. Dit heeft te maken met zowel pasvorm als kwaliteit van de stof. Het is verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook op een aantal andere dingen te letten.

– Let op de dikte van de stof. Dit doe je door het kledingstuk voor een lamp te houden. Schijnt de stof erg door, dan is het niet alleen minder warm, maar verliest het ook sneller zijn vorm.

– Als je een katoenen top met print koopt, doe je er goed aan om te kijken naar de manier van verven. Is de binnenkant helemaal effen en zonder het patroon dat aan de buitenkant zit? Dan is het patroon alleen aan de buitenkant erop gedrukt en zal het sneller faal worden in de was. Dit geldt trouwens niet alleen voor Primark maar ook andere kledingwinkels. Is de binnenkant precies hetzelfde als de buitenkant, dan is het patroon geweven en blijft je aankoop veel langer mooi.

– Koop je een gebreide trui, vest etc., controleer dan altijd of er geen haken in de stof zitten. Niet iedereen is even voorzichtig met de kleding in de winkel waardoor je met een kledinghanger al snel haken maakt in een stof. Zo’n kledingstuk wil je natuurlijk niet, dus controleer hierop en pak een ander exemplaar als er haken in zitten.
 
 

Wat ik laat hangen als ik bij Primark ben

Ondergoed
Al het ondergoed dat ik in het verleden bij Primark heb gekocht, valt uiteindelijk tegen. Ik kocht eens drie 5-packs met ondergoed op verschillende momenten. Het was exact dezelfde verpakking (wat hebben ze veel soorten ondergoed!) en dezelfde maat, maar bij thuiskomt bleken ze allemaal weer anders te vallen. De ene set was heel klein en smal, de andere juist veel groter. En de zijkanten moest ik zelf met naald en draad naaien omdat de naden er bijna allemaal al uitlagen voordat ik uberhaubt iets had gedragen.

Sieraden
Ik koop bijna geen sieraden meer bij Primark. Als je zoals ik een bepaald sieraad veel draagt, loop je binnen de kortste keren met groene vingers en oren rond. Het materiaal blijft niet lang mooi en gaat op een gegeven moment aflaten. Ik koop alleen nog sieraden voor een feestje of iets wat ik niet dagelijks ga dragen.

Make-up
Over de jaren heeft Primark steeds meer make-up in de schappen gelegd, maar ik ben er eigenlijk altijd met een grote boog omheen gelopen. De prijzen zijn vergelijkbaar met Essence en dan kies ik toch liever voor een drogisterijmerk. Van Catrice en Essence weet je in ieder geval wat je kunt verwachten en bij de producten van Primark heb je dat niet. Het enige wat ik wel koop in de beauty-afdeling zijn de nail-buffers (om je nagels te polijsten).
 
 
Q: Wat zijn jouw tips voor een dagje winkelen bij Primark?
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Wendy (B)

  Dat doe ik zoiezo al: eerst kledij bekijken en passen en nadien de rest.

  21 december 2014 at 10:02
 • Reply Bethany

  Hahaha goed artikel..ik heb nu ruzie met de sokken. Ze gaan zo snel kapot!

  21 december 2014 at 11:22
  • Reply Julie Quadflieg

   Ik heb mijn eerste 5-pack sokken in april gekocht en draag deze allemaal wekelijks en nu pas zijn er de eersten die een gaatje vertonen! 🙂 Ik vind hun sokken veel beter dan die van pakweg Hema of C&A 🙂

   21 december 2014 at 14:38
 • Reply Mariëlle M.

  Wat heb je hier goed over nagedacht! Goede tips, ik koop ook niet zomaar wat!

  21 december 2014 at 11:39
 • Reply Kelly

  Wat een goed artikel! Ik heb regelmatig met een verkeerde maat in de paskamer gestaan of nog erger thuisgekomen! Ik vind ook niet alle kwaliteit even goed, dus ik let daar goed op. Make-up vind ik ook niet veel aan, dan ga ik ook liever voor Essence – Catrice die kwalitatief veel beter zijn!

  21 december 2014 at 14:36
 • Reply Julie Quadflieg

  Goede tips! Ik deed deze dingen eigenlijk sowieso al, maar toch is het wel handig ja! 🙂

  21 december 2014 at 14:37
 • Reply Annette - Ann Ages Gracefully

  Ik koop met name basics bij de Primark dus t-shirts (met lange mouw) en hempjes, de sokken zijn ook goed. Verder ik de rest vaak echt tegenvallen qua kwaliteit. Afgelopen zomer wel een paar leuke jurkjes gescoord maar dat was eigenlijk een uitzondering.

  21 december 2014 at 20:40
 • Reply Marjoleine de Goede

  Wat een handige tips! Ik laat het ondergoed voortaan ook liggen. Maar ik gooi nog steeds alles tegelijk in mijn tas haha, misschien moet ik daar maar mee ophouden (A)
  De sieraden draag ik sowieso niet zo vaak, dus ik koop deze vaak voor een bepaalde gelegenheid. De sokken vind ik echt top! 🙂

  21 december 2014 at 23:03
 • Reply Jolanda

  Dankbaar voor dit artikel, ik heb er ook nog 1 gevonden: http://primarki.nl/winkeltips-voor-de-primark/

  17 september 2015 at 16:10
 • Geef een reactie