Follow:
Beauty

Worth the splurge | Pincet van Tweezerman

Tweezerman pincetHet was iets wat al jaren op mijn lijstje stond, maar ik kreeg het gewoon niet over mijn hart. De pincetten van Tweezerman mogen dan geweldig zijn, maar €26 voor een pincet betalen, dat lukte me maar niet. Zelfs niet toen ik in Amerika was en de dollar-eurokoers het al wat goedkoper maakte. Nee, het was gewoon te duur. En toch heb ik vorige week één gekocht. En, is dit stukje metaal worth the splurge?
 
 
Tweezerman pincet

Tweezerman pincet 
Dat dit een goed pincet is, dat wist ik al. De mensen die er één hebben, spreken alleen maar vol lof over dit product. Maar hoeveel verschil kan een pincet nou maken? Ik gebruikte het laatste jaar een goedkoop model van Forever21 en daar kon ik me redelijk mee redden. Toch bleef het idee van een echte Tweezerman aan mij knagen. Het feit dat de beautywereld er bij zweert en de pincetten zelfs een Allure Beauty Prijs heeft gewonnen, hebben mij uiteindelijk toch over de streep getrokken. Dit belooft de verpakking:
 
 
Tweezerman pincet
 
 
Daar is geen woord over gelogen. Afgezien van de fantastische printjes en LE met grote merken en designers (ik koos natuurlijk voor roze), is het gewoon een geweldig ding. Het is vlijmscherp, zo scherp dat ik mijzelf al meerdere krassen heb gegeven omdat ik het niet zorgvuldig gebruikte. Het model dat ik heb is de ‘slant tweezer’, het standaard type met een schuin uiteinde. Hiermee kun je ieder haartje te pakken krijgen, zelfs die hardnekkige fijne donshaartjes. Lukt het je niet met de gewone kant, dan kun je de pincet omdraaien en het proberen met de superscherpe punt. Ik heb echt íeder haartje eruit gekregen tijdens het epileren van mijn wenkbrauwen.
 
Tweezerman pincet 
Omdat de punten van de pincet zo scherp zijn, hoef je niet veel kracht te zetten om een haartje te pakken. Je hoeft niet eens echt te knijpen, het gaat gewoon vanzelf. Je krijgt dus ook niet snel kramp in je handen van dit product. En omdat de uiteinden daadwerkelijk tegen elkaar aansluiten grijp je met gemak ieder haartje. Goedkopere modellen hebben vaak een bot uiteinde van dik metaal. Hierdoor sluiten ze nooit helemaal aan en is het veel lastiger om haren te epileren. Het zijn gewoon geen twee vlakke oppervlakken, dus dat gaat nooit werken. Het is een beetje alsof je papier wil knippen met een schaar waarbij er een paar millimeter tussen de bladen zitten. Dat gaat een stuk lastiger!
 
 
Tweezerman pincet 
Mijn eindoordeel is dan ook heel makkelijk te raden: Ik kan iedereen een pincet van Tweezerman aanraden. Ja, het is duur. De goedkoopste vond ik bij Ici Paris XL voor €23,63 en bij Douglas kosten ze geloof ik rond de €26. Het grote voordeel is dat deze pincet niet gewoon gegoten metaal is, maar dat de punten handmatig geslepen zijn waardoor ze zo scherp zijn. En als service van Tweezerman kun je je pincet gratis opsturen om opnieuw te laten slijpen, mocht je het gevoel hebben dat het minder scherp is.
 
Ik hoef in ieder geval niet bang te zijn dat ik haartjes mis tijdens het epileren. Ik heb mijn ware liefde gevonden en ik denk dat we een prachtige toekomst tegemoet gaan. Want een pincet, gaan die dingen eigenlijk ooit af? Daarom ben ik ontzettend blij dat ik de stap heb gezet om te investeren in een duur product waar ik jaren plezier van zal hebben.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Manon

  Ziet eruit als een fijne pincet

  4 oktober 2014 at 11:38
 • Reply Danielle Springer

  Ik twijfel nog altijd. Waarschijnlijk zal ik hem wel eens kopen, maar een pincet van 26 euro of eentje van 2 euro zit nogal een verschil in. Blijf het lastig vinden, maar snap heel goed dat je hem fijn vind.

  4 oktober 2014 at 14:45
 • Reply Anne

  ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen 😀 blij mee!

  4 oktober 2014 at 15:52
 • Reply Kiss & Make-up

  Ik heb er eens eentje gekocht en ik vond ‘m echt waardeloos. Ik vond de punt te breed.

  4 oktober 2014 at 17:53
  • Reply Geanne

   Wat jammer, dan is het inderdaad een hoop geld voor iets waar je geen gebruik van maakt. Hopelijk heb je een ander fijn pincet gevonden 😉

   10 oktober 2014 at 14:24
 • Geef een reactie