Follow:
Bohemian

Zes dingen waar je een bohemian aan herkent

bohemianRegelmatig krijg ik de vraag wat ‘bohemian’ betekent en hoe je een bohemian kunt herkennen op straat. Ik denk dat er geen één antwoord is op de vraag wat een bohemian is. Iedereen die zich onder die term identificeert, zal je waarschijnlijk iets anders vertellen. Het is niet zoals bij de hippies in de jaren ’70 dat je iemand al van grote afstand kunt herkennen. Bohemians komen in allerlei soorten. De spijkerbroek en t-shirt (zoals ik), dames is lange rokken en zwierige kleding en die ene vrouw daar met een bloem in haar haar. Ik vertel je zes dingen waar je de bohemian mogelijk aan kunt herkennen.

 

De creatieve bohemian

Veel mensen die zichzelf als bohemian zien, zijn ontzettend creatief. Dat kan zich uiten in het werk, maar ook in hobby’s. Schrijvers, muzikanten en graphic designers zijn daar voorbeelden van. Een wereld zonder creativiteit en kunst (in beeld, print, geluid etc.) is volgens de bohemian maar saai.

 

Wierook branden voor het leven

Oké, wierook is niet absoluut noodzakelijk voor iemand om zich bohemian te kunnen noemen. Maar het is zeker geliefd in de boho community en dat is zeker niet gek. De geur kan je laten ontspannen, maakt van je huis een thuis en de verschillende geuren kunnen een wisselend effect hebben op je gemoedstoestand. Brandt iemand de originele Nag Champa, dan heb je een echte gespot!

 
 
bohemian A 

Haren vol bloemen en veren

Veel bohemians uiten hun creativiteit in kleding en accessoires. En waarom zou je je haar daarbij overslaan? Het is niet ongewoon om veren (met klemmetjes of speldjes) in je haar te dragen, evenals bloemen. Het geeft de look een kleurrijk tintje en je kunt ze zo in de natuur vinden!

 

Linkse politieke stemmers

Over het algemeen zitten de bohemians aan de linkerkant van het politieke spectrum. Ik denk dat in Nederland een partij zoals GroenLinks populair is onder deze groep. Er is oog voor de medemens, de dieren, het milieu en er heerst een sociale sfeer. Eerlijk zullen we delen toch?

 
 
bohemian dreamcatcher 

Dromenvangers voor de dagdromers

Als er één item is dat eigenlijk iedere bohemian wel in huis heeft, dan is het een dromenvanger. En wellicht zelfs een die zelfgemaakt is, zoals deze DIY dromenvanger die ik een tijdje geleden op Sweet Suzie deelde. Dromenvangers hebben haast iets magisch, iets sprookjesachtigs en romantisch. En aangezien bohemians veel dagdromen over andere werelden, betere werelden, kan een dromenvanger goed van pas komen.

 

De bohemian kledingkast

Zie je iemand met heel trendy kleding, dan is die persoon waarschijnlijk geen bohemian. Modetrends zijn echt niets voor bohemians en free spirits. Je kunt het maar korte tijd dragen voordat de trend weer voorbij is, het is duur om ieder seizoen nieuwe items te kopen en het is een vervuilende industrie. De bohemian spot je juist in kleding die zij (of hij!) al jaren heeft, die comfortabel zitten, die waar mogelijk op een eerlijke manier zijn gemaakt of wellicht bij de kringloop zijn gescoord.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie