Follow:
Beauty, Organic, Reviews

Yes to carrots dagcrème met spf 15 Review

yes to carrots dagcremeOmdat ik steeds meer verzorgingsproducten vervang door een meer natuurlijk alternatief, kocht ik een tijdje geleden een dagcrème van het merk Yes To Carrots. Met een minimum van maar liefst 95% natuurlijke ingrediënten leek me dat zeker een goede keuze. Na enige tijd testen deel ik vandaag mijn mening over Yes To Carrots SPF 15 Daily Facial Moisturizer.
 
Merk: Yes To (Carrots)
Naam: Daily Facial Moisturizer SPF 15
Verkrijgbaarheid: Via de webshop van Feelunique.com. Niet in NL verkrijgbaar!*
Prijs: €14,09 voor 50 ml
 
* De dagcrème met SPF 15 van Yes To Carrots is helaas nergens in Nederland verkrijgbaar. Dat is niet erg als je weinig waarde hecht aan SPF. Ik kocht de mijne (mét SPF 15) via de Engelse webshop Feelunique.com (gratis bezorgd boven €15) omdat ik wel graag een dagcrème met SPF wil. Over deze laatste gaat de review, ik kan immers niet beloven dat de variant zonder SPF precies hetzelfde is.
 
 
yes to carrots dagcreme

 

Wat belooft Yes To Carrots Dagcreme

“Yes to Carrots Daily Facial Moisturizer SPF 15 beschermt je huid tegen UVB-stralen van de zon, terwijl de antioxidante eigenschappen van Betacaroteen (uit wortels) de droge huid beschermt tegen invloeden van buitenaf en het zacht en gehydrateerd houdt.

– 97% natuurlijk
– UVB bescherming
– Vrij van petroleum, SLS en parabenen
– Cruelty-free”

 
 

yes to carrots dagcreme
yes to carrots dagcreme

De ingrediënten

 

Wat vind ik van Yes To Carrots Dagcrème

Allereerst wil ik zeggen dat ik altijd goede ervaringen heb gehad met de producten van Yes To. Ik sta helemaal achter hun normen en waarden als merk, en de manier waarop zij producten maken. Het hoge percentage natuurlijke ingrediënten (minimaal 95%) is iets wat mij zeker aanspreekt.
Het is dan ook jammer dat dit product mij totaal niet bevalt. Ik had namelijk goed mijn research gedaan en ik dacht een heel fijn product in handen te hebben. Laat ik beginnen met de crème zelf. Het ruikt zo ontzettend sterk, dat ik mijn adem inhoud als ik het aanbreng. Je kunt je voorstellen dat dit niet bepaald prettig is. Ik moet zeggen dat ik de geur van de Yes To Carrots Shampoo erg lekker vind, en het ruikt ook totaal niet naar wortels. Maar in deze dagcrème is het zo verstikkend aanwezig, dat ik er echt een afkeer tegen heb gekregen. Ook smeert de crème niet lekker uit over de huid, en voelt het haast een beestje waswachtig. Heel stroef dus! Na het aanbrengen (met ingehouden adem) verwacht ik dat het dan in ieder geval nog goed is voor mijn huid. Maar het voelt totaal niet gehydrateerd aan, en het voelt zelfs een beetje trekkerig. Zo zonde, want ik wilde zo graag een positieve review schrijven!

Het is niet allemaal slecht. Wat ik bijvoorbeeld wel heel handig vind, is de pompflacon. Hierdoor is het handig in gebruik en het is ook een stuk hygiënischer dan een pot. Ook zit er SPF in, waardoor je in ieder geval een beetje beschermt bent tegen de schadelijke zonnestralen. En zoals ik al eerder schreef, is het bijna helemaal natuurlijk en is het cruelty free.
 
 
yes to carrots dagcreme 
Het is dus ontzettend jammer dat ik moet concluderen dat dit product niet voor mij geschikt is. Maar zo is het soms, ook als beautyblogger. Ik doe niet zo vaak miskopen meer omdat ik vooraf goed ‘onderzoek’ doe, maar soms kun je er niets tegen doen en heb je een product dat totaal niet bevalt. Dit wil niet zeggen dat het hele product waardeloos is, maar het zegt dat het voor mij gewoon niet goed werkt. Heb jij een ander huidtype (die minder hydratatie nodig heeft) en heb je geen problemen met sterkte parfum, dan heb jij waarschijnlijk een heel andere mening over dit product.

 
 

yes to carrots dagcreme
 
Voordelen
– 97% natuurlijke ingrediënten
– SPF 15
– Pompflacon voor handig en hygiënisch gebruik
– Het product en merk zijn cruelty free
 
Nadelen
– Niet in Nederland verkrijgbaar met SPF
– Ruikt ontzettend sterk
– Smeert niet lekker over de huid
– Huid voelt niet gehydrateerd
 
Ik kocht Yes To Carrots SPF 15 Daily Facial Moisturizer online via Feelunique. Deze webshop heeft een schat aan merken die in Nederland niet te koop zijn, en ze bezorgen gratis als je voor meer dan €15 bestelt. Ik hou echt van die webshop!
Je kunt Yes To Carrots dagcrème (zonder SPF) ook kopen bij bijvoorbeeld De Tuinen.

 
 

Wat is jouw favoriete dagcrème op dit moment?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle M.

    Mmm jammer dat ie niet fijn smeert, ik vind het altijd heerlijk om mijn gezicht lekker in te smeren, maar dat gaat zo niet handig dus. Wel ben ik super benieuwd naar dit merk!

    5 december 2015 at 11:32
  • Geef een reactie